Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κρυφό παιχνίδι στο YouTube

από PC magazine

Ένας χρήστης του YouTube παρατήρησε πρόσφατα κάτι που ήταν άγνωστο μέχρι τώρα. Ο χρήστης δεν ανακάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό που να σχετίζεται με την ουσία του YouTube και τα όσα είναι σχεδιασμένο να προσφέρει, αλλά ένα easter egg, δηλαδή ένα στοιχείο που είναι κρυφό στη σελίδα και αποκαλύπτεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, υπάρχει ένα κρυμμένο παιχνίδι στο YouTube.

Πρόκειται για το γνωστό ηλεκτρονικό φιδάκι, το οποίο κάνει βόλτες σε μια πίστα και καταπίνει μπίλιες. Με κάθε μπίλια που καταπίνει, μεγαλώνει το μήκος του και άρα γίνεται πιο δύσκολη η πλοήγηση. Όταν το κεφάλι έρθει σε επαφή με το σώμα, το παιχνίδι τελειώνει.

Το φιδάκι αποκαλύπτεται σε όλα σχεδόν τα videos του YouTube, αλλά μόνο στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας και όχι στον player που ενσωματώνεται σε κάποια άλλη σελίδα (π.χ. videos του YouTube που εμφανίζονται στη σελίδα του Facebook). Το παιχνίδι εμφανίζεται μόνο στον νέο player του YouTube, οπότε δε γίνεται να παίξετε σε video που έχει ακόμα τον παλιό player.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι να κρατήσει πατημένο το αριστερό βελάκισκοτεινά videos, καθώς στο πολύ ανοικτό φόντο είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το φίδι ή τη μπίλια. (left arrow key) στο πληκτρολόγιο και το φιδάκι θα εμφανιστεί. Σημειωτέον, πάντως, ότι το παιχνίδι ενδείκνυται για τα

Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσο καιρό βρίσκεται το φιδάκι στο YouTube.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


-Εγώ πάντως πάνω από δύο-τρεις τελίτσες δεν μπόρεσα να φάω! Το παράτησα! :)


2 σχόλια:

  1. Αν θέλεις να βρεις παιχνίδια για μελλοθάνατους μπορώ να σε προμηθεύσω με αρκετά, τα περισσότερα δεν από αυτά δεν χρειάζονται παρά μόνο μία απλή τράπουλα. Δεν χρειάζεται να χάσεις το φως σου στα πασχαλινά αυγουλάκια του γιουτιούμπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή