Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Ισόβια στον Κορκονέα, 10 χρόνια στον Σαραλιώτη

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 15 μήνες.

Η απόφαση είναι πιο επιβαρυντική από την κατηγορία, που ήταν με ενδεχόμενο δόλο, αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά. Οι τρεις που μειοψήφισαν ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας ακόμα δικαστής και ένας ένορκος που έμειναν στην αρχική κατηγορία (ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο) αλλά η πλειψηφία των ενόρκων (μετά και την πρόταση του εισαγγελέα) επέβαλε την καταδίκη με άμεσο δόλο.

Για τον άλλο κατηγορούμενο, τον Βασίλη Σαραλιώτη, η απόφαση είναι απλή συνέργεια χωρίς ελαφρυντικά (απορρίφθηκαν τα αιτήματα με 4-3 ψήφους για πρότερο έντιμο βίο και ομόφωνα για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) και του επιβλήθηκε η ποινή των 10 χρόνων φυλάκισης


Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ισόβια (για τη δολοφονία) συν 6 χρόνια (για χρήση όπλου) για τον Κορκονέα και 13 χρόνια για τον Σαραλιώτη.

Οι δικηγόροι του Σαραλιώτη κατέθεσαν αίτημα αναστολής της ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου