Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Εκεί και τότε!

"Θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους μετα το 2060!"
 εικόνα και λεζάντα από antistachef


Εκεί και τότε!
της Τζένης Κ. (από Το Ποντίκι)

Το ΠΑΣΟΚ είναι θρησκεία και οι θρησκείες δεν ενδιαφέρονται για το παρόν. Μας καλούν να απαρνηθούμε τις επίγειες επιθυμίες μας και να επενδύσουμε στη ζωή «μετά»... Το Ισλάμ τάζει ουρί και ρυζότο μέχρι σκασμού σε ποικίλες παραλλαγές. Ο Ινδουισμός υπόσχεται πρόκριση σε κάποιο από τα επίπεδα του Παραδείσου (υπάρχει ταξική διαβάθμιση και αριθμός πρωτοκόλλου αρετής) ενώ ο Βουδισμός προτείνει το ίδιο περίπου πακέτο αλλά πλειοδοτεί επιτρέποντας την κατανάλωση βοδινού υψηλής πρωτεϊνικής αξίας επιδεκτικό κοκκινίσματος, σωταρίσματος και μακαροναρίσματος. Ο Χριστιανισμός, στις ατομικές συμβάσεις του με έκαστο πιστό, συμπεριλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο περί ξέγνοιαστης αιωνίου ζωής στο βιολογικό κήπο της ΕΔΕΜ και χωρίς ψιλά γράμματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου τέλος, πιο πρακτικός απ’ όλους, δεν το πάει όσο μακριά το πάνε οι άλλοι. Με την πεποίθηση ότι «εδώ είναι ο Παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ» επικαλείτει ένα προθανάτιο «μετά» για το οποίο εγγυάται: δια βίου επιβίωση, επίδομα σύνταξης, μεγάλη γκάμα αφεντικών, στρατηγικούς επεγδυτές και σοσιαλιστικό, ιμπρεσσιονιστικό φόντο.


Το μόνο πρόβλημα είναι ότι για φτάσει κανείς στο «επέκεινα», αντιμετωπίζει πρώτα το «εδώ και τώρα».

Για το «εδώ και τώρα» το Ισλάμ απαιτεί σεμνότητα, ταπεινότητα, ανοχή στα φάλτσα των μουφτήδων και καθημερινά φιλάκια στα χαλάκια (ήτοι προσευχή). Σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις το Ισλάμ μπορεί να ανεχτεί τέντα και να ζητήσει από τους οπαδούς του να φορέσουν τρεις σειρές φυσεκλίκια και να αναχωρήσουν μια ώρα αρχύτερα για το μεγάλο ορυζώνα... (Αλλά σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις...) 

Ο Ινδουισμός εικονογραφεί το παρόν του πιστού με πλείστες όσες θεότητες εκ των οποίων κάμποσες έχουν προβοσκίδες και πολλά χέρια. Κι όταν οι θεότητες έχουν πολλά χέρια, οι πιστοί μένουν νηστικοί. Θυμίζει λίγο Σύγχρονο ελληνικό κράτος. 

Ο Βουδισμός προβλέπει για τους «απομεμακρυσμένους» χρήστες του, ζωή πολύ λιτή και εντατικό πρόγραμμα τίποτα μετά διαλογιστικού καθόλου. Οι βουδιστές συχνά τρέφονται με αγνή παρθένα ενέργεια (πράνα εξ ουρανού) που είναι light, δωρεάν κι αφορολόγητη. Τα Mall στο Θιβέτ δε θα είχαν καμία τύχη. Μιλάμε για αντιδύση.

Ο Χριστιανισμός ζητάει από τους πιστούς να αγαπάνε ο ένας τον άλλο, να μοιράζονται αυτά που έχουν, να είναι ολιγαρκείς και να μην εποφθαλμιούν τα ξένα υπάρχοντα. (ΟΚ, θεωρητικώς δεν υπάρχουν χριστιανοί σ’ αυτόν τον κόσμο). 

Το ΠΑΣΟΚ τέλος, ζητάει από τους οπαδούς του να άρουν τις αμαρτίες των άλλων, να πληρώσουν δικούς και ξένους λογαριασμούς, να παραχωρήσουν δικαιώματα, να εργάζονται σε όλη τους τη ζωή έναντι light αμοιβής και να πιστεύουν ότι αυτό που τους συμβαίνει είναι η καλύτερη εκδοχή.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέφτουν. Ένα σωρό παράδοξα έχει πιστέψει κατά καιρούς η ανθρωπότητα.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Ωχχχ! Έχει κι άλλη γραφή το τέλος του άρθρου... Αφού πιστεύει ακόμα τόσα παράδοξα ο άνθρωπος, "λογικό" είναι να συνεχίσει να πιστεύει και στον ΓΑΠ και στο ΠΑΣΟΚ! 
Που στο καλό έχω εκείνο το διαβατήριο;

2 σχόλια:

 1. k τα χουντοκαναλα εχουν ξεσαλωσει τελειως με τη προπαγανδα!μονη θρησκεια ο Παπανδρεισμος
  κ για να συνδεσω τη πρωτη προταση με τη δευτερη,στη περιπτωση της επιτρεπεται ο προσηλυτισμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκέφτομαι καμμιά φορά celin πως δεν είναι παραλογισμός η τηλεοπτική χούντα.

  Αν σκεφτείς πως όλα τα εθνικής εμβέλειας κανάλια είναι στα χέρια ανθρώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στήριξαν και διαμόρφωσαν το σκηνικό που διέλυσε τη χώρα, ε, το παράλογο είναι όταν τους ξεφεύγει (σπανίως) και καλούν κανέναν άνθρωπο να πει έστω κάτι λίγο διαφορετικό...

  Για τους δε αυτοαποκαλούμενους "δημοσιογράφους" τους, δεν είχα κι ούτε έχω καμμία αυταπάτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή