Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Θα μας επιστρέψουν τη ζωή μας;

του Γιάννη Πανούση
(από την Ελευθεροτυπία)

Αφήνω 
την πόρτα ανοιχτή  
παίρνω 
και το παλτό μαζί  
ενώ έχω σκοπό 
να πέσω στο κενό  
Κ. Μπεβεράτος, 
Αδημοσίευτο

Ως γνωστόν, για να λειτουργήσει το σύστημα της διαφθοράς - διαπλοκής, χρειάζονται πέντε. Αυτός που διαφθείρει, αυτός που διαφθείρεται, αυτός που κοιτάζει - δεν μιλάει, αλλά επωφελείται, αυτός που κρατάει τους θεσμούς ανενεργούς, και τα ΜΜΕ που επιλέγουν ποιον θα «ξε-κρεμάσουν».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, στα 36 μεταπολιτευτικά χρόνια κυβέρνησαν δύο κόμματα, ορκίστηκαν δεκάδες υπουργοί, «δραστηριοποιήθηκαν» χιλιάδες παρατρεχάμενοι, συνέπραξαν πολλοί έχοντες και κατέχοντες, καιροφυλακτούσαν (και καιροσκοπούσαν) αμέτρητα λαμόγια και οι υπόλοιποι (δηλαδή οι μη-ανήκοντες και οι μη-παίζοντες) -στην πλειοψηφία τους- μιλούσαν από μέσα τους (παραμιλούσαν από θυμό και σιωπούσαν από φόβο).


ΑΝ ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα, πρέπει να φύγουν συλλήβδην (και όχι ένας-ένας) όλοι αυτοί που υπέχουν ποινική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, επικοινωνιακή, εν τέλει, ηθική και εθνική ευθύνη, για όσα μας συμβαίνουν τώρα.

ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να κυβερνήσουν αυτούς που τα έλεγαν και εδιώχθησαν, αυτούς που μπορούσαν να μπουν στο «πάρτι» και αρνήθηκαν. Δεν είναι ούτε πολιτικά ηθικό ούτε κοινωνικά αποδεκτό να θέλουν να μας σώσουν όσοι πλουτίσανε, όσοι τους βοηθήσανε, αλλά και όσοι έβλεπαν/ήξεραν, αλλά δεν μιλούσαν (λόγω συγγενείας, κομματικής πειθαρχίας ή ευήθειας).

ΕΠΕΙΔΗ οι παραπάνω εσμοί εξακολουθούν -εν μέσω κρίσης και απόγνωσης- να εκμεταλλεύονται τα παλιά κυκλώματα και να συνεχίζουν να εξαργυρώνουν επιταγές φαυλότητας (στα Πανεπιστήμια, στα Νοσοκομεία, στο Στρατό, στους Δήμους), πρέπει η γενική εκ-δίωξη να επιταχυνθεί.

ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ και μας ξέρουν. Δεν χρειάζονται και πολλές αποδείξεις. Αλλωστε, αυτοί ουδέποτε μας έκοψαν «απόδειξη» για όσα μας έπαιρναν στο όνομα του ευρωπαϊκού ονείρου.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ μόνο να μας γυρίσουν πίσω τα υπεξαιρεθέντα. Απαιτούμε να μας επιστρέψουν τη ζωή μας. Μας την έκλεψαν κομμάτι κομμάτι και τώρα θέλουν να μας την αντικαταστήσουν με ομόλογα.

ΤΑ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΑ εγκλήματά τους (με δόλο και σκοπό) δεν παραγράφονται μέσω ΔΝΤ ή Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας (salus populi) δεν πρέπει να ανατεθεί στους σφετεριστές της λαϊκής ψήφου και θέλησης.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ της Μεταπολίτευσης θα επέλθει μαζί με το τέλος αυτής της γενιάς των ψευτοσοσιαλιστών, ψευτοαριστερών, ψευτοπατριωτών.

ΤΩΡΑ και όλοι. Και οι «συνεργάτες τους» (διανοούμενοι, δημοσιογράφοι κ.ά.).


ΥΓ.1: Η θεωρία ή και ο φόβος «του πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους» είναι εκ του πονηρού. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

ΥΓ.2: Πρόβλημα δεν έχει ο λαός. Αυτοί που τον κυβερνούν είναι το πρόβλημα. Αυτοί που σήμερα δεν ρισκάρουν τίποτα κι όμως ηθικολογούν.
www.giannispanousis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου