Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Χριστιανόμετρο» στα σχολικά βιβλία!

Εκκλησιαστικός έλεγχος των σχολικών βιβλίων!
από τον Ριζοσπάστη 

Επιτροπή μελέτης των σχολικών βιβλίων σκοπεύει να συγκροτήσει η Εκκλησία λόγω της «αποχριστιανοποίησης» της Παιδείας! Μετά τα «κατηχητικά» για την οικονομική κρίση στα σχολεία, την ημέρα του αγιασμού, η Εκκλησία αποφάσισε να φέρει στο «σωστό δρόμο» και τα σχολικά βιβλία. Ας μελετήσει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Ας κάνει εκδηλώσεις και ομιλίες. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό απ' το να μπει «χριστιανόμετρο» στα σχολικά βιβλία.

Η κυβέρνηση μπορεί να «αξιοποιήσει» έντεχνα τα σχέδια της Εκκλησίας ή να διαχωρίσει τη θέση της, δηλώνοντας... προοδευτική. Μπορεί να κάνει και τα δύο. Πάντως, σε περιόδους που το σύστημα περνάει κρίση και αφαιρεί δικαιώματα απ' τους εργαζόμενους, η μεταφυσική «κριτική» μπορεί να υπηρετήσει πολύ καλά τον αποπροσανατολισμό απ' τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν προχωρήσει στο διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, ενώ συντηρούν το ρόλο της στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο τίτλος του υπουργείου Παιδείας, άλλωστε, δεν έχει αλλάξει. Είναι υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το... «Θρησκευμάτων» είναι μια εφεδρεία πολλών χρήσεων. Είναι υπερώριμο το ζήτημα διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος.

.-.-.-.-.-.-.-. 

-Η Ρασαντέλ (η οφσόρ του Βατοπεδίου, ντε) συμμετέχει στις επενδύσεις τύπου Αστακός... Κι ο "Ρ" ζητά διαχωρισμό; Πφφφ τι οπισθοδρομικοί αυτοί οι αριστεροί! ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου