Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ελεύθερη κατασκήνωση στη πλατεία Συντάγματος!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Όλες οι παραλίες, οι θάλασσες, τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια, οι ουρανοί αυτού του κόσμου ανήκουν σε όλους εμάς και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε παντού την ελευθερία να απολαμβάνουμε την ζωή χωρίς περιορισμούς και χωρίς απαγορεύσεις. Σκοπός του «Κινήματος Για Την Ελεύθερη Κατασκήνωση» είναι να διδάξουμε ο ένας τον άλλον την Αγάπη, τον Σεβασμό και την Προστασία της Φύσης και να υπερασπιστούμε την απόλυτη Ελευθερία της διαβίωσης στην απέραντη αγκαλιά της Γης και του Ουρανού. Θα ταξιδέψουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους φίλους μας και τους εραστές μας παντού, θα ζήσουμε ελεύθεροι όπου εμείς επιλέξουμε, θα προστατέψουμε τα δάση και τις παραλίες με τα γυμνά κορμιά μας… Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να είμαστε ελεύθεροι 
Περισσότερα στο blog free camping movement


Με σύνθημα “Τα παιδιά της κρίσης κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση” λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ κατακλύζουν σήμερα από τις 12 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ την πλατεία Συντάγματος με σκηνές, υπνόσακους, αιώρες, μάσκες και στρώματα θαλάσσης εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη των ελεύθερων κατασκηνωτών. Ήχοι Reggae, Psy Bub, Space, Acid Jazz και Chill out Vibrations θα κατακλύζουν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, ενώ ζωντανή μουσική θα παίξουν οι Quilombo.

Την διαμαρτυρία διοργανώνει το Κίνημα για την Ελεύθερη Κατασκήνωση, στο οποίο συμμετέχουν οι Κενό Δίκτυο, Ηλιόσποροι, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros και πλήθος ελεύθερων κατασκηνωτών.

Τη δράση υποστηρίζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι. “Η συλλήβδην απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης αφενός προσβάλλει τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης προσωπικής ελευθερίας και αφετέρου δεν είναι αποτελεσματική προς την κατεύθυνση ουσιαστικής προστασίας των οικοσυστημάτων από τις συνθήκες που δημιουργεί η ανθρώπινη παρουσία σ' αυτά” δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου. (από ΑΥΓΗ)

1 σχόλιο: