Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μας αφορά όλους!

από Σχολιαστές χωρίς Σύνορα
«Νομικά σοκαρισμένοι» δηλώνουν οι συνήγοροι της Φ. Μάγερ
της Ειρήνης Λαζαρίδου
από την Αυγή 

«Νομικά σοκαρισμένοι» δήλωσαν χθες οι δικηγόροι της 27χρονης αναρχικής Γερμανίδας Φέης Μάγιερ μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για προφυλάκισή της. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι θα καταθέσουν άμεσα αίτηση αποφυλάκισης, καθώς όπως είπαν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά όλους μας κι έκαναν λόγο για «δημοκρατία έκτακτης ανάγκης».

Όπως είπε χθες σε συνέντευξη τύπου η συνήγορος της νεαρής γυναίκας, Μαρίνα Δαλιάνη, η Μάγιερ παραπέμφθηκε «με μια δικογραφία κενή περιεχομένου, ανεπίδεκτης δικονομίας και κοινής λογικής και με μόνο στοιχείο ότι συναντήθηκε στο Θησείο με έναν καταζητούμενο συγκατηγορούμενό της σε χρόνο που ούτε ο ίδιος δεν γνώριζε ότι καταζητούνταν».

Την ίδια στιγμή όπως είπε, η Μάγιερ απολύθηκε από τη δουλειά της. Η Μ. Δαλιάνη τόνισε επίσης ότι πρόκειται για ένα «καφκικό σενάριο» και υπογράμμισε ότι «η υπόθεση της Φ. Μάγιερ, ξεφεύγει από την ίδια, αφορά τον νομικό κόσμο και την ίδια την κοινωνία»…

Από την πλευρά του, ο δεύτερος συνήγορος Χάρης Λαδής, αναφέρθηκε στην εμπλοκή των γονιών της στην υπόθεση τονίζοντας για τους χειρισμούς της αστυνομίας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για γκάφα, ήταν απαραίτητο συστατικό για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της»

Ο ίδιος τόνισε ότι στην περίπτωση της Μάγιερ έχουμε παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος όπως η ελευθερία της έκφρασης, του τύπου και η ουσιαστική κατάργηση της απρόσκοπτης επικοινωνίας και αλληλογραφίας.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύουν να προσφύγουν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι δικηγόροι απάντησαν: «Τα μελετάμε όλα. Προς το παρόν αυτό που προέχει είναι να βγάλουμε από τη φυλακή έναν άνθρωπο»…


- Υπενθύμιση από το χθεσινό ρεπορτάζ της Αυγής:


"Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλου" που, για το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αντιστοιχεί σε... "δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατουμένους και τα οποία κατείχε και διάβαζε", όπως είχε επισημάνει στην πρότασή της και η εισηγήτρια εισαγγελέας, οδήγησαν στην προφυλάκιση της 27χρονης αναρχικής Γερμανίδας Φέης Μαρί Μέγιερ. Μισή ώρα μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου και την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, η νεαρή συνελήφθη στο σπίτι της υπό συνθήκες απαγωγής, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι της
(...)  
Το Δικαστικό Συμβούλιο επέλυσε τη διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα υπέρ της δεύτερης και έκρινε προφυλακιστέα την Μέγιερ σχεδόν ένα μήνα μετά την αρχική σύλληψή της, στις 14 Ιανουαρίου, κρίνοντας ότι είναι ύποπτη φυγής. Σε βάρος της είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", η οποία ωστόσο δεν κατονομάζεται, "τρομοκρατική πράξη από κοινού", που δεν διευκρινίζεται, και "διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλου", χωρίς να έχει βρεθεί όπλο στην κατοχή της... Η ίδια από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι απλώς ανήκει στον αναρχικό χώρο κι έκανε λόγο για ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων.

Ακολούθησε η απολογία της και η 27χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με μόνο περιοριστικό όρο την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη της Μέγιερ είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων και είχε αποτελέσει φιάσκο για την αστυνομία, η οποία διέρρεε επισήμως ότι η μητέρα της νεαρής ήταν καταζητούμενη τρομοκράτισα και ο πατέρας της είχε σκοτωθεί σε ένοπλη σύγκρουση με αστυνομικούς, για να διαψευστεί και από τους δύο γονείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου