Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η Αθήνα βυθίζεται στην Αναρχία / Τα διόδια (ή ο εφιάλτης του Καλάσνικοφ)

πηγή: Κανάλι   

Athens Descends Into Anarchy
“…Η χώρα είναι στο έλεος μαχητικών ακτιβιστών που καθοδηγούνται από διάφορες οργανώσεις της σκληρής αριστεράς. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και ο αναρχο-σταλινικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελείται από τους Οικοσοσιαλιστές, την ομάδα «Ρόζα» της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), για να αναφέρουμε μερικές. Οι οπαδοί τους, με πλήρη ατιμωρησία, παρενοχλούν τους πολίτες και καταστρέφουν δημόσια περιουσία, μέχρι που έχουν καταλάβει και ολόκληρα χωριά…”


Δημοσιεύθηκε  χθες στην Wall Street Journal με τίτλο “Athens Descends Into Anarchy by Takis Michas
Mr. Michas is the international secretary for Greece’s new centrist-liberal party, the Democratic Alliance.

Κάτω από το άρθρο διαβάζουμε στα σχόλια
Charles Kasakophski
 (μτφρ) Αυτός είναι ο λόγος που οι δικτατορίες συμβαίνουν συχνά, είναι το μικρότερο από τα δύο κακά στα μυαλά των ανθρώπων.
Λέει η John Bonadeo
“Den plirono?” Really. You don’t pay? Guess what? Emeis den plironome. We won’t pay either to bail out your lazy ‘kolos” you anarchists. I’ll boycott your Kalamata olives and that rancid Retsina wine that doubles as turpentine. Asto diavalo. (John’s Greek-American wife)

και απαντάει ο John McRae
‘Den plirono’ is also the motto of General Electric.
John Sliwka
 (μτφρ) Ποιός θα πάει διακοπές στης Ελλάδα το καλοκαίρι που έρχεται;


 John Fallavollita
(μτφρ) Πού είναι οι Σπαρτιάτες όταν τους χρειαζόμαστε;

και συμπληρώνει ο  John Sliwka
(μτφρ) και που είναι οι συνταγματάρχες;



Το κείμενο  –>εδώ
… και όλα τα σχόλια –>
εδώ


- Α, για ακόμα περισσότερο γέλιο (ή μήπως εμετό;) διαβάστε και το προχθεσινό πόνημα του ιδίου στο protagon "Τα διόδια"

Ο Γιώργος χαμήλωσε ταχύτητα καθώς πλησίαζε το σημείο  της λεωφόρου Βουλιαγμένης όπου παλαιότερα υπήρχε το μεγάλο σουπερμάρκετ του Βασιλόπουλου. Κατέβασε το τζάμι του παραθύρου όπως συνήθιζε κάθε πρωί για να πληρώσει τις 1000 «νέες» δραχμές  που ήταν τα «διόδια». Ο νεαρός με το Καλάσνικοφ στον ώμο και το τσιγάρο στα χείλη πήρε τα χρήματα και με βαριεστημένο ύφος του έγνεψε να συνεχίσει. 

Ο Γιώργος είχε εγκαταλείψει την χώρα στις αρχές του 2011 τότε που είχε γίνει η λεγόμενη «Μεγάλη Έξοδος». Τότε είχε λακίσει  κόσμος και  κοσμάκης προς τα έξω να βρει δουλειά.  Μετά από μερικά χρόνια έκανε ένα σύντομο ταξίδι στην Αθήνα για να δει τον πατέρα του που’χε βαριά αρρώστια.  Η πρωτεύουσα είχε γίνει αγνώριστη. Στους περισσότερους μεγάλους δρόμους-οπως στην Βουλιαγμένης- διαφέντευαν συμμορίες  με άρματα που έβαζαν  «διόδια» στους περαστικούς. Απ αυτά ζούσαν.


Από την Βάρκιζα μέχρι το Σύνταγμα υπήρχαν 4 «διόδια» που έπρεπε να πληρώσεις αν ήθελες να κατέβεις στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούσες φυσικά να πας και από εσωτερικά δρομάκια- και εκεί έπρεπε να πληρώσεις, όμως  λιγότερα. Ο Γιώργος θυμήθηκε με νοσταλγία τις παλιές καλές ημέρες του «Δεν πληρώνω». Τότε  σήκωνε με τους άλλους συντρόφους  τις μπάρες  έλεγχου στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και έτσι ο κοσμάκης πήγαινε στην δουλειά του χωρίς να πληρώνει. Απίστευτος  χαβαλές! Και κανείς δεν τους εμπόδιζε. Όμως οι τύποι  που επάνδρωναν  αυτά τα νέα «διόδια» στην Βουλιαγμένης  δεν είχαν καμιά σχέση με τους καλοσυνάτους ελεγκτές της παλαιάς εποχής που  δεν τους έλεγαν τίποτα ακόμα κι  όταν o Γιώργος κι η παρέα του κατέστρεφαν τις μπάρες όπως τους είχε ορμηνέψει το Κόμμα. Τούτοι δώ ήσαν με το δάχτυλο στην σκανδάλη και με το μάτι θολό. Την τελευταία  φορά που κάποιος πήγε να περάσει χωρίς να πληρώσει  τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο,του πέρασαν το λάστιχο  στο λαιμό, του έβαλαν φωτιά  και τον έκαναν μπουρλότο… 


Ο Γιώργος άναψε την μηχανή και ξεκίνησε το αυτοκίνητο. Είχε δώσει  ακριβώς τα λεφτά που ζητούσαν  και έτσι δεν περίμενε ρέστα-αν και φυσικά ποτέ δεν σου διναν ρέστα αν έδινες παραπάνω λεφτά.


Τα νέα αυτά «διόδια» εμφανίστηκαν από την μια μέρα στην άλλη, χωρίς να το καταλάβει κανείς. Μια μέρα μια ντουζίνα  «αγανακτισμένοι κάτοικοι» της Γλυφάδας αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο εκεί στο ύψος του City Plazza..Κανείς δεν τους εμπόδισε γιατί το να κλείνεις τον δρόμο  ήταν όπως λεγανε τότε «κεκτημένο δικαίωμα». Όμως αντί να συμβεί αυτό που γινόταν  σε άλλες περιπτώσεις- όπου μετά από μερικές ώρες  έφευγαν και πήγαιναν σπίτια τους-  αυτή την φορά οι «αγανακτισμένοι» αποφάσισαν να μείνουν. Έφεραν μπάζα και πέτρες έκλεισαν το δρόμο και ταμπουρωθήκαν. Στην αρχή, τις πρώτες μέρες απλά εμπόδιζαν τα αυτοκίνητα να περάσουν και με την βοήθεια της αστυνομίας τα κατεύθυναν αλλού. Όμως μετά από μερικές ημέρες κάποιος έκανε την σκέψη  ότι αντί να εμποδίζουν τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν  να τα χρεώνουν «διόδια»  και να τα αφήνουν να περνανε. Τα λεφτά φυσικά που θα εισέπρατταν δεν θα τα κρατούσαν για πάρτη τους -όχι όλα τουλάχιστον- αλλα θα τα έδιναν στο Κόμμα. Η ιδέα έπιασε αμέσως και σε λίγο επεκτάθηκε και σε άλλες συνοικίες και αυτοκινητοδρόμους


Φυσικά με τον καιρό τα πράγματα άλλαξαν. Τα πολιτικά πανό εξαφανιστήκαν από τα οδοφράγματα καθώς και τα «επαναστατικά» τραγούδια. Και τα λεφτά  από τα «διόδια» δεν πήγαιναν πια στο Κόμμα αλλά στον φημισμένο Νοβακ τον Σέρβο, που έκανε κουμάντο στη Γλυφάδα και στη Βάρη.


Μ’αυτες τις σκέψεις και χωρίς να το καταλάβει ο Γιώργος  έφτασε στο επόμενο οδόφραγμα στο ύψος του Νέου Κόσμου. Έβαλε πάλι το χέρι στην τσέπη όπως πια είχε συνηθίσει…

5 σχόλια:

  1. Τόσος χώρος χαμένος για μια φασιστοπαπαριά... Κρίμα! Άν το ανεβάζατε στο Mega ή στο Αnt1 ή σε όποιο άλλο του γκαιμπελικού κώλου τελεβίζιο πα στο διάολο (έτσι κι' αλλοιώς διανοητικώς ανάπηροι μονάχα τους βλέπουν πια), αλλά να τα ανεβάζετε και στα μπλόκια... ε, αει σιχτίρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά για τον... καλό σου λόγο, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες γιατί το κράτησα! Αυτό το είδες ανάμεσα στα δύο κείμενα του Μίχα;

    "Α, για ακόμα περισσότερο γέλιο (ή μήπως εμετό;) διαβάστε και το προχθεσινό πόνημα του ιδίου στο protagon "Τα διόδια" "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλιαχ! Πάντα οι δεξιοί είχαν συγγραφικό ταλέντο! Θυμάμαι κάτι απίθανα βιβλία του Αβέρωφ-Τοσίτσα και άλλων, με τα οποία κάναμε χοντρή πλάκα εμείς οι παλαιότεροι την πρώτη εποχή του "Ποντικιού" (δεκαετία του '70).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι για να μην θαυμάζεις τον Άδωνι! :):):)

    Υπάρχουν κι άλλοι με το ίδιο πάθος και καλύτερο λέγειν από ό,τι βλέπεις χαχαχαχα

    Να σε ρωτήσω μήπως θυμάσαι... Αυτός κάποτε που έγραφε στην Ελευθεροτυπία, είχε στήσει μια προβοκάτσια με την ασφάλεια ή τον μπερδεύω με κανέναν άλλο; Είχε γίνει ένας χαμός τότε στους συντάκτες της, αλλά δεν θυμάμαι καλά... Θυμάμαι πως ένας ρουφιανογράφος της Κυριακάτικης είχε υποδείξει έναν άλλο δημοσιογράφο (μάλλον τον Βότση αλλά δεν είμαι σίγουρος) ως μέλος της 17ν. Αυτός ήταν; Το όνομα κάτι από αυτούς τους υπονόμους μου θυμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που λες το θυμάμαι αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν ο Μίχας ή κάποιος άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή