Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Απεργία ΜΜΕ: Απεργιακό Δελτίο Νο2:

του AntistaChef
από apergiamme


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι περιφρουρήσεις έληξαν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα που μας φέρνουν οι συνάδελφοι από αυτές. Ας ξεκινήσουμε αναλυτικότερα την ενημέρωση:

Στον ΔΟΛ από τις 8.00 το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν συνάδελφοι και αλληλέγγυοι με σκοπό να περιφρουρηθεί η απεργία. Αποκλείοντας και τις δύο εισόδους του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, κατάφεραν να αποτρέψουν ειρηνικά τους λιγοστούς ομολογουμένως συναδέλφους διοικητικούς που προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί ότι η απεργία είχε ήδη αρχίσει δύο ώρες νωρίτερα… Στην πλειοψηφία τους ωστόσο, αποφάσισαν να σεβαστούν έστω και αργά την ιστορικής διάρκειας απεργία του κλάδου μας. Αξιοσημείωτη η ψευδής πληροφορία από υψηλόβαθμο «συνάδελφο» του πολιτικού ρεπορτάζ περί δήθεν συμφωνίας του με μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, ότι «οι ομάδες περιφρούρησης δεν θα πρέπει να εμποδίσουν συναδέλφους που επιθυμούν να ανέβουν αλλά όχι για να εργαστούν»…

Μελανό σημείο του Οργανισμού που διοικεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων, Σταύρος Ψυχάρης, είναι η απεργοσπασία από το ηλεκτρονικό τμήμα των ΝΕΩΝ (tanea.gr) με πρωινές αναρτήσεις. Αργότερα ωστόσο, μια φάσα ξεκίνησε να διατρέχει την κεντρική σελίδα, ενημερώνοντας ότι «η ιστοσελίδα δεν θα ενημερωθεί λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ και τα σχόλια των αναγνωστών δεν θα δημοσιευτούν λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων»…

Στον Πήγασο οι ομάδες περιφρούρησης προβληματίστηκαν με την ζέση κάμποσων διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι έσπευσαν από τις 8.00 το πρωί (!) να διεκπεραιώσουν την απεργοσπαστική εργασία τους. Αργότερα ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι αλλά η ενημέρωση από την πλευρά των ομάδων περιφρούρησης που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Ομίλου Μπόμπολα», ήταν αρκετή για να τους πείσει ότι η απεργία είναι δικαίωμα (όσο κι αν κάποιοι το δέχονται ως τέτοιο όσο αυτό δεν ασκείται).

Στον ΣΚΑΙ η παρουσία των συναδέλφων που βρέθηκαν εκεί από νωρίς το πρωί, μάλλον δεν στάθηκε αρκετή για να κρατήσει μακριά από την εργασία τους, τους συναδέλφους σήμερα, ημέρα έναρξης της 4ήμερης απεργίας μας. Στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΚΑΙ δε, εκφωνήθηκαν μέχρι και δελτία.

Στις Αττικές Εκδόσεις παρά το γεγονός ότι η παρουσία των συναδέλφων των ομάδων περιφρούρησης, κατάφεραν να μεταπείσουν τους συναδέλφους που κατέφταναν για δουλειά, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, η διοίκηση του Ομίλου Φιλιππόπουλου κάλεσε την αστυνομία. Σκοπός ήταν όχι μόνο οι μηνύσεις κατά των Σωματείων αλλά και οι «κατά αγνώστων» μηνύσεις. «Άγνωστοι» αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι θεωρούνται οι συνάδελφοί οι οποίοι σεβόμενοι την απεργία έσπευσαν να διαφυλάξουν την ορθή έκβασή της αλλά ταυτοχρόνως να διαμαρτυρηθούν και για τις εκδικητικές απολύσεις της περασμένης εβδομάδας (μεταξύ των οποίων και αυτής της συνδικαλιστικής εκπροσώπου). Τελικώς η αστυνομία αποχώρησε και η πρώτη ημέρα της απεργίας, κύλησε ομαλά για τις Αττικές Εκδόσεις.

Συνάδελφοι επισκέφτηκαν αρκετές ιστοσελίδες οι ιδιοκτήτες των οποίων δυστυχώς για ακόμα μία φορά δεν σεβάστηκαν ούτε την δουλειά των συναδέλφων μας ούτε το δικαίωμά τους να απεργήσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε το site του «ΘΕΜΑτος», το οποίο ωστόσο διέκοψε τις αναρτήσεις μετά τις παρεμβάσεις μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, ασφαλώς το «zougla.gr», το site της «Ναυτεμπορικής», το «sentragoal.gr» κ.α.

Σε επίσκεψη των ομάδων περιφρούρησης στα αθλητικά site «sport24.gr» και «contra.gr», οι συνάδελφοι έγιναν δέκτες παραπόνων εκ μέρους των αρκετών _κυρίως νέων_ συναδέλφων οι οποίοι είχαν κληθεί για ακόμα μια φορά από την ιδιοκτησία να εργαστούν σε μέρα απεργίας. Η απουσία των Σωματείων αλλά και η άρνησή τους να τους αναγνωρίσει, ήταν οι αιχμές των διαμαρτυριών. Παριστάμενο μέλος του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ, προσφέρθηκε να τους συνοδεύσει την Δευτέρα το πρωί στην Ένωση, με σκοπό να εκφράσουν τα παράπονα και τις ανησυχίες τους.

Τέλος συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι περιφρουρήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Όποιος και όποια από εσάς θελήσει να συμβάλει, ας επικοινωνήσει είτε με κάποιον από τους συναδέλφους που συμμετέχει στις περιφρουρήσεις είτε με εμάς αποστέλλοντας ένα e-mail στο apergiamme@gmail.com ώστε να ενημερωθεί για το πού υπάρχουν ανάγκες.

Και μην ξεχνάτε το ραντεβού στην πορεία του κλάδου μας, αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου