Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Εξεταστική για τον Παπανδρέου!

σκίτσο Στάθη από enet 

Ναι, εξεταστική για  ΓΑΠ με την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος και τον σφετερισμό δια αυτής, της διακυβέρνησης της χώρας! Χίλια δύο τα δείγματα της εξαπάτησης κι ένα από αυτά το παρακάτω. Παρακαλώ, κοιτάξτε τι έλεγε αυτός ο πολιτικός απατεώνας πριν τις εκλογές, (που στις κωμικές παραστάσεις της θλιβερής Σοσιαλιστικής Διεθνούς κατακεραυνώνει τις τράπεζες, μα μετά το "ξεχνά"...) τι πίστεψε και ψήφισε ο ελληνικός λαός, και μετά διαβάστε τι κάνει η παράνομη συμμορία του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στη λαϊκή εντολή. Για να δούμε -και εδώ- ποιοί ξεφτιλίζουν τη δημοκρατία!


 "ΧΘΕΣ" 
ΔΕΘ 14/09/2009 (PASOKwebTV)
 

ΚΡΗΤΗ 12/10/2008 (PASOKwebTV)

  • Σήμερα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ : Α) την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιδράσει στην κρίση, όπως χαρακτηριστικά δείχνει το ανεκδιήγητο πακέτο στήριξης των τραπεζών που εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα. (ΠΑΣΟΚ 18/01/2009)  
  • Για υπόγεια συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών κατά παρέκκλιση των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, χαρακτηρίζοντας αδιαφανές το πακέτο στήριξης των τραπεζών και ζητώντας την κατάργησή του. (Βουλή, 29/10/2008, ΕΡΤ)  
  • (Ο Γ. Παπανδρέου) Για το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ είπε ότι δεν στηρίζει το τραπεζικό σύστημα, αλλά τους μεγαλομετόχους, και αυτό γίνεται με χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς διαφάνεια και κανόνες, χωρίς καμία εγγύηση. Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν δεσμεύει τις τράπεζες από το να ξεφορτωθούν ό,τι τοξικό έχουν πάνω τους και να επιβαρύνουν με αυτό το Δημόσιο. Με το σχέδιο αυτό, συμπλήρωσε απαντώντας στον πρωθυπουργό, ευνοείται η κερδοσκοπία έναντι της πραγματικής οικονομίας. Ακολουθείτε την ίδια πολιτική που οδήγησε στην κρίση, τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πει «όχι» στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Δεν θα αφήσουμε να πληρώσει την κρίση η ελληνική οικογένεια και η ελληνική επιχείρηση» συμπλήρωσε. (...) Όσον αφορά τις τράπεζες, ζήτησε στήριξη με κανόνες, μόνο στις τράπεζες που έχουν ανάγκη και μόνο αν οι μέτοχοι προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, «ώστε να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη», και τέλος την ενεργό παρουσία του δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια. (ΓΑΠ στη Βουλή, 30/10/2008. in.gr)  


"ΣΗΜΕΡΑ" 
Δώσε και μένα μπάρμπα...
του Γιώργου Κουτσούκου
από την ΑΥΓΗ


Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγροτική Τράπεζα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Με δεδομένο όμως ότι το Δημόσιο δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση, η Αγροτική θα ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης -το οποίο χρηματοδοτείται με 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών από το συνολικό «πακέτο» των 110 δισ. ευρώ της τρόικας-, γεγονός που θα θέσει την ελληνική κρατική τράπεζα υπό την ασφυκτική κηδεμονία του ΔΝΤ.


Επιπλέον, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έσπευσαν χθες να κάνουν χρήση των 15 δισ. ευρώ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα απορρόφησε εγγυήσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, η Eurobank επίσης 4 δισ., η Alpha Bank 2 δισ. και η Τράπεζα Πειραιώς 2,2 δισ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί και ολοκληρώνει, μέσω της παροχής των παραπάνω εγγυήσεων, το διαβόητο «πακέτο» των 28 δισ. ευρώ, το οποίο είχε καταγγείλει σε υψηλότατους τόνους ως «δώρο προς τις τράπεζες» τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση! Η υποκρισία στο μεγαλείο της!


Μάλιστα η παρούσα κυβέρνηση πάει και πολλά βήματα παραπέρα στην απροκάλυπτη και δίχως όρους στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, σε σχέση ακόμα και με την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε δημόσια στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ότι η περαιτέρω αύξηση του σκέλους των εγγυήσεων είναι ανοιχτή.


Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η χαριστική και προνομιακή χρηματοδότηση του εγχώριου τραπεζικού κεφαλαίου με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανέλθει στο ποσό - ρεκόρ των 89,4 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του Μαΐου. Ταυτόχρονα -για να μην έχουμε την εντύπωση ότι το φαινόμενο αφορά μόνο τη χώρα μας- στη δημοπρασία τριμηνιαίων δανείων που πραγματοποιήθηκε χθες, το ποσό που ζήτησαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ ανήλθε στα 132 δισ. ευρώ!


Τέλος, η σχεδιαζόμενη χρήση 10, αρχικά, δισ. ευρώ από το «πακέτο» της τρόικας για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης -με την Αγροτική Τράπεζα να σέρνει τον χορό- φανερώνει ότι σε αυτή τη χώρα το μόνο που κρίνεται από την κυβέρνηση άξιο στήριξης δεν είναι ούτε τα σχολεία, ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, που καταρρέουν λόγω των εφαρμοζόμενων ακραία νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών. Το μόνο που κρίνεται άξιο στήριξης είναι οι τράπεζες, κι ας έχουν κλείσει τελείως τη στρόφιγγα των χορηγούμενων δανείων οδηγώντας σε ασφυξία την ελληνική οικονομία. Λεφτά συνεπώς δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενώ περισσεύουν και ρέουν άφθονα για τη στήριξη και ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου.

5 σχόλια:

  1. Είναι τόσο λαμόγια...που και να γινόταν αυτό...θα έλεγαν πως υπόκειται στο νόμο περί "ευθύνης" υπουργών....

    Διότι... είναι μαγικά "υπεύθυνοι" οι ανεύθυνοι σοσιαληστές μας...

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ρήγα,
    ήθελα να' ξερα δεν κουράζεσαι να τα γράφεις; Μάλλον ευελπιστείς κατά βάθος!!! ότι δεν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που έχουν κάνει λοβοτομή.
    Δύο συμβουλές θέλω από σένα που είσαι παλιός και έμπειρος στο χώρο απ' ότι φαίνεται (κι εγώ είμαι καινούργια και ξανθιά):
    α) Πώς βάζεις 2 ή και περισσότερες φωτογραφίες σε μια ανάρτηση;
    β) Πώς μπορείς να κάνεις μία λέξη να σε οδηγεί κατευθείαν σε άλλο link (από όπου έχεις πάρει την πηγή);
    Αν γνωρίζεις κάπου να υπάρχουν οδηγίες στείλε με.
    Ευχαριστώ
    Καλή Κυριακή! (και μην κάτσεις όλη μέρα πάνω από το PC, αηδία έχουμε καταντήσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ aKanonisti Καλά ντε! Μια φαντασίωση είχα κι εγώ όπου η δημοκρατία μας θα ζήταγε τα ρέστα σε όσους εξαπατούν (και πολιτικά) τους πολίτες... :)

    @ Ανατολή Ε, το γνωστό η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (αλλά πεθαίνει!)...

    Τώρα για τα "τεχνικά"... Παλιός δεν είμαι αλλά αυτά τα δύο που ρωτάς είναι απλά.

    Στο πλαίσιο που γράφεις για τη κάθε ανάρτηση, υπάρχουν από πάνω διάφορα εργαλεία. Στη μέση περίπου είναι μια μικρή εικονίτσα που αν πας πάνω της τον δείκτη του ποντικιού σου βγάζει πως είναι για εισαγγωγή εικόνας. Πατώντας πάνω σε αυτή την εικονίτσα σου βγάζει σε ε΄να άλλο αναδυόμενο πλαίσιο μια φόρμα για να φορτώσεις μια φωτογραφία από το pc σου ή να βάλεις τη διεύθυνση από μια φωτό στο ίντερνετ. Με τον ίδιο τρόπο που φορτώνεις την πρώτη φορτώνεις και την δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. Για τα βάλεις τώρα τις φωτογραφίες που έχεις επιλέξει στην ανάρτηση, πατάς πάνω σε κάθε μία από αυτές, μετά οκ και η φωτό πάει εκεί που είχες αφήσει από πριν τον κένσορα. Αφού προστεθέι στη ανάρτηση πατώντας πάνω της σου βγάζει από κάτω τις επιλογές μεγέθους... Στη συνέχεια, αν θες να βάλεις δεύτερη φωτογραφία πας τον δείκτη στην αρχή της παραγράφου που θέλεις να μπει, μετά πατάς το "κουμπί" για την εισαγωγή εικόνας και επιλέγεις τη δεύτερη εικόνα που είχες ανεβάσει πριν...

    Για να κάνεις μια λέξη να σε οδηγεί σε άλλο λινκ... Στο πλαίσιο που γράφεις την ανάρτηση, στα εργαλεία που έχει από πα΄νω, έχει ένα που λέγεται σύνδεσμος.

    Π.χ. γράφω κάτι και λέω πως είναι από το blog της Ανατολής. Πρώτα κάνω copy τη διεύθυνση του blog σου. Μετά πάω εκεί που γράφω την ανάρτηση και σέρνω το ποντίκι πάνω στη λέξη "Ανατολής" για να την επιλέξω. Με επιλεγμένη τη λέξη "Ανατολής" πατάω το εργαλείο "σύνδεσμος" και κάνω paste τη διεύθυνση σου που είχα κοπιάρει από πριν, στο πλαίσιο που εμφανίζεται και με ρωτάει "Σε πια διεύθυνση url θα οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος;". Από κάτω υπάρχει και η επιλογή "δοκιμή συνδέσμου" με την οποία ελέγχεις αν όντως η διεύθυνση που έβαλες είναι η σωστή. Μετά πατάς οκ κι έτσι η λέξη "Ανατολής" γίνεται λέξη-σύνδεσμος που με κλικ σε πηγαίνει στο blog σου...

    Ελπίζω να μπόρεσα να σου εξηγήσω... Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιο λινκ με οδηγίες. Αν βρω θα σου πω...

    Αν έχεις πάντως κάποια απορία ρώτα ελεύθερα. Αρκεί να ξέρω να σου απαντήσω βέβαια... Να φανταστείς πως είχα κάνει το βlog από το Ιούνη του 9 και μόλις τέλη Μάρτη πήρα χαμπάρι πως είχα "επιλέξει" να μη φαίνονται τα σχόλια... Χοντράδα δηλαδή αφού κάποιοι μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κάτι δικό μου, σχολίασαν και μετά για καιρό δεν είδαν τα σχόλιά τους! Ζήτησα συγγνώμη βέβαια λόγω άγνοιας...

    Όσο για το τελευταίο... Κάτω από εκεί που γράφεις την ανάρτηση, υπαρχει μια επιλογή που λέει "επιλογή ανάρτησης". Πατώντας εκεί σου βγάζει πότε θες να μπει στο blog η ανάρτηση που έχεις φτιάξει. Μπορείς δηλαδή κάλλιστα να "δημοσιεύεις" και την ώρα που κοιμάσαι ή κάνεις μακροβούτια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωθυπουργος που παραβιαζει επανειλημμενως το Συνταγμα,πρεπει να φευγει κυνηγημενος απο τη χωρα του.Θα γραψω κατι σχετικο ξανα,βρηκα κ αλλα παρβιαση,οι τυποι πραγματικα το καναν κουρελοχαρτο.Αν δεν ημασταν ραγιαδες,ηδη βασει τις ακροτελευτιας διαταξης του,θα ειχαμε παρει ο,τι βρουμε μπροστα μας κ θα τους το φερναμε στο κεφαλι.
    Αλλα,ειπαμε,εχε πιστη Ρηγα,γιατι δε βγαινει αλλιως.
    Πρεπει να συντηρησουμε την οργη οπως μπορουμε.
    Βαστα μη γινει απελπισια κ παραδοθουμε ολοσχερως στην απογοητευση!
    Αλλωστε το μελλον πραγματικα δε μπορει να το προβλεψει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. celin:Απόλυτα συμφωνώ μαζί Σας και προσυπογράφω...κυρίως εκεί στο "πρέπει να συντηρήσουμε την οργή μας όπως και όσο μπορούμε",και βάρδα μη γίνει απελπισία,γιατί τότε το χάσαμε το παιχνίδι,θα μας πάρει από κάτω και άθελά μας θα προσχωρήσουμε στο μοιραίο και στον επιδιωκόμενο απ δαύτους αντικειμενικό στόχο.Εν ολίγοις θα "παίξουμε" το παιχνίδι τους γιατί αυτοί που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν ΔΕΝ ήξεραν και ΔΕΝ ρώταγαν!Τώρα τρέχουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή