Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Δικάζεται σήμερα ο Χρήστος Κορτζίδης!

30 Μαΐου 2007. Κάτοικοι και δήμαρχος γκρεμίζουν τα κάγκελα της παραλίας.
Τότε, ΓΑΠ, Γεννηματά, Βερελής, Μίχας έτρεξαν να ποζάρουν δίπλα του.
Σήμερα, ο αγωνιστής δήμαρχος δικάζεται...
(πηγή φωτογραφίας)
(από ΑΥΓΗ)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται σήμερα ο Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος του Ελληνικού, αλλά και επτά δημοτικοί σύμβουλοι. Το κατηγορητήριό τους σαφές: διοργάνωσαν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων ενάντια στην ασυδοσία των “νονών” του παραλιακού μετώπου και δεν δίστασαν ακόμη και να αφαιρέσουν τα κάγκελα της καταγγέλλουσας εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία για τους πολίτες! Και σαν να μην αρκούσε αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού έφτασε στο σημείο να κάνει πολυήμερη απεργία πείνας, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει την κοινωνία για το δίκαιο του αγώνα του. Κοντολογίς, σήμερα δεν δικάζεται μια ριζοσπαστική δημοτική αρχή, σήμερα δικάζονται τα απανταχού κινήματα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και των δημοσίων αγαθών. Guilty as charged!

Αλληλεγγύη στον Χρήστο Κορτζίδη
(από ΑΥΓΗ) 

Το δικαίωμα των πολιτών στους ελεύθερους χώρους, όπως αυτό εκφράστηκε στα πρόσωπα των δημοτικών αρχόντων του Ελληνικού με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη δικάζεται σήμερα. Ο δήμαρχος, μαζί με ακόμα επτά δημοτικούς συμβούλους παραπέμφθηκαν σε δίκη επειδή το 2007 έριξαν τα κάγκελα στην πλαζ του Αλίμου διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στην παραλία τους.
Η δημοτική αρχή βρίσκονταν επί μέρες σε "πολεμική" διαμάχη με την αστυνομία και τους εκπροσώπους της εταιρείας που εκμεταλλεύονταν την πλαζ του Αγίου Κοσμά η οποία κατέληξε στην απελευθέρωση της παραλίας από την επιχειρηματική εκμετάλλευση και τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός τονίζοντας ότι "η δίωξη αυτή ουσιαστικά στρέφεται εναντίον των χιλιάδων πολιτών του Ελληνικού. Η Ριζοσπαστική Αριστερά μαζί με τα κινήματα πολιτών, θα συνεχίσουν τον αγώνα για ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, απέναντι στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης της ζωής μας".


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΑΖ 
του Άρη Χατζηγεωργίου

Και τα ευρώ στα κάγκελα!... Στα δικαστήρια και πάλι ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και επτά ακόμη στελέχη του δήμου, από τους οποίους αξιώνονται αποζημιώσεις άνω του 1,7 εκατ. ευρώ για την «απελευθέρωση» της πλαζ Αγ. Κοσμά από τις περιφράξεις της το καλοκαίρι του 2007.

Αύριο εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που υπέβαλε τότε η εταιρεία «Ποσειδών Πετροκλάμπ», που εκμεταλλευόταν την πλαζ και τρία καταστήματα που είχαν άδειες εστιατορίου, καφέ-σνακ μπαρ και αναψυκτηρίου, αλλά λειτουργούσαν εν πολλοίς ως νυχτερινά κέντρα. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκε από το 1994 στην εφοπλιστική οικογένεια Ρέστη (τα τελευταία χρόνια έχει συμμετοχή και σε επιχειρήσεις Τύπου), η οποία όμως τον περασμένο Απρίλιο δήλωσε ότι μεταβίβασε τις μετοχές της σε άλλη εταιρεία στην Κύπρο.

Στο κείμενο της αγωγής, μεταξύ άλλων, η εταιρεία χαρακτηρίζει «παραδημοτική ομάδα» τον δήμαρχο και τους άλλους εφτά εναγομένους, οι οποίοι, «ενεργώντας εξωθεσμικά», οργάνωσαν την επιχείρηση ξηλώματος της περίφραξης σε μήκος 253 μέτρων. Υποστηρίζει ότι «όλοι αυτοί που διαδήλωναν στις 10/6/2007 δεν ανήκαν σε αυτούς που έρχονταν να κολυμπήσουν (...) έκτοτε δεν ξαναπάτησαν, όχι μόνο για να κολυμπήσουν, αλλά ούτε για να περπατήσουν στην "ελεύθερη" πλαζ». Το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης (1 εκατ.) αφορά την αποκατάσταση της φήμης της. Η δυσφήμηση προκλήθηκε, όπως λέει, και από την «κατευθυνόμενη δημοσιογραφία των φιλικά προσκειμένων στη δημοτική αρχή εντύπων». Ενδιαφέρον εμφανίζει και η αξίωση αποζημίωσης επειδή δεν έγιναν προγραμματισμένες γαμήλιες δεξιώσεις, στις οποίες το κέρδος είναι 70%!

Στο κείμενο των δικών τους προτάσεων οι εναγόμενοι θυμίζουν την παράνομη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης, τον ξυλοδαρμό ανθρώπων που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, τις αποφάσεις του κράτους που έκριναν παράνομη την εκχώρηση της πλαζ σε ιδιώτες και κυρίως το γεγονός ότι όλες οι τότε ενέργειες στηρίχτηκαν σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού.

Αναφέρουν, επίσης, ότι στις τότε εκδηλώσεις, εκτός των χιλιάδων κατοίκων, συμμετείχαν και δήλωσαν συμπαράσταση ο νυν πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, βουλευτές από ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, η τότε υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά, ο τοπικός μητροπολίτης Παύλος και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου