Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

OMG και 3LOL, που λένε και οι νέοι

(πηγή)
της Μαρίας Μπαλάφα

«Ποτέ δεν είδα με συμπάθεια τα κινήματα ανυπακοής και απειθαρχίας, ιδίως όταν διαμορφώνονται από εντελώς ετερόκλητες δυνάμεις, αλλά και από τους λεγόμενους αγανακτισμένους πολίτες». Βαριές κουβέντες. Googlάρεις να δεις ποιός το είπε, στοιχηματίζοντας ότι αποτελεί νέα ραψωδία της Παγκαλιάδας. Αλλά, τσουπ, σου πετιέται ο Νέστορας στα μούτρα. Πάρε να’χεις. Ταυτίζει με το Μουσολίνι όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια. Ευτυχώς ο Ρέππας τους είπε τζαμπατζήδες σκέτο.

Η ανυπακοή, λέει, ταυτίζεται με το φασισμό. Μα τι ντροπή, όταν η γενιά σου (ζώντων τε και τεθνεώτων) απείθαρχα πολέμησε το φασισμό...

Και ο Νέστορας το νέο έλλειμμα δημοκρατίας δεν το βλέπει; Αυτό το νέο φασισμό, που αναδύεται στον κόσμο ολόκληρο μέσα από ένα παράξενο κομπρεμί τραπεζών και κυβερνήσεων; Αυτό το νέο φασισμό, που στριφογυρίζει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των λαών σε ολάκερη τη γη, που για μια ακόμη φορά θα επιχειρήσει να διασώσει τον καπιταλισμό; Αυτός τι είναι για κείνον;

«Δυσκολεύονται να πληρώσουν». Αυτή την εξήγηση δίνει για τις πολιτικές που δημιουργούν νέους άνεργους, που κλείνουν μαγαζιά και σπίτια, που τρώνε το εισόδημα, που στοιβάζουν σε συγχωνευμένες τάξεις τους μαθητές. ΟΚ, ό,τι πεις...

«Ετερόκλητες δυνάμεις». Όσοι αντιδρούν. Καλά να βρίζεις την «ανεύθυνη» Αριστερά (nm), αλλά την κοινωνία που υποφέρει; Too much. Για ποιους τελικά νοιάζεσαι; Για τους συνδαιτυμόνες με τις αστακομακαρονάδες; Σου κάτσανε βαριές και έπαθες στομαχικό ίλιγγο… Δεν μπορείς να δεις την φτώχεια και την απελπισία… Δεν μπορείς να δεις τους άστεγους που πεθαίνουν από κρύο σε παγκάκια.

Εμφανίζεσαι πρόθυμος και πάλι να υποδείξεις την ομάδα των προθύμων. Μόνο εσύ καλοβλέπεις κυβερνητική συνεργασία (αν και αυτή προϋποθέτει την είσοδο της ΔΗΜ. ΑΡ στη Βουλή -xoxoxo) με τον ΓΑΠ. Κι αυτά όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την κάνουν με ελαφρά. Όταν η κοινωνία (χωρίς ακόμα να βρίσκει τη διέξοδό της) λέει bye – bye σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Νέστορα, δεν είμαστε στο ’81, που ήθελες να πανηγυρίσεις στο Σύνταγμα τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Μην πας τώρα: μόνος σου θα είσαι. Το Σύνταγμα θα ξαναγεμίσει από λαό που δεν θα πανηγυρίζει, αλλά θα διεκδικεί ανυπάκουα τα δικαιώματά του.

Πληηηηηηηηήζ. Κάνε μας μια χάρη, σώπασε και λίγο, μην είσαι φλύαρος, μην βιάζεσαι να πάρεις το λόγο πρώτος – πρώτος. Σ’ ακούμε χρόνια. Άφησε να μιλήσουν άλλοι - κι άκουσε τους και λίγο. Ποιους; Μα τους ανθρώπους, που κόντρα σε προβλέψεις και προγνωστικά δίνουν τον αγώνα. Σεβάσου τους λίγο.

Δεν έχεις απορία, ποιοι είναι και τι θέλουν; Πώς τους λένε; Για ποιους από αυτούς η Κυριακή δεν ήταν αργία (αν έχουν δουλειά); Για πόσους από αυτούς ο μήνας τελειώνει πριν καλά – καλά αρχίσει; Ξέρεις, Νέστορα, πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που υπερασπίστηκαν τον «ευρωπαϊκό» και «ανανεωτικό» χαρακτήρα της Αριστεράς. Οι ίδιοι, που τρώγανε τη λέζα στα καφενεία για το Μάαστριχτ. Οι ίδιοι, που τους αποκαλούσαν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι, που ξενυχτούσαν κι έβλεπαν το κοντέρ κολλημένο στο 2,96% παρά την πολιτική των ανοιχτών θυρών. Μην τους μισείς που σταθερά παίζουν το στοίχημα της Αριστεράς. Γι΄ αυτούς η Αριστερά δεν είναι μια παραλία, που πετάμε άμμο στα μάτια των άλλων (όταν δεν μας κάνουν τα χατίρια) για να κλάψουν. Μην προσπαθείς να τους ταπεινώσεις: ταπεινώνεσαι!

(:/) Υβρίζεις, Νέστορα. Τις ιδέες, τις αρχές, τις αξίες της ανανεωτικής Αριστεράς, τους αγώνες για τον κομμουνισμό και την κοινωνική απελευθέρωση. Λαγκάρεις υβρίζοντας. Αλλά τους υβριστές τους περιμένει στη γωνία η Νέμεσις και η Λησμονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου