Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δραματική αύξηση της ανεργίας το Νοέμβριο

 
από iskra

Δραματική αύξηση της ανεργίας κατά 2,96% το μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο, εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, αντανακλώντας τις εφιαλτικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, αυξημένες κατά 4,20% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 εμφανίζονται οι απολύσεις και οι «οικειοθελείς» αποχωρήσεις και μειωμένες κατά 20,52% οι νέες προσλήψεις. Και αυτά δεν είναι παρά τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι σαφώς υποεκτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά (σύμφωνα με τα οποία ο αληθινός αριθμός των ανέργων προσεγγίζει ήδη το ένα εκατομμύριο). Πιο αναλυτικά τώρα, τα επίσημα στοιχεία έχουν ως εξής:

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού έφθασαν τους 627.301, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 206.779 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 12,89% (23.618 άτομα) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. Η μεταβολή αυτή προέρχεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, αποκλειστικά από ανέργους εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (27.115 άτομα) ενώ ο αριθμός των «κοινών» επιδοτούμενων ανέργων εμφανίζεται μειωμένος κατά 3,5%.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 61.870, μειωμένες κατά 20,52% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.573, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 60.096 και οι «οικειοθελείς» αποχωρήσεις τις 22.731. Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 91.669, το 65,56% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 4,20% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009 (87.971) και μειωμένο κατά 15,97% από τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο (109.091).

Είναι προφανές λοιπόν ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - σε αγαστή βέβαια συνεργασία με την τρόϊκα - σπρώχνει την ελληνική κοινωνία σε μια κοινωνική και οικονομική έρημο χωρίς μέλλον και προοπτική. Γι’ αυτό και είναι ανάγκη να ανατρέψουμε τώρα αυτές τις μνημονιακές πολιτικές, προτού η Ελλάδα μεταβληθεί σε τριτοκοσμική «μπανανία», παραδομένη πλήρως στα «νύχια» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των ντόπιων εκπροσώπων του.



.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 



- Κι αφού διαβάσατε αυτά τα εφιαλτικά νούμερα βάλτε κάποιο από τα τηλεοπτικά πολυβολεία να ακούσετε τον κύριο Παπακωνσταντίνου να λέει πως "δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας" (σωστά, ποιά ψυχή; την χώρα και τους κατοίκους της ξεπουλάνε!) και την Ντόρα να κάνει από το βήμα της Βουλής τον συνήγορο των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου