Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η αξιοπρέπεια είναι ατομική ευθύνη

από AntistaChef
του Θανάση Σκαμνάκη
από Αριστερό Βήμα


Κάποιοι εργαζόμενοι στο δελτίο ειδήσεων του Mega έστειλαν επιστολή στην «Ελευθεροτυπία» διαμαρτυρόμενοι γιατί ο Στάθης Σταυρόπουλος στο «Ναυτίλο» του έγραψε για το δελτίο του καναλιού όσα όλοι, κυριολεκτώ όλοι, οι άνθρωποι που γνωρίζω λένε κάθε μέρα. Αναφερόμενος στους βασικούς πρωταγωνιστές του δελτίου και τον τρόπο που χειρίζονται ειδήσεις και προσκαλεσμένους. 

Κάποιοι εργαζόμενοι όμως, οι οποίοι ως φαίνεται δεν έχουν εξεγερθεί τόσο καιρό από τον τρόπο που διαχειρίζονται τις ειδήσεις οι προϊστάμενοί τους, ούτε από τον τρόπο που τους μεταχειρίζονται γενικώς οι εργοδότες τους, θεώρησαν τους εαυτούς τους θιγμένους. Γιατί άραγε; 

Συμμερίζονται λοιπόν τις συμπεριφορές Τρέμη-Πρετεντέρη; Ή μήπως είναι συνυπεύθυνοι για το παραγόμενο προϊόν; Με δική τους ευθύνη δεν παίζει καμία είδηση που να δυσαρεστεί Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη; Με δική τους ευθύνη η κυρία Μαριάνα Βαρδινογιάννη απολαμβάνει δίλεπτης, τρίλεπτης και βάλε προβολής από το δελτίο, κάθε φορά που κάνει δημόσια εμφάνιση; Με δική τους ευθύνη απουσιάζουν ειδήσεις για κινητοποιήσεις των συνταξιούχων; Με δική τους ευθύνη συκοφαντούνται όλες οι εργατικές κινητοποιήσεις; Με δική τους ευθύνη έχει γίνει το δελτίο ειδήσεων δελτίο Γιωργάκη Παπανδρέου; Με δική τους ευθύνη υπερασπίζεται τα καταστροφικά μέτρα Μέρκελ, τρόϊκας, ελληνικής κυβέρνησης; 

Αν είναι με δική τους ευθύνη έχουν κάθε λόγο να ταυτίζονται με Τρέμη, Πρετεντέρη, τη διεύθυνση και την εργοδοσία του καναλιού και να διαμαρτύρονται για όσα έγραψε ο Στάθης.

Αν όμως δεν είναι με δική τους ευθύνη όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμη, ας σιωπήσουν τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να εξεγερθούν. Η αξιοπρέπεια είναι ατομική και αποκλειστική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου