Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Προτεκτοράτο η «Ωραία Ελλάς»

του Δημήτρη Χρήστου 
από την ΑΥΓΗ 

«Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει απογοητευθεί βαθιά ο Έλληνας πολίτης από ένα πολιτικό σύστημα που θεωρεί ότι τον πρόδωσε. Και είναι υγιές ότι ζητεί την Αλλαγή».  

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Δεν υπάρχει περίπτωση να το βρείτε. Τα λέει ο κ. πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", μέρος β'. Και συνεχίζει. 

«Και αυτήν την εντολή λάβαμε και υλοποιούμε με σκληρή σύγκρουση απέναντι σε αντιλήψεις και συμφέροντα. Έχω πει ότι είναι ανάγκη να είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία». 

Φέρε τα χάπια, Μαριλίζα. Ρε συ, Γιώργο, αυτή την εντολή δώσαμε; Άλλα δεν μας έλεγες και για τα άλλα δεν μας ζητούσες να σε ψηφίσουμε; Από το 1981 υπουργός και πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος την περίοδο του εκσυγχρονισμού, εσύ δεν είσαι μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος που πρόδωσε τον ελληνικό λαό και κυρίως τις επερχόμενες γενιές, στις οποίες χρέωνε τα δάνεια και τον δημόσιο πλούτο που κατασπαταλούσε μεταφέροντας τα προβλήματα στον επόμενο;

ΑΦΗΝΩ τον Γιώργο και πάω στον φίλο μου τον Μίμη, που στα νιάτα μας τον έβλεπα σαν τον Έλληνα Μπερλιγκουέρ. Τα τελευταία βράδια πολύ τον σκέφτομαι τον Μίμη. Πώς θα ψηφίσει τελικά αυτό το έκτρωμα το οποίο υλοποιεί την υποδούλωση της χώρας; Ώσπου εντόπισα την Κυριακή στο «Βήμα» συνέντευξη του Μίμη. Έπεσα με τα μούτρα γεμάτος αγωνία να δω τι λέει για το Μνημόνιο. Έφτασα στο τέλος και γύρισα σελίδα, διότι σε αυτή που διάβασα δεν υπήρχε λέξη! Δεν υπήρχε όμως δεύτερη σελίδα. Αυτή ήταν όλη κι όλη η συνέντευξη. Για το ΠΑΣΟΚ μιλούσε ο Μίμης, πως έχουν ξεχαρβαλωθεί οι αναφορές του, πως έχει υποστεί μεταβολή στο γενετικό υλικό του, πως βιώνει έντονα την κρίση εκπροσώπησης! Κάτι σαν πρόλογος σε αίτηση υπουργοποίησης! Μνημόνιο πουθενά! Πώς να μην εκτιμώ μετά ακόμα περισσότερο τη φίλη μου τη Σοφία Σακοράφα, τον Γιάννη Δημαρά και τον άγνωστό μου βουλευτή Οικονόμου για τη γενναιότητά τους;

ΕΧΟΥΝ διαβάσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Ντόρα και οι υπερπατριώτες του ΛΑΟΣ το κείμενο της δανειακής συμφωνίας με τις 14 ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ; Έχουν διαβάσει το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο; Είναι σίγουροι ότι πραγματικά γνωρίζουν τι ψήφισαν;

ΣΥΜΦΩΝΑ με το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, λοιπόν, υπέγραψαν ότι: 
η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (και σε παρένθεση αναφέρεται Κίνα – Ρωσία!!!), δεν μπορεί να ενεχυριάσει ή να υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία. Αντιθέτως, οι δανειστές μας μπορούν να πουλήσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δανείων τους σε όποιον επιθυμούν! Η σύμβαση που υπογράψαμε διέπεται από το αγγλικό δίκαιο! Το επιτόκιο των 80 δισεκατομμυρίων που μας δάνεισαν οι 14 χώρες της Ε.Ε., είναι για τα 3 πρώτα χρόνια 5,2% κυμαινόμενο και για τα υπόλοιπα 6,2%, ενώ οι τόκοι υπερημερίας ανέρχονται σε 2% ανά εβδομάδα!!  
ΑΝ ΔΕΝ πληρωθούν παλαιότερα δάνεια, η χώρα μας δεν μπορεί να πάρει άλλα χρήματα και το τρέχον δάνειο των 80 δισεκατομμυρίων πρέπει να εξοφληθεί αμέσως, μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις! Αρμόδια δικαστήρια για οποιαδήποτε διαφορά είναι της Ε.Ε. και των χωρών που μας δάνεισαν! Ο δανειολήπτης, η Ελλάς δηλαδή, παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία!!!  
ΑΦΟΥ λοιπόν κύριοι και κυρίες τα ψηφίσατε όλα αυτά, δεν υπάρχει κανένα λόγος να εμποδίσετε το πείραμα. Τυχαία έγραψαν οι γερμανικές εφημερίδες ότι πωλείται η Ακρόπολη; Δεν νομίζω. Κόψτε λοιπόν συντάξεις και επιδόματα από τις μανάδες και τους πατεράδες σας, φτιάξτε μας μεροκάματα Μαλαισίας και ωράρια Κίνας, πουλήστε όση δημόσια περιουσία έχει απομείνει, όπως απαιτούν οι πραίτορες. Όλους, πάντως, δεν μπορείτε να μας πουλήσετε. (d.xristou@avgi.gr)



Το σκίτσο είναι του Carlos Latuff από τον ΔΡΟΜΟ 


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 



Όλα εξαιρετικά αλλά με μία ένσταση. Προφανώς για να θεωρούσε ο Δ.Χ. "Έλληνα Μπερλιγκουέρ" τον Ανδρουλάκη(!!!), δεν θα είχε προλάβει να διαβάσει τις αθλιότητες που έγραφε ενάντια σε όσους δεν προσκυνάγανε το σοβιετικό ιερατείο του σοσιαλισμού. Αν τα είχε διαβάσει, δεν θα του έκανε καμμιά εντύπωση που σήμερα ο Μίμης απλώς άλλαξε ναό προσκυνήματος...  Κάποτε μας έλεγε νεροκουβαλητές της δεξιάς, τώρα μας λέει αριστεριστές! Έχει τα δίκια του κι αυτός. Οι γυρολόγοι καθώς γυρνάνε γύρω-γύρω, αλλάζουν γωνία θέασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου