Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Η χούντα τώρα διορθώνεται!

(πηγή)
Χάρης Καστανίδης (χθες στη Βουλή): "Aν ενεργοποιήσουμε τις πεπαλαιωμένες διατάξεις που ισχύουν από την περίοδο της δικτατορίας, θα υπάρξει ένα εμπόδιο γραφειοκρατικών διαδικασιών και για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν θα υπάρχει ποινική ευθύνη, την ώρα που παραβιάζονται υποχρεώσεις που συνδέονται με την επίταξη" (...) "Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο, φρόντισε όσο μπορούσε να εξετάσει πτυχές των αιτημάτων, πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους αυτοκινητιστές, έφτασε στα όριά της, κι οι αυτοκινητιστές θέλουν και άλλα. Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να πάρει μια τελική απόφαση […]το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί στη συνεννόηση"

Καταστολή για το χατίρι του κεφαλαίου... 
από τον Ριζοσπάστη

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ μια κυβέρνηση που... διορθώνει νόμους της Χούντας προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί;

Δώστε ό,τι χαρακτηρισμό θέλετε, πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εν έτει 2010 το είπε καθαρά: Δεν μας έκανε ο χουντικός νόμος για να αντιμετωπίσουμε τους μεταφορείς και γι' αυτό φέραμε έναν σκληρότερο!


Κι έτσι μας προέκυψε η περίφημη κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει φυλακίσεις, κακουργηματικές διώξεις, αφαίρεση άδειας κλπ., πάντα για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Διότι - ως γνωστόν - δεν μπορεί μια συντεχνία να μας χαλάει την καθημερινότητα επειδή κάτι ζητάει. Οταν κάποιος διεκδικήσει, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία να στραφούμε εναντίον του. Αλλιώς... δεν είμαστε πατριώτες!

Μόνο με μία «συντεχνία» απαγορεύεται να τα βάλουμε: Με αυτή των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, δηλαδή των καπιταλιστών. Αυτοί μπορούν ωραιότατα να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους με όποιον τρόπο νομίζουν.

Ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να τους... πληρώνουμε όλοι μέχρι εξαντλήσεως, πάντα... νόμιμα φυσικά, διότι ως γνωστόν η δική τους ανάπτυξη είναι το ένα και το αυτό με την εθνική ανάπτυξη.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ η περίφημη περαίωση που θα τσακίσει όποιον μικρομεσαίο βρει μπροστά της. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση το... ελέγχει το παιγνίδι των δημοσίων εσόδων.

Προσπαθούν ματαίως να μας πείσουν ότι δεν είναι πανικόβλητοι και πως βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ψυχραιμίας.

Αντί να πουν την αλήθεια, που είναι πως έδωσαν τόσο γρήγορα, τόσα πολλά στο μεγάλο κεφάλαιο, που δεν ξέρουν από πού πλέον να μαζέψουν λεφτά και προσπαθούν να αρπάξουν από όπου βρουν.

Κι όταν λέμε «από όπου βρουν», καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν ως γνωστό την τάση να ανακαλύπτουν μικροοφειλέτες. Τους «μεγάλους» ακόμη και όταν είναι μπροστά στα μάτια τους είναι αδύνατο να τους διακρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου