Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Κατοχικός» προϋπολογισμός

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου από το Έθνος
του Γιώργου Δελαστίκ
από το Έθνος

Χειρότερος προϋπολο-γισμός από αυτόν που θα ψηφίσει απόψε τα μεσάνυχτα η κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πιο αντιλαϊκός, δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της χώρας μας. Κανένας δεν πιστεύει πλέον, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ότι αυτός ο προϋπολογισμός και η κυβερνητική πολιτική αποσκοπούν τουλάχιστον στη διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, έστω μέσω της εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και της λεηλασίας των εισοδημάτων του.

Πώς να το πιστέψει άλλωστε όσο ευήθης και αφελής και αν είναι, όταν ακόμη και το ίδιο το... ΔΝΤ αποκαλύπτει με τις μελέτες του το εφιαλτικό μέλλον στο οποίο μας οδηγεί η κυβερνητική πολιτική, η οποία σε αρκετά σημεία υπερβαίνει κατά πολύ σε αντεργατικά μέτρα ακόμη και τις εντολές του ΔΝΤ;

Στην τελευταία έκθεσή του, που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, το ΔΝΤ εκτιμά π.χ. ότι το 2013 που θα λήξει τυπικά το Μνημόνιο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα έχει ανέλθει κατά τη βασική εκτίμηση στο... 158% (!) του ΑΕΠ, στην καλύτερη περίπτωση στο 147% και στη χειρότερη στο... 194% του ΑΕΠ της χώρας!

Μα αν η κυβέρνηση Παπανδρέου «γδέρνει» ανελέητα δέκα εκατομμύρια Ελληνες με πρόσχημα ότι δήθεν μόνο έτσι μπορεί να μας σώσει από την απειλούμενη χρεοκοπία λόγω του δημόσιου χρέους του 115% που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Καραμανλή, τι θα πρέπει να κάνει στους Ελληνες η κυβέρνηση που θα παραλάβει από τον Γ. Παπανδρέου τη χώρα με χρέος ίσως και 190% του ΑΕΠ;

Είναι απίστευτα τα όσα λέει και κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου, συνοδεύοντάς τα με αδιανόητες οικονομικές μπούρδες. Θα γλιτώσει, λέει, ως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά ομολογεί ότι στην Ελλάδα έχουμε ανά κάτοικο πολύ περισσότερους γιατρούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους ή ταξιτζήδες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης!

Τι ακριβώς θα κερδίσουμε δηλαδή από την περιβόητη «απελευθέρωση»; Φταίει το κλειστό επάγγελμα των ταξιτζήδων ή ο υπουργός Μεταφορών της ΝΔ, ο ανεκδιήγητος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος με μια επαίσχυντη πράξη πολιτικής αλητείας αύξησε κατά... 100% (!!!) την ταρίφα των ταξί σε τρεις δόσεις πριν ξεψυχήσει η κυβέρνηση Καραμανλή;

Μια αύξηση τόσο εξωφρενική εν μέσω κρίσης, που οι ίδιοι οι ταξιτζήδες αρνήθηκαν την τρίτη δόση της αύξησης, γιατί έβλεπαν ότι δεν θα έμπαινε πελάτης στο ταξί τους ούτε με... απαγωγή! Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να απελευθερωθεί το ταξί, αλλά ας μη μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι εμείς θα κερδίσουμε τίποτα από αυτό. Την απελευθέρωση θα την κάνει μόνο για να μπει το μεγάλο κεφάλαιο στον κλάδο και να συγκροτήσει εταιρείες με 100-200 ταξί που θα μετατρέψουν τους συνηθισμένους ταξιτζήδες σε υπαλλήλους με 740 ευρώ τον μήνα, αποκομίζοντας υπερκέρδη.

Να ήταν μόνο αυτό; Από τη μία η κυβέρνηση λεηλατεί και μειώνει τις συντάξεις γιατί «τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν λεφτά» και από την άλλη εξαγγέλλει μείωση κατά 25% των... ασφαλιστικών εισφορών «χωρίς κανέναν κίνδυνο για τα οικονομικά των ταμείων»!!! Πρόκειται περί χυδαίου εμπαιγμού που προσβάλλει ακόμη και τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση, αφού μείωσε ήδη τις αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών, τώρα προαναγγέλλει ότι θα τους βάλει να κάνουν και... δωρεάν εφημερίες (!) ή να παύσουν να κάνουν εφημερίες, αφήνοντας τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων να... πεθαίνουν από το απομεσήμερο και μετά!

Δεν ωφελεί σε τίποτα να υποκρινόμαστε. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι φορέας της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης βάσει της οποίας πρέπει να φτωχύνουν όλοι οι Ελληνες, να μειωθούν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων, ώστε να γίνει η Ελλάδα... «ανταγωνιστική», επειδή θα έχει εξαθλιωμένο λαό με άθλιους μισθούς. Η οικονομική καταρράκωση ως... σοσιαλισμός του 21ου αιώνα κατά Γιώργο Παπανδρέου...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Χάνει τη στήριξη όλων των στρωμάτων

Βαρύτατο πλήγμα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου συνιστά το φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου εναντίον της πολιτικής της. Εχοντας απολέσει ήδη τους εργαζόμενους και μεγάλα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, τώρα χάνει και τους πιστούς. «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας... Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας» αναφέρει το φυλλάδιο των ιεραρχών, οι οποίοι δεν διστάζουν να καταγγείλουν «μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου