Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πορτογαλική γρίπη και εμβόλιο ΚΚΕ

(πηγή)
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Όσα υποστηρίζουν ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας περί συνεργασίας «όχι μόνο δεν είναι αριστερά, αλλά είναι και εντελώς αντιεπιστημονικά», απεφάνθη η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη Real News. Επιβεβαιώθηκε έτσι και επίσημα, ότι η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί εαυτόν όχι απλώς μοναδικό θεματοφύλακα της κομμουνιστικής παράδοσης και της γνήσιας επαναστατικής γραμμής, αλλά και ένα είδος ακαδημίας επιστημών. Πιστεύει ότι διαθέτει όλα τα επιστημονικά προσόντα δηλαδή για να εγκρίνει, ή να απορρίπτει πολιτικές και θέσεις με βάση την επιστήμη.

Η δράση της ακαδημίας επιστημών του ΚΚΕ μάλιστα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά εξάγεται και στο εξωτερικό. Με άρθρο γραμμής, για παράδειγμα, στο Ριζοσπάστη της Κυριακής, που υπογράφει μέλος του Π.Γ., ενημερώνεται επιστημονικώς το Πορτογαλικό Κ.Κ. τι κουμάσι είναι το Μπλόκο με το οποίο μπήκε σε διάλογο και διαδικασία σύγκλισης και πόσο βοηθά η κίνησή του αυτή τους εχθρούς της επανάστασης... Κρίθηκε προφανώς ότι το Πορτογαλικό Κ.Κ. δεν έχει επαρκή επιστημονικά εφόδια για να κατανοήσει τη στρατηγική και τις προθέσεις των συνομιλητών του, ενώ τα έχει ο συνεργάτης της ακαδημίας Γιώργος Μαρίνος.

«Πρόκειται για ένα οπορτουνιστικό κόμμα, το οποίο τροφοδοτήθηκε με στελέχη που αποσπάστηκαν από το ΠΚΚ τα προηγούμενα χρόνια», πληροφορεί ο επιστημονικώς καταρτισμένος Έλλην τους Πορτογάλους για το πορτογαλικό Μπλόκο. « Ένα κόμμα με σοσιαλδημοκρατική στρατηγική, με θέσεις που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων, την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την Ε.Ε... δραστηριοποιείται μέσα στο γνωστό κατασκεύασμα της Ε.Ε., στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατέχει θέση αντιπροέδρου στο προεδρείο του, μαζί με τον ΣΥΝ, συμμετέχει στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, στην προσπάθεια σοσιαλδημοκρατικής μετάλλαξης των Κ.Κ.».

Αυτή κι αν είναι επιστήμη! Και εν κατακλείδι προειδοποιούνται επιστημονικώς οι κομμουνιστές: «Είναι φανερό ότι ο χαρακτήρας του δεν αλλάζει... το Μπλόκο θα χρησιμοποιεί τη συνεργασία για να καλλιεργεί συγχύσεις, να φθείρει συνειδήσεις, να πλαγιοκοπήσει κομμουνιστικά κόμματα ή αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις». Ωπ! Εδώ η ακαδημία μας μπέρδεψε. Το Μπλόκο θα πλαγιοκοπήσει κομμουνιστικά κόμματα;;; Μπορεί να πλαγιοκοπήσει και το ΚΚΕ δηλαδή; Άρα είναι δυνατό κοτζάμ επιστημονική ανάλυση να μην είναι παρά τσάτρα-πάτρα εμβόλιο για τα μέλη και τον κόσμο του ΚΚΕ; Για να μην κολλήσουν την πορτογαλική γρίπη της ενότητας; Μπα, αποκλείεται, αυτό δεν θα ήταν ούτε αριστερό, ούτε επιστημονικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου