Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Λευτεριά στον Τάσο Μαντέλη!

από τον Πιτσιρίκο

Το Τριμελές Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό της Siemens Τάσο Μαντέλη, για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» το 2006 και το 2007. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές, ο κ. Μαντέλης τα δήλωνε όλα κανονικά – με το νι και με το σίγμα.

Ο Τάσος Μαντέλης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά έστειλε μήνυμα με τον δικηγόρο του πως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα».

Η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, για να κάτσει ο κ. Μαντέλης αυτά τα τέσσερα δύσκολα –για τη χώρα μας- χρόνια στη φυλακή και να βγει το 2015 που η Ελλάδα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης και ευημερίας.

Βέβαια, η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε δεκτή, αφενός γιατί, αν ο κ. Μαντέλης πήγαινε στη στενή, θα άρχιζε να κελαηδάει και να δίνει όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τα έπιαναν από τη Siemens και αφετέρου γιατί μπορεί –μετά την καταδίκη του- να εξεταζόταν το πόθεν έσχες των δικαστών που θα τον καταδίκαζαν και να αποδεικνυόταν πως είναι πιο πλούσιοι και από τον Μπιλ Γκέιτς.

Στον κ. Μαντέλη επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο. Το πρόστιμο ήταν τόσο χαμηλό που –για να μην τον βάλουν τον άνθρωπο σε ταλαιπωρία- το πλήρωσαν οι δικαστές από την τσέπη τους.

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού της Siemens είπε στους δικαστές ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο κ. Μαντέλης για τα σκάνδαλα όλων των πολιτικών. Βέβαια, αυτό ισχύει για όλους τους πολιτικούς, οπότε δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ατομικές δίκες γιατί θα αθωωθούν όλοι – πρέπει να τους μαζέψουμε σε ένα στάδιο και να τους εκτελέσουμε όλους μαζί. Χωρίς δίκη. Μαζί με τους πολιτικούς πρέπει να εκτελέσουμε και αυτούς που τους ψήφιζαν.

Μετά την παραδειγματική καταδίκη του Τάσου Μαντέλη, οι έγκριτοι τηλεδημοσιογράφοι και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια θα συνεχίσουν από σήμερα να καταδικάζουν με λύσσα την ανομία που επικρατεί στη χώρα – στην περίπτωση Μαντέλη, ο νόμος τηρήθηκε κατά γράμμα.

(Επειδή –όπως έχει αντιληφθεί πια και ο πιο χαζός- δεν υπάρχει καμία έννοια δικαιοσύνης στη χώρα και οι δικαστές αποτελούν σιχαμερές μαριονέτες του συστήματος, καλό θα ήταν να στηρίξουμε τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Μιας και ο λαός μας είναι σε πλήρη αφασία και δεν τον βλέπω να επαναστατεί σύντομα ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη αντιεξουσιαστική και αναρχική αταξική κοινωνία -όπου στον καθένα μας θα αντιστοιχούν από 250 παρθένες- ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να στηρίξουμε την προσπάθεια για δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, με την ελπίδα πως η έρευνά της θα φέρει στο φως τα ονόματα των πολιτικών, των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεπιχειρηματιών που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση. Εντάξει, τα ξέρουμε τα ονόματα, αλλά τι να το κάνω που είναι όλοι ακόμα στις θέσεις τους, συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε; Δεν τα έχω με αυτούς – με εμάς τα έχω.

Η μόνη ουσιαστική πρόταση που ακούστηκε τον τελευταίο χρόνο είναι αυτή για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Εγώ είμαι υπέρ του να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε τα όπλα και να αφήσουμε μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες και Φιλιππινέζες χωρίς αφεντικά – δεν γουστάρω, όμως, να βρεθώ μόνος μου με την καραμπίνα στο Σύνταγμα. Οπότε -μέχρι να γίνει η Επανάσταση-, στηρίζω την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.)

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Διαβάζεις και –αν συμφωνείς- υπογράφεις την έκκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου