Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επιστολή-τραγέλαφος κρίθηκε επιβαρυντική για τον εμπρησμό στη MARFIN

των Κ. Κατή - Α.Κ. Μώρου
από την Ελευθεροτυπία 

«Δεν θέλω να πω όνομα είμαι ένας πολίτης και θέλω να πω μόνο ότι οι αναρχικοί απ τα εξάρχεια πάνε στην κερατέα μολότοφ για να πετάνε στους αστυνομικούς στις φασαρίες που γίνονται για το χυτά. Τρεις από αυτούς που κάνουν κουμαντό είναι ο.... μένει ... και έχει τηλέφωνο, ο ....και ...το τηλεφώνου αυτού είναι... Αυτός μένει... Αυτοί και άλλοι είναι μπλεγμένοι στα επισοδια στην αθήνα, πάνττα πάνε ήταν και στο κάψιμο στην ΜΑΡΦΙΝ ΤΗΝ 5 ΜΑΗ 2010 μπροστάρηδες».

Η ανώνυμη αυτή επιστολή από κάποιον πολίτη -που έφτασε στην Κρατική Ασφάλεια- και απλώς κατονομάζει τρία πρόσωπα, χωρίς να συνοδεύεται από το παραμικρό δείγμα αξιοπιστίας, κρίθηκε ως στοιχείο ικανό να συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία για τον εμπρησμό της «Marfin», από τον οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία έγκυος. Σύμφωνα, μάλιστα, με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, φέρεται ως ένα από τα σημαντικά στοιχεία σε βάρος των τριών από τους τέσσερις νεαρούς που προσήχθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή.


Χθες οι δύο από αυτούς παρουσιάστηκαν μεμονωμένα με τους δικηγόρους τους στους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Ετσι θα καταθέσουν είτε προφορικά είτε με έγγραφο υπόμνημα το Σάββατο.

Προθεσμία για την Κυριακή, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας, αναμένεται να ζητήσουν να πάρουν και οι άλλοι δύο «ύποπτοι», που θα παρουσιαστούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και περίπου 3.000 φωτογραφίες από τράπεζες, κάμερες καταστημάτων, πλάνα τηλεοπτικών καναλιών κ.ά. από εκείνη την ημέρα.

1 σχόλιο:

  1. Απο κει να καταλαβεις την ποιοτητα των δικαστικων.Αλλο οικογενειακο μαγαζακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή