Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Παράνομη» - Μια συγκλονιστική ταινία για τους "αόρατους"...

από culturenow

Η αποκαλυπτική ταινία του Βέλγου ΟΛΙΒΙΕ ΜΑΣΕ-ΝΤΕΠΑΣ, που ήταν φιναλίστ για το βραβείο LUX 2010 και επίσημη πρόταση του Βελγίου για το ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΌΣΚΑΡ, απέσπασε διθυραμβικά σχόλια στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών και κατέκτησε το βραβείο SACD της Ένωσης Συγγραφέων και Σεναριογράφων, που απονέμεται στην καλύτερη γαλλόφωνη ταινία. Ο Ντεπάς, βασισμένος σε πραγματική έρευνα, υπογράφει με ευαισθησία αλλά και ένταση μια επίκαιρη και συνταρακτική ιστορία για το καυτό θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

«Γύρισα την ταινία “Illegal” για να τη δει ο κόσμος και να μη μπορεί να πει “δεν ήξερα”» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Η ερμηνεία της ΑΝ ΚΕΣΕΝΣ στον ρόλο της «παράνομης» μητέρας κλέβει την παράσταση. Το Variety έγραψε για την ταινία: «…γοητευτική σπουδή πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η εξαιρετική Αν Κέσενς δίνει μια εντυπωσιακή ερμηνεία». 


«Παράνομη» (Illegal)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς
Ερμηνεία: Αν Κεσένς, Αλεξάντρ Γκολντσάροφ, Φρεντερίκ Φρενάι



- Δεν βάζω κάποια κριτική. Διάβασα πολλές, όλες θετικές, αλλά καμία δεν μεταφέρει την αίσθηση της συγκλονιστικής αυτής ταινίας. Μην την χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου