Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Γιαούρτι, λάσπη και επικίνδυνα μικρόφωνα...


Ο Α.Αλαβάνος για την επίθεση
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Βίντεο.

Δεν θα σχολιάσω την αθλιότητα του "δημοσιογράφου" βλακόπουλου... Η "πραγματικότητά" του, ταυτόσημη με της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ., δεν χρειάζεται σχολιασμό. Αντ' αυτού προτείνω αυτό το βίντεο. Σημειώνω μόνο πως εχθές, εκτός από την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο, είχαμε και άλλη επίθεση όταν φασιστικές ομάδες απομόνωσαν, ξυλοκόπησαν και έσπασαν τα δόντια μιας νεαρής κοπέλας, μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό». Με την ανοχή πάντα των "σωμάτων ασφαλείας" του υπουργού του Σάμινα... 


Σε αυτό το δεύτερο βίντεο έχουμε να κάνουμε με τον γνωστό "κρετινισμό μετά μικροφώνου". Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ καταλήγει πως υπάρχουν δύο απόψεις για την ταυτότητα των δραστών, κάτι που βέβαια υπάρχει μόνο στον κάλαθο ηλιθιότητας που έχει για εγκέφαλο, αφού ακόμα και η αστυνομία είπε πως ήταν ακροδεξιοί. Και μετά τη φοβερή και τρομερή του ανάλυση καταλήγει το ζώον με μικρόφωνο (συγγνώμη ζωάκια!): "H κοινή συνισταμένη και των δύο απόψεων τόσο της αστυνομίας όσο και του Αλέκου Αλαβάνου είναι πως οι άγνωστοι είναι άνθρωποι που κινούνται στους αντιρατσιστικούς χώρους"!!!  Όρσε πέντε+πέντε να μη στα χρωστάω ρε κρετίνε!.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


από ΑΥΓΗ


Η τραμπούκικη επίθεση εις βάρος του Αλέκου Αλαβάνου χθες στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα ανησυχεί, αλλά δεν εκπλήσσει. Η περιοχή συχνά μετατρέπεται σε άντρο εγκληματικών πράξεων. Θύματα, μετανάστες αλλά και δημοκράτες πολίτες. Θύτες, ακροδεξιά αποβράσματα, με την ανοχή "σιωπηλών κατοίκων".

Η δράση αυτή, που επιχειρεί να μετατρέψει τη γειτονιά σε γκέτο όπου δεν εφαρμόζονται το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας, δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίζεται επί τόσο καιρό αν η αστυνομία κρατούσε στοιχειώδη στάση υπεράσπισης της νομιμότητας. Όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν ενεργούν από κοινού με τους παρακρατικούς, τηρούν στάση παρατηρητή, όπως συνέβη χθες.

Η επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος ασκούσε συνταγματικό του δικαίωμα πραγματοποιώντας προεκλογική περιοδεία στην περιοχή, είναι κλασικό παράδειγμα προεκλογικής οξύτητας. Μπορεί από το γιαούρτι να μην κινδυνεύει ένας πολίτης, επιδιώκεται όμως να δοθεί μήνυμα εξευτελισμού εις βάρος ενός πολιτικού προσώπου.

Στην περίπτωση του Αλαβάνου εξευτελίζονται οι θρασύδειλοι δράστες. Και αποκαλύπτονται οι οιονεί ηθικοί αυτουργοί τους. Το ΛΑΟΣ έσπευσε να αποδοκιμάσει την επίθεση, στην ουσία όμως επιχείρησε να παράσχει ιδεολογική κάλυψη με τη γραμμή του συμψηφισμού. Ανέσυρε τη γνωστή φιλολογία περί των "Δεκεμβριανών του 2008", κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για τις πράξεις βίας εκείνης της περιόδου. Πόσο κοντά είναι το γιαούρτι στη λάσπη;

Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν πρέπει να γίνει γκέτο, ούτε απαγορευμένη ζώνη. Έχουν χρέος οι αρχές, και πρώτα - πρώτα ο δήμος, να αναλάβουν δράσεις ώστε να απομονώνεται η ακροδεξιά δημαγωγία και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υποβάθμισης των κοινωνικών υποδομών της γειτονιάς. Προεκλογικά ορισμένοι επιχειρούν να μονοπωλήσουν την ατζέντα με ξενοφοβικές προτάσεις, εκμεταλλευόμενοι προβλήματα, ακόμη και ασφάλειας, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για πρόκληση ακόμη πιο επικίνδυνη από τον τραμπουκισμό με το γιαούρτι. Γι' αυτό επιβάλλεται καθαρή απάντηση, όχι μισόλογα λόγω "ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου