Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το MEGA... χτενίζεται

του Γιώργου Ανδρέου 
συνθέτη
από Ως3

Απευθύνομαι προς...
-Κον Πέτρο Μπούτο, διευθυντή τηλεοπτικού προγράμματος  του MEGA channel

Σε συνέντευξη σας σε free press περιοδικό αναφέρετε πως (όντως) επιθυμία του καναλιού σας ήταν η βαθύτερη εμπλοκή του στην θεματική των μεσημεριανών εκπομπών κουτσομπολιού (άλλων ανταγωνιστικών σας καναλιών) και πως στην πρόθεση σας αυτή αντιστάθηκαν οι Μπακοδήμου (!) και Αρναούτογλου (!). 

Ως εκ τούτου αποφασίσατε να τοποθετήσετε επικεφαλής της πρωϊνής σας ζώνης ένα ζεύγος κατ' εξοχήν εκπαιδευμένο στην καταιγιστική αερολογία και το (στα όρια της προσβολής δικαιωμάτων της προσωπικότητας) κανιβαλικό κουτσομπολιό. Συγχαρητήρια για την αναβάθμιση που επιχειρείτε (σ' ένα κανάλι που διεκδικεί τον τίτλο του έγκυρου και σοβαρού) - αναβάθμιση που άριστα περιγράφει η έκφραση «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το MEGA ...χτενίζεται»

Στην  πιο δραματική περίοδο της χώρας (μετά τη χούντα), ενώ εξευτελίζεται η στοιχειώδης προοπτική αξιοπρεπούς επιβίωσης των Ελλήνων και απειλείται η οικονομική, ηθική και πολιτισμική επιβίωση της Ελλάδας, εσείς (και το MEGA) επιλέγετε περισσότερο... Τίποτα, επιβραβεύοντας πρόσωπα που επιβιώνουν αποθεώνοντας το Τίποτα, το απόλυτο, μεγαλειώδες Τίποτα. 

Και φυσικά διδάσκετε στους νέους μας τον (φαινομενικά, αλοίμονο) ανέξοδο τρόπο ανέλιξης και «επιτυχίας» - που δεν είναι η αξιοκρατική, σκληρή δουλειά, η δημιουργική συμμετοχή σε επιστήμες, τέχνες και τεχνολογία αλλά η Πόζα, η Μπουρδολογία, η Αγραμματωσύνη, το Θράσος, το Κουτσομπολιό, η Αναίδεια, δηλαδή... το Τίποτα!

Από το Τίποτα όμως μόνο... Τίποτα  μπορεί  να  παραχθεί. Συγχαρητήρια, συνεχίστε  τον  καλόν  αγώνα...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.  

Μα γιατί κατηγορεί ο εξαιρετικός συνθέτης το ΜΕΓΑ; Τι κάνει; Απλά πετάει εντελώς τις μάσκες και προσαρμόζεται στη νέα εποχή που απαιτεί απόλυτη αποχαύνωση. Άλλωστε και στη προηγούμενη "ανώμαλη περίοδο" (δεν την λέω χούντα για να μην μου την πέσει κανένας πρώην σύντροφος)  μαζί με τις κορώνες περί σωτηρίας της πατρίδας, πήγαινε το τραλαλά-τραλαλό ως κύριο πολιτιστικό μας προϊόν... Τα τραγικά (εθνικά και πολιτισμικά) αποτελέσματα είναι γνωστά...


Η λοβοτομημένη τηλεθεάτρια της φωτογραφίας εθεάθει κάπου στο flickr 

5 σχόλια:

  1. Ρηγα συμφωνω μαζι σου,
    γιατι εξανισταται ο Ανδρεου?τι περιμενε απο ενα γραφειο τυπου γκεμπελιστικης προπαγανδας που γεμιζει με αντιλαικα κηρυγματα τις ψυχες των τηλεθεατων του?
    ποιος σοβαρος ανθρωπος δεν εχει συνειδητοποιησει οτι τα Ελληνικα ΜΜΕ επιτελουν ρολο οργουελιανικου απολογητου του Καθεστωτος?
    τις τηλεορασεις να τις ανοιγουν μονο οταν παψουν να ειναι προβατα κ μαθουν να φιλτραρουν τις χουντικες παπαριες που ακουνε απο αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Celin μια ιδέα... Καλό θα ήταν να μαζεύαμε τα ονόματα όσων εκ του πνευματικού κόσμου αντιδρούν... Αν (αν λέω...) κάποτε ξημερώσει να μην γεμίσουμε πάλι 10.000.000 "αντιστασιακούς" :)

    Διάβασες του Ανδρέου το μικρό αλλά εξαιρετικό "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"; (το είχα βάλει χθες/προχθές). Χαίρομαι γιατί μ' αρέσει πολύ σαν μουσικός και επιβεβαιώνει την ποιότητά του και σαν πολίτης... Σπάνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως δεν εγκλωβιστηκαμε ολοι στον ανταγωνισμο της χυδαιοτητας.
    Οταν τα παραπανω εκφαιρονται απο ανθρωπο που οι Δημοσιες σχεσεις ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες με το επαγγελμα του, μπορουμε να ελπιζουμε.........
    Καλησπερα , ομορφο το σπιτικο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @taspa Καλωσόρισες!:)
    Σωστή η επισήμανσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή