Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κουίζ για πολύ δυνατούς λύτες! (σιγά μη το βρείτε!)

Λοιπόν το "παιχνίδι" είναι απλό! 

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και χωρίς να κοιτάξετε τη λύση στο τέλος της ανάρτησης, προσπαθείστε να καταλάβετε από όσα λέει ποιος ή ποιά το έχει γράψει! 

Κι αν το βρει κανείς να μου σφυρίξει κλέφτικα...


"ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αρχίζω να έχω έντονες αµφιβολίες για τη σοβαρότητα των τριών τύπων της τρόικας που πηγαινοέρχονται στη χώρα µας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΟΥΣΜΑ: κατέρριψαν µε µεγάλη άνεση το πανελλήνιο ρεκόρ συνεντεύξεων εντός 24ώρου (το προηγούµενο κατείχε νοµίζω ο Ψωµιάδης...) για να πουν σε όλους τα ίδια περίπου πράγµατα.

(...) ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, επίσης, ότι το πρόβληµα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι υψηλές αποδοχές και πρέπει να τις περικόψουµε ανυπερθέτως για να βρούµε την υγεία µας.

ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ συναίσθηση τι ακριβώς εισηγούνται; ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ που βυθίζεται στην ύφεση (2,5% το 2009, 4,5% το 2010 και πρόβλεψη για 3% το 2011!), σε µια χώρα στην οποία τα εισοδήµατα έχουν ήδη υποστεί µια βαρύτατη υπερφορολόγηση, σε µια χώρα όπου οι µισθωτοί του ∆ηµοσίου και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποβληθεί σε περικοπή των αποδοχών τους, σε µια χώρα όπου όλοι οι δείκτες της εσωτερικής αγοράς καταρρέουν, θα πρέπει τώρα να περιοριστούν και οι αποδοχές του ιδιωτικού τοµέα!

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, να στείλουµε τη χώρα στα Τάρταρα. Κι από τη στιγµή που θα φτάσει στον πάτο, δεν µπορεί... θα αρχίσει να ξανανεβαίνει!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ δεν ξενίζει. Είναι η πάγια συνταγή του «αποπληθωρισµού» που εισηγείται το ∆ΝΤ όπου πατήσει το πόδι του. Και απλώς αποδεικνύει πως όσοι αντιµετωπίσαµε εξαρχής µε τρόµο την έλευση των υπαλλήλων του στη χώρα µας, µάλλον σωστά είχαµε καταλάβει τι µας περιµένει.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ πλέον δεν είναι µια δραστική αναδιάρθρωση της κοινωνίας µας, η οποία σηκώνει κουβέντα και έχει πολλές πτυχές. Είναι µια οικονοµική πολιτική, η οποία οδηγεί µε µαθηµατική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Είναι η πολιτική οικονοµία της βλακείας – την οποία έχει δηµοσίως αποκηρύξει ακόµη και ο Ντοµινίκ Στρος-Καν!

ΔΙΟΤΙ, ΧΩΡΙΣ ισχυρή ανάπτυξη η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιµετωπίσει το χρέος της. Και ισχυρή ανάπτυξη αποκλείεται να προκύψει χωρίς ισχυρή εσωτερική αγορά.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, βεβαίως, ελάχιστα ενδιαφέρουν τον Τόµσεν και την παρέα του. Ο οποίος µας διαβεβαίωσε ότι, ακόµη κι αν χρεοκοπήσουµε ξανά, δεν υπάρχει πρόβληµα: θα µας δώσουν νέο δάνειο! "

 .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

μ
η


κ
λ
έ
β
ε
ι
ς

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Καλάαα... 

 - Ό,τι θα έβρισκα κείμενο του Πρετεντέρη (ναι, ναι, δικό του είναι, στα χθεσινά ΝΕΑ με τίτλο Η πολιτική της βλακείας!!!) που όχι μόνο δεν θα με εκνεύριζε αλλά θα συμφωνούσα (περίπου) με όσα γράφει... ε, αυτό κι αν είναι α-πί-στευ-το! Όπως και το ό,τι ισχυρίζεται πως ανήκει σε όσους αντιμετώπιζαν με τρόμο την έλευση του ΔΝΤ!!! Καλά, αυτός δεν έγραφε πριν λίγο μόλις καιρό "σας αρέσει δεν σας αρέσει η χώρα πωλείται, κοιτάξτε μόνο να συντονιστείτε να πιάσουμε καμμιά καλή τιμή"; Τώρα ανακάλυψε ξαφνικά πως... την πάνε στα Τάρταρα;
Έλα μ.... στον τόπο σου! 

Βρε μπας κι έχουν έλλειψη από ελικόπτερα;  

4 σχόλια:

  1. Χαχαχα! Είδες που δεν μας αφήνει κανείς να ρουτινιάσουμε; Από τη στιγμή που ο Μίχαλος το παίζει αντιμνημονιακός, μπορείς να περιμένεις τα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa καλά τέλειο! Στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να τα έλεγε κι ο Πάγκαλος (ως τρελλός). Τώρα που είδα την απάντηση, ε, όχι αυτό δεν το φανταζόμουν με τίποτα! Ότι θα λέει ο Πρετεντέρης ότι περίπου γράφει ο Λαπαβίτσας, ε, αυτό είναι επιστημονική φαντασία!... Άκου, "να στείλουμε τη χώρα στα Τάρταρα"!!!... τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την εισήγηση που έκανες και διαβάζοντας το κείμενο το περίμενα για τον συγκεκριμένο δημιουργό εντυπώσεων, αύριο θα λέει άλλα σίγουρα. Γλύφτης, κωλοτούμπας, γλυώδης παντός καιρού, τρασοκατάσταση επιπλέουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή