Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Όσο δεν βρίσκουν αντίσταση, κάνουν την αλητεία σημαία!

Σε πρωινή εκπομπή χθες (Πέμπτη) άκουσα έναν επιχειρηματία (δεν θυμάμαι όνομα) να λέει το εξής:

"Στην Τουρκία οι ελληνικές επενδύσεις φτάνουν στα 6 δις, ενώ στην Ελλάδα οι τούρκικες είναι ελάχιστες. Αλλά για να προσελκύσουμε επενδυτές, πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Πως να έρθουν οι επενδυτές εδώ, όταν στην Τουρκία ο μέσος μισθός είναι γύρω στα 200 ευρώ; Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε!"

Το αναφέρω ως ένα ακόμα δείγμα του προς τα που πιέζουν κάποιοι να πάμε... Και μετά τι; Να κατεβάσουμε τους μισθούς στα επίπεδα Κίνας; Μπαγκλαντές; Ρουάντας, Αϊτής ίσως; Που έχουν σκοπό να σταματήσουν άραγε; Και πόση δόση παράνοιας κρύβει αυτός ο δρόμος όταν, σε όλη την Ευρώπη κόβουν συνεχώς αμοιβές και συντάξεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Το σχέδιο  άραγε σταματά στην μη αμοιβόμενη εργασία ή προχωρά και στην δουλεία; Πίσω, πιο πίσω, πόσο πίσω;

Νομίζω πως κάποιοι μεγα-αυνάνες αντιμετωπίζουν τις κοινωνίες όπως και το αποτέλεσμα από την παλινδρομική κίνηση της παλάμης επί του ερωτικού τους μέλους. Άχρηστα σπερματοζωάρια θαρρούν πως είναι οι ανθρώποι, ενοχλητικοί λεκέδες πάνω στα σατέν σεντόνια τους και στα πλακάκια των λουξ λουτροκαμπινέδων τους. Αποθρασυμένοι από τη μη αντίδραση του κόσμου, με όλα τα τηλεπλυντήρια εγκεφάλων να ψεκάζουν τα σαλόνια με αέρια αποβλάκωσης και αλληλοεξόντωσης, ξεχνούν πως η ιστορία έχει τους δικούς της αργούς ρυθμούς αλλά κι απότομα ξεσπάσματα. Βαρδάτε κακομοίρηδες, μη βρεθείτε καβάλα στο κύμα της...


EDIT - Ορίστε ποιός είναι ο κύριος που πρότεινε μισθούς 200 ευρώ. Το "βιογραφικό" του από την Κατερίνα  στο blog του celin

"Μια μικρή αλλά χαρακτηριστική λεπτομερεια και απαντηση στον Ρηγα.
Αυτόν που ειδες Ρηγα και εσυ και εγώ πρωί πρωί στο γυαλί, είναι ο κ. Κουτσικος. τ. συζυγος της κ. Γιαννάκου. Ο κ. Κουτσικος όταν εγινε Υφυπουργός κοινωικής τοτε προνοιας η Γιαννάκου, εστησε μια εταιρια με προμηθεια νοσοκομειακου υλικου. Απιστευτα οργια, και τελικά παραπεμφθηκε σε δικη. Κατόπιν...ΠΤΩΧΕΥΣΕ, αφηνονοντας στην μισή αγορά κάτι καμπάνες, μα κάτι καμπάνες.

Μετά αποφασισε να δραστηριοποιηθεί ...υποτιθεται προτιθεμενος να κάνει Ελληνοτουρκική τραπεζα, αφου παραμυθιασε όλη την υπολοιπη αγορά για τις υψηλες του γωνριμίες που θα εξασφαλιζαν την άδεια, και αφου πάλι ειχε δικαστικές περιπετειες γιατί καταχραστηκε λεφτά ...επενδυτών, έγινε προεδρος του ελληνοτουρκικου επιμελητηρίου.

Και σημερα τον ειδαμε να λεει ότι έλεγε, και τα καναλια να τον επιδεικνυουν σαν expert της ...επιχειρηματικότητας και των επενδυσεων. Αθανατη Ελλαδα με τα λαμόγια σου"

2 σχόλια:

  1. Αυτα εγραψα,μεταξυ αλλων σε ενα κειμενο που αναρτησα σχεδον την ιδια ωρα με τη δικια σου αναρτηση

    "Μια κοινωνια φοβισμενων σκλαβων που θα δεχονται αδιαμαρτυρητα τον φασισμο του ΔΝΤ κ των ντοπιων μεγαλοκαρχαριων?
    [Οι φιλοι μας οι βιομηχανοι.Που εν μεσω κρισης βγαζουν τα λεφτα τους εξω,αγοραζοντας επαυλεις στις πλουσιοτερες συνοικιες του Λονδινου.Που εν μεσω κρισης βγαζουν τις επιχειρησεις τους στα Βαλκανια λογω φτηνων εργατικων χεριων.Αυτα τα αρπακτικα διχως εθνικη συνειδηση,που απομυζουσαν- σε συνεργασια με τους κλεφτοαπατεωνες -το δημοσιο πλουτο διχως να προσφερουν ουτε το μισο ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ πισω]
    Αυτο λοιπον θελουν?να χαμηλωσουν τα εργατικα μεροκαματα κ στον ιδιωτικο τομεα ΜΠΑΣ Κ Η ΠΑΤΡΙΣ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ?ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Κ ΕΔΩ?ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ?"

    http://celinathens.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html

    Να χαριτολογησω λεγοντας οτι τα μεγαλα πνευματα συναντωνται??!
    Αν κ σκεφτομενος αυτους τους ασυνειδητους,μου κοβεται η ορεξη να χαριτολογησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ασφαλώς η σημερινή από 100 περίπου Τούρκους επιχειρηματίες συνοδεία του κ. Ερντογάν δεν σκοπεύει στην υλοποίηση Τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά μάλλον στο αντίθετο: στην προσέλκυση Ελληνικών επενδύσεων στην γείτονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή