Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Έλεος!

"Ο ωκεανός προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν έκφραση και καλούνται να διαλέξουν ή το “ΔΝΤ” ή τις “ατελείωτες κρατικοποιήσεις”, είναι ο χώρος που απευθύνεται η ανανεωτική δημοκρατική αριστερά." 
Θ. Μαργαρίτης, συνέντευξη στην ΕΠΟΧΗ

Παρακαλώ, όποιος διαβάσει την παραπάνω συνέντευξη και βρει οτιδήποτε που να έχει να κάνει με πολιτική κι αριστερά ας μου το υποδείξει κι εμένα! Όχι στις εξαιρετικές ερωτήσεις του Π. Λάμπρου... στις απαντήσεις λέω! Κάτι πάει να ξεκαθαρίσει πως στοχεύουν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας που "εγκατέλειψε" το ΠΑΣΟΚ  αλλά κι αυτό το λέει μισό... Αλήθεια, κ. Μαργαρίτη... από πότε η ληστοκρατία του ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλδημοκρατία,  δηλαδή σαν να λέμε Ούλαφ Πάλμε, Βίλι Μπραντ; Όσο για τις απαντήσεις σχετικά με τη (νέα) διάσπαση... καλύτερα να μη σχολιάσω...

"Οταν αρνείσαι- για να γίνω επίκαιρος- διαρρήδην το μνημόνιο του ΔΝΤ και δηλώνεις ότι θα το ανατρέψεις στους δρόμους, στην καλύτερη περίπτωση δίνεις χαμένες μάχες οπισθοφυλακών και στη χειρότερη απλώς χαϊδεύεις τα αφτιά του ακροατηρίου σου." 
Χ. Α. Χωμενίδης στο ΒΗΜΑ

Ο Χ. Χωμενίδης περιγράφει την Αριστερά τους... Στην οποία όπως βλέπετε δεν χωράει η απερίφραστη άρνηση του Μνημονίου μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο και η δια των κινητοποιήσεων πίεση για την ανατροπή του. Καταλήγει: 

"Ανάμεσα στον αυτιστικό απομονωτισμό των μεν και στην άνευ όρων ενδοτικότητα των δε, μια τέτοια Αριστερά βρίσκει τη θέση της και ανοίγει τα πανιά της. Κοντολογίς: Ναι, υπάρχει όχι απλώς χώρος αλλά και κατεπείγουσα ανάγκη στην Ελλάδα για μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Αριστερά. Καμία άλλη «Αριστερά» στις ημέρες μας δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό." 

"Ανανεωτικοί" με τα χαρακτηριστικά των σταλινικότερων κκέξαλλων κολιγιάννηδων: έπαρση, κομπορρημοσύνη, κατοχή της "μίας και μοναδικής αλήθειας", και για κερασάκι την λογική "ένα είναι το κόμμα" και πέραν αυτού το χάος!!!

Το ζήσαμε κι αυτό! Έλεος! 

Υ.Γ. Ελπίζω πραγματικά οι δύο παραπάνω να μην εκφέρουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτικού λόγου της "Δημοκρατικής Αριστεράς"...

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτή είναι η Ανανεωτική Αριστερά. Υπέρ του Μνημονίου του ΔΝΤ, που το βλέπουν σαν μονόδρομο και άρα υπερ της άγριας δεξιάς φιλελεύθερης κυβέρνησης του Γιωργάκη με τον οποίο θα συμμαχήσουν κατά της ........ δεξιάς!!!! Οι λέξεις χάσανε το νόημα και οι Ανανεωτές της Αριστεράς βλέπουν ότι ο Γιωργάκης δουλεύει χοντρά τον κόσμο χωρίς αντίδραση και σκέφτηκαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το φοντο φιλε αλλα δυσκολα διαβαζονται τα κειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θες πες μου τι χρησιμοποιείς γιατί εγώ με firefox τα βλέπω πεντακάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή