Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ένα πολύ επικίνδυνο βίντεο...

Μια συγκλονιστική σκηνή που κατέγραψαν τουρίστες στο Kruger National Park της Νοτίου Αφρικής. Τι κι αν είναι λάθος η ανθρωποποίηση της συμπεριφοράς των ζώων; Κάθε που βλέπω αυτό το βίντεο, αδυνατώ να μην κάνω συνειρμούς με τα καθ' ημάς... Βλέπετε, η κυρίαρχη νοοτροπία "αυτοί είναι πολύ ισχυροί για να τα βάλουμε μαζί τους" (θέλει να) ξεχνά εκείνο το παλιό σύνθημα της αριστεράς... Δεν θα το επαναλάβω... Θα αφήσω να το πουν οι αδύναμοι του βίντεο όταν, εκεί που φαίνεται πως δεν υπάρχει πια καμμιά ελπίδα απέναντι στους ισχυρούς, ...

από Jason275

Ξέρει μωρέ κανείς και τις 758 διευθύνσεις των κομμάτων της Αριστεράς να το στείλω; 
 

11 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καθοδηγητικό, αλλά....
    άλλο βουβάλια κι άλλο βόδια και μοσχάρια (σαν εμάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως πολύ δυνατό βίντεο. Μας δείχνει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Δυστυχώς...

    @ KitsosMitsos ...αλλά προφανώς ισχύει το σχόλιο των αθλίων...

    @ Ανώνυμο... Συμφωνώ σε όλα εκτός ίσως από το μίσος του ΓΑΠ. Έχω πεισθεί πια πως είναι μια ακόμα περίπτωση που περιγράφει η ταινία "Να είσαι εκεί κύριε Τσανς". Ένα "τίποτα" στην εξουσία δηλαδή, ένα ασήμαντο ανθρωπάκι που πάει όπου το πάνε... Κατά τα άλλα συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικό το βίντεο, φίλε μου. Ένιωσα βουβάλι! (με την καλή έννοια)
    Εχω πει πολλές φορές πως πληρώνουμε τα κέρατα που έχει φάει η Μάργκαρετ, η οποία λύσσαξε να κάνει τον γιο της πρωθυπουργό, για να εκδικηθεί τον λαό που στήριξε τους γεροντοέρωτες του Αντρέα.
    Ο Γιώργος ούτε ήθελε ούτε μπορεί να είναι ηγέτης. Μόνο που δεν διαθέτει προσόντα για τίποτε άλλο, παρά μόνο για τον συγκεκριμένο θώκο, ελέω πατρός.
    Εν ολίγοις, ένας άχρηστος κυβέρνησε για λίγο έναν ανόητο λαό, ο οποίος ψηφίζει τις ίδιες οικογένειες εξήντα χρόνια τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ισχύς εν τη ενώσει... Εφαρμογή στο Πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μπορεί όμως να υπάρξει; π.χ αριστερά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Λωτοφάγο Καλό αυτό! Που ένοιωσες βουβάλι εννοώ! :):):) Δυστυχώς εγώ δεν τα έχω καταφέρει καθώς το ερώτημα που θέτει ο newbrain από κάτω σου παραμένει χωρίς απάντηση... Οπότε πάλι γυρνάμε στο πρώτο σχόλιο των Αθλίων... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένιωσα βουβάλι με την καλή έννοια. Ταυτίστηκα μαζί τους.
    Σε μια χώρα βοδιών (όπως λένε και οι Άθλιοι), είναι κι αυτό μια ικανοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααα χαχαχα όσο για αυτό... την πρώτη φορά που το είδα μετά τη φρίκη με το μικρό που το τραβάγανε από εδώ οι κοκόδειλοι κι απο κεί τα λιοντάρια όταν κάνανε το ντου οι βούβαλοι εγώ φώναζα "ρίχτου!" χαχαχαχα... (δεν πάω καλά!!!)
    Εντάξει, ξέρω... λάθος, αλλά τι, να πω πως δεν το χάρηκα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φύση είναι συγκλονιστική!
    Είχα δει ένα παρόμοιο video πριν χρόνια και είχα κατανοήσει αλλιώς την έννοια …αλληλεγγύη

    Στην ταύτιση μας με την πρακτική τους πάντως, υπάρχει μια ειδοποιός διάφορα (ή δυο…)

    Τα βουβάλια γνωρίζουν την δύναμη τους, δεν αμφιβάλουν, δεν διαφωνούν ….δρουν ενστικτωδώς άμεσα και αποτελεσματικά.

    Ίσως και τα βόδια να είναι καλύτερα από εμάς, αν σκεφτείς πως ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που ενώ είναι νοήμων (!!) χτυπάει, υποδουλώνει, βασανίζει, εγκληματεί κατά του είδους του !!

    Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλύτερα να το στείλεις στα 10 εκατ. Έλληνες, και κυρίως σε όσους κάθονται ακόμα στον καναπέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή