Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πρακτοράκος ήμουνα, προβοκάτσιες έστηνα...

Δυστυχώς, όπως επίμονα επαναλάμβαναν άρθρα άλλων (και σημειώσεις μου) που αναρτώ σε αυτό το blog, η κοινωνία σπρώχνεται στην ομηρία των άκρων, που αρχίζουν πια να είναι τόσο ίδια ΚΑΙ στην πρακτική τους (ιδεολογικά έχουν ήδη συναντηθεί), που είναι δύσκολο (σε μένα αδύνατο) να βρει κανείς διαφορές.

Στην παρούσα φάση ΔΕΝ πιστεύω πως είναι "μοιραίο", ΔΕΝ πιστεύω πως είναι φαινόμενο των καιρών και συνθηκών, πιστεύω πως είναι σχέδιο, που εξυπηρετεί την διάσωση της κάστας της ληστοκρατίας που οδήγησε την χώρα στην άβυσσο. Για παράδειγμα, αποτέλεσμα των συνθηκών ήταν η χθεσινή αντιπολιτική διάθεση των πρώην μακάριων, που εξαγριώνονται τώρα που τους αφαιρούν τα ψίχουλα που τους ταϊζανε στο πάτωμα, για να ανέχονται/στηρίζουν το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν επάνω στα τραπέζια (το που μπορεί να φτάσει η αγριότητα του ανασφαλή μικροαστού το έχει περιγράψει θαυμάσια ο Γαβράς στο "Τσεκούρι").
Είδα απίθανους τύπους-τύπισσες, κυρίους και κυρίες, χθές να φωνάζουν επικίνδυνα-απολίτικα συνθήματα. Αυτή η κατά πάντων αγανάκτηση του -γαλουχημένου από τον καθοδηγούμενο, απολίτιστο και αντιαισθητικό "αυριανισμό"- μικροαστού ("που συνηθίζει στη κάθε τη βρωμιά, αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά"), ναι, αυτή είναι σημείο και αποτέλεσμα των καιρών. Και είναι  βέβαιο πως θα διογκωθεί όταν π.χ. μόνο λόγω Καλλικράτη, 100000 άνθρωποι, 100000 οικογένειες, θα μείνουν σύντομα χωρίς εισόδημα...

Η οργανωμένη όμως δολοφονία τριών ανθρώπων και οι πολλές απόπειρες δολοφονίας (στις τράπεζες χθες ήταν κλειδωμένοι εργαζόμενοι κι όμως -παρά την αντίδραση των διαδηλωτών- έγιναν προσπάθειες εμπρησμών από "καταδρομείς"!) είναι -για μένα- προβοκάτσια, χειραγώγηση, προσπάθεια καταστολής κάθε πολιτικής αντίδρασης. Στο κάτω-κάτω, ακόμα κι όσοι "αυτόκλητοι σωτήρες - καθοδηγητές", τραβάγανε στο παρελθόν στους αδιέξοδους δρόμους της ένοπλης "πάλης", προειδοποιούσαν για να μην υπάρχουν "αθώα θύματα". Η τακτική της τυφλής βίας κι όποιον πάρει ο χάρος, ανήκει παγκοσμίως σε συγκεκριμένους χώρους, αυτούς της άκρας δεξιάς, των παραστρατιωτικών οργανώσεων και των μυστικών υπηρεσιών.

Μόλις πριν 1,5 χρόνο το σύνθημα που γράφανε στον τοίχο ακόμα κι οι εξαγριωμένοι ήταν "εσείς μιλάτε για βιτρίνες, εμείς μιλάμε για ζωές" Είναι δυνατόν να ανήκουν στον ίδιο χώρο οι παραπάνω με τους χθεσινούς ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ; Αν φτάσαμε στην Ελλάδα, την τακτική φασιστών και πρακτόρων να την τοποθετούμε στον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο, τότε δεν χρειάζεται καμμιά οικονομική πτώχευση... ας κατεβάσουμε τα ρολά, η ελληνική κοινωνία, μας τελείωσε!

Οι χθεσινοί καταδρομείς τυφλής βίας, είναι υπηρέτες της "νέας λύσης" μετά το σχεδιαζόμενο χάος. Σε εισαγωγικά βεβαίως αφού ως "νέα" θα εμφανισθεί η ίδια κάστα ληστοκρατών, αλλάζοντας απλώς τις "πολιτικές" της μαριονέτες. Το σχέδιο έχει ήδη ως "λύση" την αντικατάσταση του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με επιλεγμένους "τεχνοκράτες", σε συνεργασία ίσως και με κάποιους παλιούς που προσφάτως νεκρανασταίνονται και κάνουν ξέπλυμα των τεράστιων ευθυνών τους με άρθρα, διαλέξεις και συντεντεύξεις σε ομίλους παραπληροφόρησης... Δεν είναι βέβαια τυχαία η προβαλλόμενη ισοπέδωση με το γνωστό σλόγκαν "όλοι φταίνε" από αστέρες της τηλελοβοτομής, που -τι σύμπτωση!- είναι οι ίδιοι που, λίγο πριν τον γκρεμό, στείλανε τον απολίτικο κόσμο στις παραλίες, αντί να δηλώσει δια της ψήφου του, την αντίδρασή του στην πορεία καταστροφής της χώρας.  Ανά εκλογές, όλοι αυτοί αλλάζαν μπλε και πράσινα γυαλιά για το ποιός φταίει για την "καμμένη γη"... Τώρα που ετοιμάζεται ο τεχνοκράτης "σωτήρας" πιάσανε το "όλοι φταίνε"... Τα σέβη μου στην ευελιξία σας...

Αλήθεια... Πέρα από τα ενεργούμενα, φυσικούς αυτουργούς της χθεσινής τραγωδίας... Θυμάται κανείς να έχει ξαναδεί, να χάνονται ανθρώπινες ζωές από μία πυρκαγιά σε κτήριο και κανείς να μη μιλά στα ΜΜΕ  για τις ευθύνες (Καταγγελία για τον εμπρησμό στην Marfin του Γ. Πάνου) όσων επέτρεψαν την λειτουργία ενός χώρου εργασίας και συνάθροισης κοινού χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες πυρασφάλειας και τον εξαναγκασμό -με απειλή απόλυσης των εργαζομένων- να παραμείνουν εκεί;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ MARFIN

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."
από ilioupolisonline

.-.-.

Ο Βασίλης Χατζηιακώβου, ο διευθυντής του βιβλιοπωλείου "ΙΑΝΟΣ" (απέναντι από την MARFIN) που δέχθηκε ο ίδιος επίθεση με μολότοφ από τα φασιστοειδή που του φωνάζαν "θα σε κάψουμε",  όπως και τρεις ακόμα που ήταν στο βιβλιοπωλείο και τους περιέλουσαν με βενζίνη, διέψευσε στον ΣΚΑΪ την Πόπη Τσαπανίδου (του ομίλου Αλαφούζου...) που επέμενε να λέει πως οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες στους εργαζομένους της MARFIN, βρίζοντάς τους! "Δεν είδα κάτι τέτοιο", είπε στην εκπομπή της o Βασίλης Χατζηιακώβου που έτρεξε εκεί αμέσως για βοήθεια... Είκοσι λεπτά πριν, στον ίδιο σταθμό είχαν δείξει γυναίκα αυτόπτη μάρτυρα, που περιέγραψε αναλυτικά πως οι διαδηλωτές κάνανε ό,τι μπορούσαν να σώσουν τους εργαζόμενους, να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική, να σπάσουν τις κλειδωμένες πόρτες της τράπεζας για να βγουν οι εγκλωβισμένοι, να φωνάξουν μια πυροσβεστική που ήταν 50 μέτρα παραπέρα στη Σίνα... Κι όμως η Τσαπανίδου επέμενε ακόμα και μετά την διάψευσή της από τους παραπάνω μάρτυρες, να επαναλαμβάνει πως αδιαφόρησαν και μια άλλη "δημοσιογράφος" στο πάνελ της να λέει πως (ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ!!!) οι διαδηλωτές βρίζανε χυδαία τους εγκλωβισμένους που ζητάγανε βοήθεια...

.-.-.-.-.-.-.-.

Διονύσης Σαββόπουλος στη σημερινή Ελευθεροτυπία (πηγή):
Πρώτη φορά φοβάμαι

«Το μυαλό μου έχει κολλήσει στη μέλλουσα μητέρα που κάηκε. Μένω άφωνος, όχι μπροστά στα μαύρα νέα αλλά μπροστά σ' αυτό που έρχεται. Πρώτη φορά στη ζωή μου φοβάμαι. Μόνο μια ώριμη κοινωνία μπορεί να σταματήσει τον εφιάλτη που έρχεται. Την έχουμε αυτή την ωριμότητα;»

Τα πράγματα αγριεύουν και -μακάρι να είμαι σε συνωμοσιολογικό αμόκ και να βγω ψεύτης- τα χειρότερα είναι μπροστά... Χρέος κάθε Πολίτη, η αντίδραση απέναντι στη προσπάθεια της ληστοκρατίας να διαφυλάξει τα κλοπιμαία της τελευταίας 30ετίας εις βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και η περιφρούρηση των αγώνων από προβοκάτορες άγνωστης προέλευσης αλλά γνωστού αποτελέσματος... Η επαναλαμβανόμενη ηλιθιότητα του "όλοι φταίμε" πρέπει να απαντηθεί και πολιτικά και πρακτικά. "Ψάχνοντας -ίσως και- στα τυφλά καινούργιους δρόμους" να αντισταθούμε και στην κοινωνική εξαχρείωση του "όλοι εναντίον όλων" που ολοκλήρωσε τις πρόβες της στα παρασκήνια με 5 κιόλας νεκρούς κι ένα τυφλό κοριτσάκι... 

Υ.Γ. Και κάποιοι -θέλω να πιστεύω από αγαθοσύνη- ας πάψουν να εκτίθενται με τηλεοπτικά διαγγέλματα ισοπέδωσης κι ας συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτά που ξέρουν καλά: τις χαριτωμένες, γυμνασιακού επιπέδου, αστειοαρβύλες τους...

2 σχόλια:

  1. ," σε συνεργασία ίσως και με κάποιους παλιούς που προσφάτως νεκρανασταίνονται και κάνουν ξέπλυμα των τεράστιων ευθυνών τους με άρθρα, διαλέξεις και συντεντεύξεις σε ομίλους παραπληροφόρησης..."

    Τον Σημιτη εννοεις?ας τολμησουν να τον εμφανισουν,πλακα θα εχει!
    Το ιδιο εγκληματιας ειναι με τον αλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τον Σημίτη... Τραγωδία ζούμε, την επανάληψη του 65-66...

    ΑπάντησηΔιαγραφή