Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Φουκοσίμα

Olle Johansson, Sweden, Freelance (πηγή)
του Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη
πηγή: Μούσα Πολύτροπος 

Βδομάδες ξερνοβολά ραδιενέργεια και άλλα θανατηφόρα προϊόντα της τεχνολογίας και του πολιτισμού το τσιμεντένιο κουφάρι της Φουκοσίμα. Έλειωσαν τα σωθικά, για δεκαετίες, αν όχι αιώνες, θα πυροβολεί την ζωή. Μέχρι την Αθήνα έφθασαν ψιλοσωματίδια, αλλά ειδικοί και μη κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, όταν δεν σπεύδουν να μας πουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, ή να μας πείσουν ότι το πυρηνικό ατύχημα (έτσι το λένε τα βαποράκια του καπιταλισμού) είναι υπό έλεγχο, επειδή η Ιαπωνία διαθέτει προηγμένη πυρηνική τεχνολογία.

Τι κι αν πρόκειται για το μέγιστο έως τώρα στον κόσμο πυρηνικό ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ! Αν ήταν σοβιετική ραδιενέργεια, τότε μάλιστα, διατρέχαμε μέγα κίνδυνο! Ενώ τώρα όλα ελέγχονται. Με θαλασσινό νερό! Καναδυό κονδυλοφόροι (πάντα πληρωμένοι, τότε εξ ιδεολογίας και σήμερα για μεροκάματο) αρθρογραφούν περισπούδαστα και «Ελαφρώς» τη καρδία γιατί το «ατύχημα» της Φουκοσίμα είναι πιο ασήμαντο από του Τσερνομπίλ και δεν έχει τις τρομερές του συνέπειες. Οι ίδιοι, τότε στον «Ριζοσπάστη» έγραφαν για τις «ευεργετικές» συνέπειες της ραδιενέργειας.

Τουλάχιστον οι Σοβιετικοί το έθαψαν σχετικά έγκαιρα σε μπετονένια σαρκοφάγο, ενώ οι γιαπωνέζοι φωστήρες καμαρώνουν τα επιτεύγματα της ελεύθερης οικονομίας. Έτσι μπράβο! Όλα στην ελεύθερη αγορά! Και η καταστροφή. Κυρίως αυτή. Ως γνωστόν ο καπιταλισμός θα πουλήσει αδρά ακόμα και τον όλεθρό μας. Φαντάζεστε να επιβεβαιωθεί περίεργα, ανώμαλα ο μεγάλος Λένιν; Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο και τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού! Μετά θα έρθει ο πρωτόγονος κουμμουνισμός! Με τον τρόπο του και ο Αϊνστάιν; Δεν γνωρίζω αν θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, πάντως ο τέταρτος θα γίνει σίγουρα με τόξα! 

Η Φουκοσίμα δείχνει αποτρόπαια τι περιμένει τον πλανήτη τώρα, που κλείνει τραγικά ο κύκλος του ανθρώπου. Εκτός αν πιστεύετε ότι η γη έγινε για τον άνθρωπο, που είναι κέντρο του σύμπαντος. Οι καμπάνες της Φουκοσίμα σημαίνουν εκκωφαντικά τον χαμό. Άραγε θα ξυπνήσουμε στο και πέντε του χωροχρόνου; Δεν πιστεύω. Πόλεμος πατήρ πάντων στην ροή του τυχαίου. Άρχισε και γίνεται ραγδαία πολύμορφος και σταδιακά αποτελεσματικός για να αναπνεύσει η γη από το μεταλλαγμένο θηρίο, που την καταστρέφει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου