Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η κατά Πάγκαλο ιστορία του κόσμου (μετά το γιαούρτι)

σκίτσο του Πέτρου Τ. Τσιολάκη
του Γιώργου Χατζηπαύλου
από το Ποντίκι 

«Εμείς τελειώσαμε με το παρελθόν, όχι όμως κι εκείνο με εμάς».

Είναι σαφές ότι το παρελθόν μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την εποχή που καταγράφονται τα γεγονότα που το απαρτίζουν. Όπως επίσης σαφές είναι ότι σημαντικό ρόλο στον τρόπο της καταγραφής διαδραματίζει ο άνθρωπος που την κάνει. Μέσα από τι φιλτράρει τα γεγονότα; Την προσωπικότητά του, τις πολιτικές του θέσεις, την καταγωγή και την παιδεία του, τα βιώματά του. Ιδίως αυτά!

Σκεφθείτε λοιπόν τον έναν και μοναδικό Θόδωρο Πάγκαλο, σύμφωνα με τον οποίο για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν καθηγητή Ιστορίας. Θολωμένο και γεμάτο μένος εξαιτίας του γιαουρτιού που του πέταξαν, να διδάσκει Ιστορία σε κάποιο λύκειο ή πανεπιστήμιο της χώρας!

Ιδού παραδείγματα από τις διδασκαλίες του, στις οποίες είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα έκανε κοπάνα. Ακόμα κι αν ήταν ΣΥΡΙΖΑ.

Θερμοπύλες, 480 π.Χ. Τότε ο Εφιάλτης δανείστηκε το GPS του Αλέξη Τσίπρα και οδήγησε τους Πέρσες πίσω από τις γραμμές άμυνας των Σπαρτιατών αιφνιδιάζοντάς τους.

Κωνσταντινούπολη, 1453. Κι ενώ η πολιορκία της κρατούσε, ένας νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε για λίγο από την κερκόπορτα για να κολλήσει αφίσες στα τείχη για το επικείμενο συνέδριο της παράταξης. Επέστρεψε ύστερα από λίγο, αλλά δυστυχώς ξέχασε να κλειδώσει. Έτσι έπειτα από λίγο οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Πόλη.

Τιτανικός, 1912. Από το ημερολόγιο του καπετάνιου έχει σωθεί ο διάλογος ανάμεσα στον ίδιο και τον άντρα που κρατά το πηδάλιο λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Καπετάνιος: Παγόβουνο μπροστά! Στρίψε το τιμόνι δεξιά!

Άντρας: Αποκλείεται, σύντροφε. Η δεξιά στροφή ποτέ δεν έσωσε κανέναν!

Λονδίνο, 1970. Κι έτσι ο Τζον Λένον, έπειτα από παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα, εγκατέλειψε τους Μπιτλς για να κάνει σόλο καριέρα.

Τσέρνομπιλ, 1986. Το ατύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν ο επικεφαλής ασφαλείας βρισκόταν στο γραφείο του, διότι θα έβλεπε τις ενδείξεις στην κονσόλα του. Όμως ο ανεύθυνος υπάλληλος βρισκόταν με την κοπέλα του, φοιτήτρια τότε και μακρινή ξαδέρφη του Αλέξη Τσίπρα, από την πλευρά της μητέρας του.

Αύγουστος 2007. Γυρνώντας από τη ρομαντική εκδρομή τους, λοιπόν, και χαζεύοντας το καταπράσινο τοπίο, ο Αλέξης πέταξε έξω από το αυτοκίνητο το τσιγάρο του. «Ήταν αναμμένο, αγάπη μου;» τον ρώτησε η σύντροφός του σε αυστηρό τόνο. «Φυσικά, καρδιά μου» της απάντησε εκείνος με νόημα.

Επιμύθιο 1 ή φιλική διευκρίνιση προς πολιτικούς: Ένα γιαούρτι που πέφτει είναι μεμονωμένο περιστατικό. Από δύο και πάνω είναι φαινόμενο που κανονικά θα έπρεπε να ενεργοποιεί την αυτοκριτική.

Επιμύθιο 2: Αν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα γιαούρτι, απόλαυσέ το. Το ασβέστιο κάνει καλό.

Επιμύθιο 3: Μην πετάτε στον Θόδωρο πλήρη γιαούρτια. Δεν του λείπουν τα λιπαρά.

Επιμύθιο 4: Το ληγμένο γιαούρτι τώρα ανακυκλώνεται
σκίτσο του Soloup από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου