Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

O ψευτοθόδωρος και το παραμύθι των δημ. υπαλλήλων...

από antistachef
Πάλι στον Παγκαλήτη η κουβέντα...


Στην εκπομπή του Πρετεντέρη (Δευτέρα 4/10), υπήρξε διαφωνία Τσίπρα - Παγκαλήτη (και) για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Παγκαλήτης επέμενε πως είναι τεράστιος και ο Τσίπρας πως είναι στον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.


Ο Παγκαλήτης λοιπόν, για να αποστομώσει τον Τσίπρα, έφερε το παράδειγμα της Αυστρίας που, όπως υποστήριξε,


"έχει μόνο 180.000 δημόσιους υπάλληλους"...

Τι λέει ο παραπάνω πίνακας από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Αυστρίας*; Πως, σύμφωνα με τα  στοιχεία του 2006, η Αυστρία έχει 497.000 δημόσιους υπαλλήλους!


Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση (κεφάλαιο 3, σελίδα 74) του προϋπολογισμού του 2010 (σελίδα 25 στο pdf) οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα ήταν (στις 30/5/2009) 511.913 χωρίς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.


Σύμφωνα με την απογραφή που έγινε φέτος, ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 768.009 εκ των οποίων μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών και δημόσιων λειτουργών) είναι το 82%, με συμβάσεις αορίστου χρόνου το 7% και ορισμένου χρόνου το 6%.(πηγή)

Δηλαδή, οι μόνιμοι είναι (768.009x82%) 629.767!

Με πληθυσμό 8,3 εκατομμυρίων η Αυστρία έχει 497.000 δημόσιους υπαλλήλους! Αν αναγάγουμε αυτόν τον αριθμό στα ~11.000.000 της Ελλάδας αντιστοιχεί σε 658.674 δημόσιους υπαλλήλους!  

Τα συμπεράσματα δικά σας!

-Πάγκαλε, μίλα πιο συχνά βρε!


*Την Αυστριακή ιστοσελίδα την βρήκα σε σημερινό σχόλιο της ΑΥΓΗΣ


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 



Τραίνα και ψεύδη 
του Θ.ΠΑΝ. 
από την ΑΥΓΗ 


Ακούσαμε τον Θ. Πάγκαλο προχθές στο Mega να αναφέρει, για να υποστηρίξει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του, πως οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα τραίνα επειδή είναι 100% ιδιωτικά, και “τσιμπιόμασταν” . Θυμηθήκαμε τον Ομπάμα να δηλώνει στο Στρασβούργο «πάντα ζήλευα τα ευρωπαϊκά τραίνα. Και αναρωτιέμαι: γιατί δεν μπορούμε να έχουμε σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ;».

Ανατρέξαμε σε στοιχεία για δυστυχήματα παγκοσμίως. “Χρυσό μετάλλιο” οι ΗΠΑ, με διψήφιο αριθμό την τελευταία δεκαετία. Εννέα πέρυσι. Δέκα πρόπερσι. Εννέα το 2007. Επτά το 2006 και πάει λέγοντας...

Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τους 25 νεκρούς και 135 τραυματίες, 12 Σεπτεμβρίου πρόπερσι, στη σύγκρουση τραίνων στην Καλιφόρνια; Τους 4 νεκρούς και 142 τραυματίες στις 18 Απριλίου στη Φλόριδα από εκτροχιασμό; Το ότι 15 Μαϊου 2001 αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή η μόλυνση μια ολόκληρης πόλης (Toledo, Ohio) από υδροξυβενζόλιο; Πως 18 Ιουλίου 2001 επί εξαήμερο καίγονταν χημικά προϊόντα σε τούνελ της Βαλτιμόρης; Το νέφος από 50.000 λίτρα άνυδρης αμμωνίας στη Βόρεια Ντακότα, 21 Ιανουαρίου 2002, με νεκρό και αναρίθμητους εκτεθειμένους πολίτες; Τους 9 νεκρούς από σύγκρουση στην Ουάσιγκτον πέρυσι 22 Ιουνίου;

Αλλά, για να μη μένουμε στις ΗΠΑ, ας δούμε και πώς συμπεριφέρονται στους πολίτες οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ιαπωνία, όπου προσλαμβάνουν τους "Oshiya", αυτούς δηλαδή που σπρώχνουν βίαια τον κοσμο στο βαγόνια, τον έναν πάνω στον άλλον, μέχρι αυτά να τιγκάρουν...

-στη φωτογραφία Oshiya φουλάρουν τα βαγόνια με "εμπόρευμα"...
 

3 σχόλια:

  1. Χθες διάβαζα για το ότι ο δικός μας βραβεύτηκε και το βραβείο του το απέδωσε το Γ! Ράιχ, δια χειρός Άκερμαν ,ό οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την θετική πορεία της οικονομίας.Όσο για τον Πρωθυπουργό μας απάντησε δίχως ντροπή ότι το βραβείο αυτό το "οφείλει στους Έλληνες" Α ξέχασα να σου πω ότι το βραβείο ήταν της κατηγορίας "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ! Εδώ γελάμε κλαίμε ντρεπόμαστε αυτοφασκελώνόμαστε; ας πει κάποιος. Περιμένουμε τίποτε καλύτερο από τέτοιους ξεφτίλες;
    Τι ντροπή τι ντροπή τρομακτική η εικόνα εφιαλτική δεν έχω λόγια.

    Για να μην ντρεπόμαστε ακόμη περισσότερο για να μην τους δώσουμε άλλη μια φορά το δικαίωμα να μας περιγελούν και να μας χλευάζουν ας καταψηφίσουμε στις δημ.εκλογές τους υποψήφιους του ΔΝΤ
    Ρίξε μια ματιά στην απάντησή μου στα σχόλια της ανάρτησης στο blog μου.Και αν συμφωνείς το λογότυπο θα το βρεις επάνω δεξιά στην σελίδα μου.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ρήγα,
    Καλησπέρα. Πάλι με το αγελαδομούσχαρο ασχολείσαι;
    Του δίνουμε αξία όταν ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του. Προτείνω από εδώ και στο εξής, ότι παπαριά πει, να κηρύξουμε μπουκοτάζ και να μην γράψουμε λέξη.
    Θα φάει τα λυσσακά του, θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανατολή... Αγελαδομούσχαρο! Χαχαχαχα...

    @Black Bedlam... Δανείστηκα το λογότυπό σου και έκανα μια δική μου παραλλαγή. Ελπίζω να την εγκρίνεις (όχι τόσο από αισθητικής πλευράς μια και δεν είμαι και πολύ γνώστης του photoshop, όσο για την προσθήκη του ΔΝΤ και την αλλαγή σε υποψηφίους της τρόικας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή