Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το αίσχος του ΠΑΣΟΚ, επεισόδιο "x" εις την "ν"

(η φωτογραφία από το blog antistachef)

Το νέο ασφαληστρικό νομοσχέδιο διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες προς δόξαν της παράνοιας να ονομάζεται ακόμα "σοσιαλιστικό" το πιο ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα! Μεταφέρω από ΤΑ ΝΕΑ απόσπασμα από άρθρο της Ελίζας Παπαδάκη χθες:

"...Πολύ βαρύτερη είναι όµως η αδικία που θεσπίζεται τώρα εξαρχής στον τρόπο υπολογισµού συνολικά των συντάξεων:  όσο πιο χαµηλόµισθος είναι κανείς τόσο µικρότερο είναι το ποσοστό αναπλήρωσης, το ποσοστό δηλαδή της σύνταξης πάνω στον µισθό του, και αντίστροφα, όσο πιο υψηλόµισθος είναι τόσο µεγαλύτερο γίνεται. Είναι εντελώς παράλογη µια τέτοια αντίστροφη προοδευτικότητα, πουθενά αλλού στον κόσµο δεν επιχειρείται.
Οι χώρες του ΟΟΣΑ, είτε έχουν ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης, οι λιγότερες, είτε, συνήθως, έχουν προοδευτικότητα. Στην Πορτογαλία π.χ. κάποιος µε µισθό το µισό του µέσου θα πάρει σύνταξη 73%, µε το διπλό του µέσου θα πάρει 52%. Στη Δανία, που περισσότερο από κάθε άλλη χώρα καταπολεµά τις ανισότητες, ο πρώτος θα πάρει 120% του µισθού του και ο δεύτερος 57%.

Εδώ, όπως καταγράφεται στο άρθρο 3 του προσχεδίου, οι συντάξιµες αποδοχές κατατάσσονται σε 12 ασφαλιστικές κατηγορίες ανάλογα µε το ύψος τους: µέχρι 850 ευρώ τον µήνα είναι η πρώτη, από 850,01 µέχρι 1.000 ευρώ η δεύτερη, κ.ο.κ. έως τις 4.200 ευρώ και άνω που είναι η 12η. Εφαρµόζονται διάφοροι συντελεστές για τον υπολογισµό της αναλογικής σύνταξης µε βάση τα χρόνια ασφάλισης, οι οποίοι αυξάνονται όσο ανεβαίνουµε κατηγορία, µε αποτέλεσµα για 40 χρόνια ασφάλισης να ξεκινάµε µε ένα ποσοστό αναπλήρωσης µόλις 31% στην πιο χαµηλόµισθη κατηγορία για να φτάσουµε στο 72% στην ανώτατη! Εφόσον προσθέσουµε τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, η διαφορά αµβλύνεται, δεν εξαλείφεται όµως. Ο χαµηλόµισθος των 850 ευρώ θα πάρει σύνταξη 623,50, το 73,3% του µισθού του, ο υψηλόµισθος των 4.200 θα πάρει 3.384, το 80,6%!

Ποιοι κατασκεύασαν ένα τόσο πολύπλοκο σύστηµα, για να ευνοεί εντέλει αυτούς που πάντα ήταν οι ευνοηµένοι;" 
Έλα μου ντε;...  

Ξανά προς εμπέδωση: 
  • ο χαμηλόμισθος θα πάρει σύνταξη το 73% του μισθού του 
  • ο υψηλόμισθος θα πάρει σύνταξη το 80,6% του μισθού του
Για να βοηθήσω την συντάκτρια στην αναζήτηση των "εγκεφάλων"... είναι οι ίδιοι που ρίχνουν στην εξαθλίωση τα άτομα με ειδικές ανάγκες,  είναι οι ίδιοι που μείωσαν τα τεκμήρια για τους έχοντες μεγάλη περιουσία, είναι οι ίδιοι που "προληπτικά" συλλαμβάνουν παιδιά, ξυλοκοπούν γυναίκες στα σπίτια τους, βανδαλίζουν όπου γουστάρουν και δεν κάνουν καμμία εκκαθάριση των ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας, είναι οι ίδιοι που χαριεντίζονται με την ακροδεξιά, αλλά δέρνουν και ως κοινοί συκοφάντες κατηγορούν κι από πάνω υπερήλικες αγωνιστές, είναι οι ίδιοι που γκρεμίζουν ερείπια αλλά όχι τα λουξ σκυλαδοαυθαίρετα της παραλιακής, είναι οι ίδιοι που διευκόλυναν τους κερδοσκόπους να κάνουν κουρελόχαρτα τα ομόλογα δημοσίου, είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν την Βουλή σε... λέσχη ενημέρωσης, είναι οι ίδιοι που αφού πέρασαν με αντισυνταγματικό τρόπο τη συνθήκη με την τρόικα, ξεφτύλισαν το Σύνταγμα δίνοντας αρμοδιότητες προέδρου στον Παπακωνσταντίνου, είναι οι ίδιοι που συζητάνε το ξεπούλημα της χώρας, είναι οι ίδιοι που πετάνε κορώνες περί σωτηρίας της χώρας και διαψεύδονται ακόμα κι από τους προϊσταμένους τους στο ΔΝΤ...  Ουφ, βοήθησα ή να συνεχίσω;

2 σχόλια:

  1. Η κατρακύλα δεν έχει πάτο.. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.. Αλλά καμμιά έκπληξη.. Νεονάκης, Τσουκάτος, Μαντέλης.. Ο κύκλος του Σημίτη δηλαδή.. Ο Γιώργος και οι άλλοι δεν ήταν και τότε στη κυβέρνηση; Μαζί με τη συμμορία δε περάσανε το νόμο να μένουν ατιμώριτοι.. Κι αντί στη φυλακή.. τους ξαναδώσανε το δικαίωμα να ξεπουλήσουν εντελώς την Ελλάδα διαλύοντας τη κοινωνία.. Διώξανε τους α-δέξιους κλέφτες και φέρανε τους.. επιστήμονες της απάτης.. Ξέρεις με ποιους δεν έχω αντοχή καμιά;.. Με τους έκπληκτους που ψηφίσανε ΠΑΣΟΚ.. Πόσο μπορεί να λέει κανείς στον εαυτό του ψέματα;.. Δεν είδαν, δεν έμαθαν τίποτα.. Και τώρα πεφτοσυννεφάκηδες και κοψοχέρηδες.. Σιχάθηκα πια.. Αν ήμουν μικρός θα ξανάφευγα από αυτή τη χώρα.. Τέτοιο δούλεμα πουθενά.. Στην Ιταλία που έζησα χρόνια βάλανε φυλακή δυο ηγέτες (Κράξι και Αντρεότι) σαν να λέμε τους Αντρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον παλιό).. Εδώ ούτε τους υπηρέτες τους δεν τολμά να αγγίξει κανείς.. Άλλο καπιταλισμός κι άλλο χώρα λοβοτομημένων όπως λες κι εσύ στο προφίλ σου..
    Καλό κουράγιο.. καλή συνέχεια.. Το παλεύουμε κι όπου βγει.. Στο κάτω κάτω να σώσουμε κανένα σπόρο που έλεγε και πριν ο Γκαιφίλιας.. ή να φυλάξουμε για το μάθημα της ιστορίας αυτά που έλεγε η Γώγου..
    Καλή μέρα, να είσαι καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα Γιώργο Α.
    Προσυπογράφω όλο το σχόλιό σου. Εχω μόνο μια μικρή ένσταση για κάποιον -λίγο- κόσμο που ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Η ανημπόρια της αριστεράς να δώσει όραμα για έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο, έκανε αρκετούς να το ξαναψηφίσουν με την ελπίδα πως κάτι έχει αλλάξει στο κόμμα της μεγάλης απάτης. Δυστυχώς δεν! Τα ίδια Παπατζήκο μου, τα ίδια Παπατζή μου. Ψέμα στο ψέμα, απάτη στην απάτη, το άλλα λέω κι άλλα κάνω του Μάλαμα στα χείλια του Πανταζή, ένα πράγμα... Τέλος πάντων, κάποιοι όντως εξαπατήθηκαν και αυτή τη φορά. Δεν ήταν όλοι συνειδητά συνένοχοι. Αλλά από εδώ και πέρα δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία. Όπως δεν βρίσκω καμμιά δικαιολογία σε όσους επιμένουν να υμνούν -αντιθετικά προς το νέον ΠΑΣΟΚ- τον αρχιαπατεώνα Ανδρέα Παπανδρέου. Την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της ελληνικής ιστορίας. Που βγήκε με ένα τεράστιο κίνημα λαού να στήσει την Ελλάδα στα πόδια της μετά τον 32χρονο κύκλο της μετεμφυλιακής βαρβαρότητας, και μιλώντας για σοσιαλισμό χάρισε τα πάντα στους μεγαλοκαρχαρίες, φόρτωσε το δημ΄σοιο με τα χρέη τους, σπατάλησε απίστευτα κεφάλαια σε πράσινες συμμορίες δια των επιχορηγήσεων και υποθήκευσε με δανεισμό την χώρα για 10 γενιές για να μεγενθύνει το κομματικό κράτος. Εγώ αυτούς δεν αντέχω! Και τους καρακλόουν του εκσυχρονισμού που ακόμα καμώνονται πως δεν άκουσαν τίποτα για τα 50 δις στα άχρηστα ολυμπιακά τσιμέντα και τις μίζες. Και τους ηλίθιους της ΝΔ που αντί να είναι στον Κορυδαλλό ή στο Νταού Πεντέλης παριστάνουν ακόμα τους πολίτες. Οι κλεφτοκοτάδες με τους πνευματικούς τους... Κι άλλους πολλούς από τα ΜΜΕ που χρόνια στηρίζαν την λεηλασία της χώρας κι ακόμα είναι εκεί, στα πόστα τους να κάνουν πλύση εγκεφάλου... Λένε κάποιοι για μετα-μεταπολίτευση. Μπούρδες!
    Όταν εξαφανιστούν όλοι αυτοί, τότε ναι, ίσως... Γιατί, αφού είσαι παλιός θα το θυμάσαι, μαζί με την χούντα χαθήκανε και τα τσιράκια της. Χρόνια κάναμε να δούμε κάτι Μαστοράκηδες, κάτι Φώσκολους, κάτι Πρέκες, κάτι Χρήστους Πολίτες, κάτι Στυλιανοπούλου κλπ... Εξαφανίστηκαν οι αστέρες της σε δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κύκλωμα, ο κόσμος έπαψε να τραγουδά τις μαλακίες τους και να βλέπει τις ηλιθιότητές τους για χρόνια... Μέχρι που ήρθε ο ΑΝΤ1 και τους έδωσε βήμα και πάλι... Και μετα βέβαια όλα τα ιδιωτικά κάναν σημαία την καρακιτς αισθητική της επταετίας. Τέλος πάντων...

    Τι έλεγα; Α ναι! Υπάρχουν που λες και κάποιοι που πραγματικά βλέπουν τώρα την απάτη, Λίγοι-πολλοί ποιος ξέρει, αλλά υπάρχουν! Κάλλιο αργά παρά ποτέ... αν υποθέσουμε αισιόδοξα πως δεν είναι πολύ αργά...
    Κατά τα άλλα συμφωνώ! Ακόμα και για την Ιταλία που λες, με την επιχείρηση "καθαρά χέρια"! Θα πει κάποιος πως οδήγησε στον Μπερλουσκονισμό... Λάθος! Όταν έβλεπα σε φωτογραφίες συνθήματα "Νταλέμα ασασίνο", το περίμενα αυτό το κατάντημα... Γιατί όταν ο Ιταλικός λαός, μετά την όποια κάθαρση σε δεξιούς και σοσιαλιστές, ανέβασε την αριστερά στην εξουσία και την είδε να βομβαρδίζει την Γιουγκοσλαβία... ε, δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο η υποκριτική ευρωπαϊκή αριστερά "που έπαψε να είναι αριστερά και να σκέφτεται" όπως λέει κι ο Σολάνας...

    Ευχαριστώ για τον όμορφο επίλογό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή