Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ζούνε εδώ, πλάκα κάνουν, μας δουλεύουν, ή είναι τόσο ηλίθιοι κι επικίνδυνοι;

[Όχι, όχι, ναι, ναι!]  

Έβαλα μαζί τα κείμενα "Ποντικιού" και "Ελευθεροτυπίας" που αναφέρονται στη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και τον πανικό της κυβέρνησης, γιατί ο συνδυασμός τους φανερώνει πως ότι αυτοί οι πασοκογκέφαλοι τύποι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία.

Όταν ο Σ. Χριστακόπουλος συνοψίζει την καθημερινότητα που ζούμε όλοι στη φράση
"ενώ είμαστε μόλις έξι μήνες υπό την τρόικα, ήδη η χώρα μετατρέπεται σε μακροοικονομικό, επιχειρηματικό, εμπορικό, ασφαλιστικό και εργασιακό νεκροταφείο"
αυτοί οι απίθανοι μιλούν για "χαλαρότητα", "επικοινωνιακά λάθη" και (το κλου της ανάλυσής τους!)
"το κόμμα και η κυβέρνηση δεν απέκρουσαν αμέσως και αποτελεσματικά την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης κατά του Μνημονίου"
Φανταστείτε δηλαδή τι θα λέγανε αν δεν υπήρχαν οι "πυροβολαρχίες του ψεύδους" που βομβαρδίζουν επί 24ώρου βάσεως την ελληνική κοινωνία με τα προπαγανδιστικά οκτάιντσα για τον μονόδρομο του Μνημονίου, την αναγκαιότητα των μέτρων, την τεμπελιά και ανικανότητα της α, β, γ, ... κ.λπ επαγγελματικής τάξης, το υπεράριθμο εργαζομένων και συνταξιούχων, τον αποκλεισμό και τη συκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης, τους εκβιασμούς "εμείς ή το χάος", την απόκρυψη της εθνικής απειλής των όρων μνημονίου και δανειακής σύμβασης και όλα τα άλλα "καλούδια" της γιγαντιαίας προσπάθειας χυλοποίησης εγκεφάλων...

Όμως, μια και γκρινιάζουν για... επικοινωνιακές αστοχίες κι όχι για το τι παράγει η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, ας τους αναγνωρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία. Με την πολιτική τους και τα χαριεντίσματα και τις επαναλαμβανόμενες επαινετικές δηλώσεις τους για την ακροδεξιά τηλεοπτική τσόντα, πέτυχαν να την εξωραΐσουν και να μεγαλώσουν το ακροατήριο της. Είναι μια πραγματική επιτυχία τους που πρέπει να την αναγνωρίσουμε. Οι Λαλιώτης, Σημίτης και τα ΜΜΕ τους για να κόψουν την ΝΔ το 2000 στήσανε το εκκολαπτήριο, αλλά το πασοκ του ΓΑΠ (με πολιτική και δηλώσεις) και τα ΜΜΕ του (με την απίστευτη προβολή ακροδεξιών ιδεών και στελεχών) ταΐζουν και θεριεύουν το κτήνος... Τους το χρωστάμε!


Υ.Γ. Μια και σήμερα ο ΓΑΠ θα κατεβάσει τα τανκς του στα σαλόνια μας, τι ωραία που θα ήταν αν υπήρχε μια οργανωμένη αντίδραση... Π.χ. μέσα από διαδίκτυο, sms να έπεφτε η ιδέα την ώρα της "συνέντευξης" να μείνουν κλειστές οι τηλεοράσεις, να βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια και στις γειτονιές, να μπουν στη διαπασών τραγούδια ή ό,τι άλλο... Λέω τώρα εγώ μια φαντασίωσή μου... Έτσι κι αλλιώς το τι θα πει -πέρα από το αν έχει οποιαδήποτε αξία- δεν θα το "χάσουμε"... Επί χιλιάδες ώρες θα το επαναλαμβάνουν οι "πυροβολαρχίες του ψεύδους"... Μια συμβολική αντίδραση ρε γαμώτο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου