Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας

(πηγή)
από την ΑΥΓΗ


 Μόλις 48 ώρες κράτησε η εθνική αντίσταση του πρωθυπουργού κατά του Ράιχ της κ. Μέρκελ! Η συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς. Όχι μόνον δεν υπήρξε συνηγορία υπέρ του αιτήματος για επιμήκυνση του Μνημονίου, αλλά δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία, παρά τις δελεαστικές προτάσεις για αγορά όπλων που ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στα Ηλύσια Πεδία.

Προχθές τη νύχτα, στο Eurogroup, ο κ. Παπακωνσταντίνου συμφώνησε ότι θα ληφθούν κι άλλα σκληρά μέτρα, όλα μέσα στο 2011. Άλλα έλεγε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες. Το επιχείρημα ότι τα στοιχεία της Eurostat για το αναθεωρημένο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του 2009 επιβάλλουν ανάλογη αύξηση των μέτρων δεν ευσταθεί. Η κυβέρνηση γνώριζε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και είχε συμφωνήσει με την Κομισιόν να γίνουν οι ανακοινώσεις μετά τις εκλογές.

Τι συνέβη ακριβώς με τον πρωθυπουργό; Εν γνώσει του, προχώρησε σε λεονταρισμούς κατά της Μέρκελ για να εντυπωσιάσει το ελληνικό πόπολο; Ή, το χειρότερο, αγνοεί ο κ. Παπανδρέου τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τρέφει φρούδες ελπίδες για αλληλεγγύη που δεν προσφέρεται; Δεν είχε αντιληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου ότι Σαρκοζί και Μέρκελ τα βρήκαν στη συγκρότηση του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού της λεγόμενης "ελεγχόμενης χρεωκοπίας"; Τον Δεκέμβριο που θα ληφθούν οι αποφάσεις, θα προβάλει βέτο ο κ. Παπανδρέου;

Είναι πιθανόν η αντιγερμανική έκρηξη του Έλληνα πρωθυπουργού να αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Στρος Καν, ο οποίος θα επιχειρήσει, ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών, να διαδεχθεί τον Σαρκοζί. Γι' αυτό και οι δημόσιες φιλοφρονήσεις του πραίτορα του ΔΝΤ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι κέρδισε στις εκλογές και μαζί του κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών το ΔΝΤ!

Τα μικροπολιτικά παιχνίδια, έστω σε μεγαλύτερη κονίστρα όπως είναι η Ε.Ε., δεν επηρεάζουν την ουσία των γεγονότων. Δεν ανατρέπουν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας προς τη χρεωκοπία.

1 σχόλιο:

 1. Γράφει ο 29-26
  Από τον καιρό που η τρόικα εγκαταστάθηκε στα μέρη μας ακούω όλο και πιο συχνά από φίλους και γνωστούς εκφράσεις όπως :
  - Ο λαός θα ξεσηκωθεί…
  - Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα…
  - Η οργή του κόσμου…
  και άλλα τέτοια.
  Και επειδή είμαστε ελληναριά τρελά και ξεχνάμε μέσα στις υπερβολές μας (και γω μαζί) προσπάθησα να θυμηθώ την συμπεριφορά του καταπιεζόμενου λαού τα τελευταία χρόνια....
  Τι θυμάμαι; Έναν λαό που:
  Εν γνώσει του ψηφίζει για πολλά - πολλά χρόνια κλέφτες και λωποδύτες να τον κυβερνούν.
  Τα αρπάζει από τους συμπολίτες του ως εφοριακός, τελωνειακός, γιατρός κλπ απλά για να κάνει τη δουλειά του.
  Χτίζει παράνομα και ουρλιάζει στις κάμερες για αποζημιώσεις όταν το σπίτι του καίγεται το κατακαλόκαιρο στο κέντρο του δάσους.
  Γίνεται όργανο του κόμματος και επιδίδεται σε απίστευτες μικροπρέπειες για ένα ρουσφέτι.
  Φοροδιαφεύγει όπου και όπως μπορεί, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας είτε σαν μισθωτός.
  Παίρνει αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού και δουλεύει ταυτόχρονα και αδήλωτα ως ταρίφας όπου παίρνει τριπλοκούρσες.
  Ποντάρει με ύφος γιάπη της Wall Street στο χρηματιστήριο και όταν χάνει τα λεφτά του ζητάει αποζημιώσεις για να ξεπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που έπαιξε.
  Πέρα από το δίκιο του εργάτη και του λαού και οποιουδήποτε εσείς θέλετε υπάρχουν και αυτοί οι πολίτες που αποτελούν δυστυχώς την πλειοψηφία στην Ελλάδα. Μια τραγική πλειοψηφία που καταπίνει οτιδήποτε υγιές και το σπρώχνει στον πάτο μαζί της. Αυτοί οι συμπολίτες μας, μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και ίσως μας πάνε ακόμη παραπέρα, σε καταστάσεις που φάνταζαν απίστευτες λίγα χρόνια πριν για την Ελλάδα.
  Ο κομματικός στρατός κατοχής αντέχει πολλά. ΔΕΝ θα ξεσηκωθεί, ΔΕΝ θα επαναστατήσει όσο νιώθει την κομματική μηχανή δίπλα του τις δύσκολες αυτές στιγμές και όσο κρατά σφιχτά στα χέρια του την υπόσχεση ότι δεν θα τον ξεχάσει όταν φύγει το καταραμένο ΔΝΤ και ανοίξουν οι ρημάδες οι αγορές…

  ΑπάντησηΔιαγραφή