Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ισχύς μου, η εύνοια των αγορών!

από antistachef
από την ΑΥΓΗ

Με το κινδυνολογικό επιχείρημα ότι, αν στις εκλογές αποδοκιμαστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, θα δοθεί μήνυμα στις αγορές "που καραδοκούν", προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αναχαιτίσει τη διαρροή των ψηφοφόρων του.

Πρόκειται για αντιδημοκρατικό επιχείρημα. Η δημοκρατία προϋποθέτει ελευθερία να διατυπώνει ο πολίτης τη γνώμη του. Ο πρωθυπουργός τον καλεί να ακυρώσει τη θέλησή του, να αποδεχθεί ότι ζει σε καθεστώς περιορισμένων δικαιωμάτων. Ζητεί, στην ουσία, οι πολίτες να μην ψηφίσουν, αλλά να υποταχθούν στις βουλές ανεξέλεγκτων υπερεθνικών κέντρων. Γιατί ο κ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο ως ετεροπροσδιοριζόμενο πρόσωπο, ως "μαριονέτα"; Γιατί ευτελίζει τη δημοκρατία αναγορεύοντας σε ύψιστο κριτή της πολιτικής του τις αγορές και όχι τον λαό; Γιατί συμπεριφέρεται με παλατιανά σύνδρομα του τύπου "ισχύς μου, η εύνοια των αγορών";


Μια χώρα δεν είναι εύκολο να κυβερνάται συνεχώς με κλιμακούμενους εκβιασμούς. Η πολιτική του Μνημονίου, που οδηγεί στην κοινωνική χρεωκοπία και αναπαράγει τη δημοσιονομική δυσπραγία, δεν μπορεί παρά να υπηρετηθεί με συνεχείς εκβιασμούς. Αυτό είναι πηγή αντιδημοκρατικών εξελίξεων. Οι πολίτες απορρίπτουν το Μνημόνιο διότι πείθονται ότι δεν οδηγεί σε καλύτερες μέρες, έχουν πειστεί ότι αναπαράγονται τα αδιέξοδα. Ότι στο τέλος του Μνημονίου θα ζούμε σε μια χειρότερη Ελλάδα. Χωρίς κατοχυρωμένη δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Με χαμηλότερους μισθούς, απαξιωμένη περιουσία, με κοινωνικά δικαιώματα που θα έχουν εξανεμιστεί.

Οι πολίτες αξιολογούν επίσης την προχειρότητα και τις διαπλοκές που χαρακτηρίζουν το κυβερνητικό έργο. Το φιάσκο του Αστακού είναι χαρακτηριστικό, καθώς αποπνέει και οσμή από τη δράση "φίλων και συγγενών".

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι, αν στις κάλπες δεν στείλουν μήνυμα απόγνωσης και οργής, τότε η ψήφος τους θα εκληφθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης σε μια πορεία που βυθίζει την κοινωνία σε πτώχευση. Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι, επισείοντας το ενδεχόμενο αιφνίδιων βουλευτικών εκλογών, θα πειθαναγκάσει τους πολίτες. Αγνοεί τις υπόγειες κοινωνικές εξελίξεις. Τις επιπτώσεις από την πολιτική κρίση που συνδυάζεται με τη βαθιά οικονομική, αλλά και ηθική κρίση. Γι' αυτό μπορεί να αιφνιδιαστεί. Ο εκβιασμός του θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ.

5 σχόλια:

  1. Το άτομο είναι πανικόβλητο και αντιδρά γελοία. Το θέμα είναι πώς θα συμπεριφερθούν οι αγαπητοί του ψηφοφόροι: θα δράσουν έντιμα μαυρίζοντάς τον ή θα αναβάλουν για άλλη φορά την έκφραση της οργής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα,σοβαρα,αν ουτε κ τωρα δε μαυριστει το ΠΑΣΟΚ (κ η ΝΔ μαζι του),να πα να γ@@μηθει ο λαος κ η μ@λακια στο κεφαλι του..(συγγνωμη Ρηγα για το βρισιδι,αν θες σβηστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξάλλου από την ώρα που έφτιαξα αυτό εδώ το blog έχω βάλει κάτι ανάλογο πάνω δεξιά, εκεί που λέει "για μένα"... Απλά εκεί λέω το ίδιο με σένα πιο... καλλιτεχνικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λωτοφάγε, τούτη εδώ η περίπτωση δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά που η συμμορία (για μένα) έχει χτυπήσει ΚΑΙ τη μεγάλη της βάση, τους δημόσιους υπαλλήλους... Αν σκεφτείς πως ούτε ο άλλος πυλώνας της, ο κόσμος της αγροτιάς, δεν φαίνεται να τους στηρίζει, απορώ πως υπολογίζουν να κερδίσουν οποιαδήποτε περιφέρεια στο δεύτερο γύρο... Εγώ πιστεύω πως παρά την ομοβροντία των ΜΜΕ και τα στημένα γκάλοπ πάνε για πατατράκ. Αν όχι, τότε... αυτό που λέει ο Celin (χωρίς να παραβλέπω τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες που έχει ΚΑΙ η αριστερά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή