Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Έξω πάμε καλά

του Πιτσιρίκου

Αγωγή σε βάρος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet κατέθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας πως -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία- ποτέ δεν δήλωσε ότι, ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως ποτέ δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες τεμπέλιαζαν, γιατί αυτό θα αναιρούσε την θέση που έχει εκφράσει πως οι Έλληνες έτρωγαν.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πίσω από το δημοσίευμα της Hurriyet κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατονόμασε μάλιστα ως υπεύθυνο για το δημοσίευμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τουρκίας, Αχμέτ Μαζιταφάγαμογλου.

Η κυρία Παγκάλου αποκήρυξε τις δηλώσεις του συζύγου της και δήλωσε πως θα καταθέσει αγωγή σε βάρος όποιου της θυμίσει ότι τον παντρεύτηκε.

Η κυβέρνηση –μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- φέρεται ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Πάγκαλου στην Τουρκία, γιατί υπήρχε ο φόβος πως ο κ. Πάγκαλος θα αποκαλούσε και τους Τούρκους «κοπρίτες» ή «μπουνταλάδες», και θα ξεσπούσε πόλεμος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο κ. Πάγκαλος επισκέφτηκε στη φυλακή τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο κ. Πάγκαλος είπε στον κ. Οτσαλάν πως, αν καταφέρει να δραπετεύσει, η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να του προσφέρει για μια ακόμα φορά ένα ασφαλές καταφύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου