Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Χούντες, τότε και τώρα

σκίτσο Π. Τσιολάκη (Ποντίκι)
του Γιώργου Δελαστίκ
από το Πρίν

 Τότε, το 1973, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, η χούντα των συνταγματαρχών είχε επιβληθεί από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα για να διευκολυνθεί η Ουάσινγκτον στην υλοποίηση των γεωπολιτικών της σχεδίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Σήμερα, το 2010, η «χούντα» του μνημονίου επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ με την άμεση συνενοχή και συνεργασία της θριαμβευτικά εκλεγμένης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου προκειμένου να πετύχουν τόσο την εξάλειψη όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων όσο και την καθυπόταξη της Ελλάδας στο Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας.

Όπως κατά την περίοδο της κατοχής της χώρας μας από το ναζιστικό Τρίτο Ράιχ η κυβέρνηση του δοσίλογου στρατηγού Γιώργου Τσολάκογλου οδήγησε την Ελλάδα στον εφιαλτικό χειμώνα του 1941-’42 όπου ο κόσμος ιδίως στην Αθήνα πέθαινε σαν τις μύγες από την πείνα, έτσι και κατά τη σημερινή κατοχή της πατρίδας μας από το Τέταρτο Ράιχ Γερμανίας - ΕΕ - ΔΝΤ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η πιο αντιλαϊκή που υπήρξε ποτέ σε αυτή τη χώρα, οδηγεί την Ελλάδα σε έναν εφιαλτικό χειμώνα κοινωνικής γενοκτονίας απολύσεων και φτώχειας που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του 2011. Λεηλασία μισθών και συντάξεων, φόροι επί φόρων, απολύσεις κατά εκατοντάδες χιλιάδες, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται λιγότερα απο τις κατώτατες αμοιβές, απολύσεις κατά βούληση των εργοδοτών με μηδαμινό κόστος και μύρια όσα συνιστούν την πολιτική της «χούντας» της ΕΕ και του ΔΝΤ που υλοποιείται με όργανο την προθυμότατη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η οποία έχει αναλάβει με ενθουσιασμό το ρόλο μιας κυβέρνησης οικονομικών Κουίσλινγκ, στον πυρήνα της οποίας βρίσκετια μια χούφτα «εμιγκρέδων» τύπου σύγχρονων Φαναριωτών, οργάνων ξένων οργανισμών όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και πάει λέγοντας... 

Η πολιτική της Γερμανίας «μπορεί να τσακίσει κάποιες χώρες (της ΕΕ) ωθώντας τις οικονομίες τους σε χρεοκοπία» δήλωσε τη Δευτέρα στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας μια μεγάλη αλήθεια που όλοι οι ευρωπαίοι ηγέττες συζητούν μεταξύ τους, αλλά κανένας δεν τολμάει να πει δημόσια. Την ίδια ακριβώς ημέρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την πλήρη ασυνέπεια λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναινούσε πλήρως στα πιο εξοντωτικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού που του υπαγόρευαν οι ξένοι επικυρίαρχοι, αποδεικνύονττας εμπράκτως ότι καθόλου δεν πήγε χαμένη η πολυετής θητεία του ως υπαλλήλου του ΟΟΣΑ! Όσο για το πού μας οδηγεί αυτή η κυβέρνηση με την πολιτική της, αυτό έγινε πεντακάθαρο ακόμη και για τους πολιτικά αόμματους με την τραγωδία του λαού της Ιρλανδίας και το πώς κατασπάραξαν τη χώρα αυτή η Γερμανία, οι υπόλοιπες μεγάλες χώρες της ΕΕ μέσω των μηχανισμών της ευρωζώνης και η Βρετανία, παρά τη σθεναρή αντίσταση που αποπειράθηκε να προβάλει η δεξιά ιρλανδική κυβέρνηση. Με το... ζόρι(!) οδηγούν την Ιρλανδία σε καθεστώς μνημονίου.  

Το δράμα του ιρλανδικού λαού συνίσταται στο ότι αυτούς τους βάζουν σε καθεστώς υποτέλειας παρόλο που δύο ολόκληρα χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι της Ιρλανδίας έχουν υποστεί τα πάνδεινα σε ό,τι αφορά στις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Επιπροσθέτως, ο δημόσιος τομέας έχει ήδη ξεπουληθεί σε ιδιώτες, οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν παρά μηδαμινούς φόρους καθώς ο ενιαίος συντελεστής γι’ αυτές είναι εξωφρενικά χαμηλός (μόλις 12,5%), ενώ τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη καταργηθεί την τελευταία εικοσαετία στο όνομα της «εργασιακής ευελιξίας». Έχοντας δηλαδή τηρήσει κατά γράμμα όλες ανεξαιρέτως τις αρχές του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, έχοντας στο πλαίσιο αυτό λιώσει τους εργαζόμενους, η Ιρλανδία χρεοκόπησε πανηγυρικά! Χρεοκόπησε με πολύ δυσμενέστερους όρους από την Ελλάδα γιατί τα βαμπίρ του χρηματοπιστωτικού συστήματος έχουν ήδη πιει το αίμα των ιρλανδών εργαζομένων, οπότε με την επιβολή του μνημονίου οι νέοι της Ιρλανδίας αντιμετωπίζουν το δίλημμα του...19ου(!) αιώνα «εξαθλίωση ή μετανάστευση», καθώς η δεξιά κυβέρνηση φόρτωσε το βάρος των χρεών των τραπεζών στο κράτος, οδηγώντας έτσι το κράτος σε χρεοκοπία προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μετόχων των τραπεζών.

Στην αναπότρεπτη χρεοκοπία υπό όρους που θα υπαγορεύσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ οδηγεί και την Ελλάδα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου εφαρμόζοντας την πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο. Επέβαλαν αυτά τα εξοντωτικά μέτρα με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, αλλά από 110% του ΑΕΠ που ήταν αυτό το 2008, με το μνημόνιο θα εκτοξευθεί στο... 152%(!) του ΑΕΠ το 2011 και σαφώς πάνω από το 160% το 2013, με τη λήξη του μνημονίου! Βάσει ποιας λογικής θα μπορεί τότε η όποια ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί με λογικά επιτόκια από τις «αγορές»; Είναι προφανές ότι ΕΕ και ΔΝΤ μας ποτίζουν δηλητήριο, όχι φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου