Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αλληλεγγύη ή trafficking;

του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Δεν είναι, φαίνεται, και τόσο δύσκολο να αποσπάσει τελικά χειροκροτήματα μια μικρή χώρα από τους μεγάλους της Ευρωζώνης. Προχθές λόγου χάρη Σαρκοζί και Μέρκελ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πρόγραμμα λιτότητας της Ιρλανδίας. Όπως εντυπωσιασμένοι είχαν δηλώσει πριν από λίγους μήνες από το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας. Η οποία τα πάει μια χαρά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπόι, που τη μέρα των γαλλογερμανικών συγχαρητηρίων στην Ιρλανδία συγχάρηκε την Ελλάδα για το «απίστευτο επίτευγμα» να μειώσει το έλλειμμα 4%.

Τι χρειάζεται συνεπώς για να χτυπήσουν οι ισχυροί της Ευρώπης τους αντιπροσώπους τους σε μια μικρή χώρα στην πλάτη; Μα να είναι οι τελευταίοι τολμηροί, θαρραλέοι, αποφασιστικοί (όλα αυτά τα επίθετα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί) στις περικοπές, στην επιδείνωση της ζωής των λαών τους εν ονόματι της σωτηρίας των δανειστών, του ευρώ και της ευρωπαϊκής ψυχής μας.

Αφού δηλαδή δώκαμε ό,τι δώκαμε, για να μιλήσουμε για τα δικά μας, στις γαλλικές τράπεζες και στα θηριώδη γερμανικά πλεονάσματα, τώρα συγχαίρουν τους αρχηγούς μας που αποφάσισαν να δώκουν επί δέκα και επί εκατό στους δανειστές -Γάλλοι και Γερμανοί στην πλειοψηφία τους όλως τυχαίως.

Ναι, αλλά μας βοηθούν, ακούμε στην επίσημο κυβερνητική γλώσσα, αλλά και στην καθ’ ημάς παπαγαλική διάλεκτο. Βέβαια! Πρώτα μας βοήθησαν να πάρουμε τα δανεικά από τις δικές τους τράπεζες. Ύστερα μας βοήθησαν να τα φάμε όλοι μαζί με τις δικές τους Ζήμενς και Χόχτιφ και τις θυγατρικές τους. Και τώρα μας βοηθούν με όρους οικονομικού και κοινωνικού αφανισμού να τα επιστρέψουμε στα δικά τους μεγαθήρια.

Αυτό ονομάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη! Η οποία, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ χθες θα αποφέρει 600 εκατομμύρια ευρώ στη φιλάνθρωπη Γερμανία μόνο από τον μηχανισμό στήριξης. Χώρια τα υπόλοιπα, τα υποβρύχια που γέρνουν για παράδειγμα, και όσα έρχονται.

Κι αν μιλήσεις για όλα αυτά, αν αναρωτηθείς γι’ αυτή την Ευρώπη της ανηθικότητας, πέφτουν να σε φάνε κάποιοι δικοί μας -πόσο άφρονες υπήρξαμε που ζούσαμε με δανεικά!! Διότι η Ευρώωωωωπη (με πολλά λιγωτικά ωμέγα) είναι έτσι. Η αγία ευρωπαϊκή οικογένεια, που θησαυρίζει με το οικονομικό trafficking σε βάρος της περιφέρειας, κάνει τη δουλειά της κύριε πρόεδρε. Όσο για τα θύματα, ήθελαν και τα 'παθαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου