Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι «γνωστοί δημοσιογράφοι»

από AntistaChef
του Γιάννη Παντελάκη

Τρεις ημέρες πριν, αναφερθήκαμε από αυτή τη στήλη στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που προωθεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια μερίδας μέσων ενημέρωσης και με σκοπό να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Μόλις χθες εκπρόσωποι εννέα επιστημονικών συλλόγων (ΔΣΑ, ΤΕΕ κ.ά.), με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, αναφέρονται σε αυτό ακριβώς το θέμα. 
«Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, κλάδοι εργαζομένων, με αφορμή τα όποια δίκαια ή όχι αιτήματά τους, λοιδορούνται, συκοφαντούνται με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα», αναφέρουν ενδεικτικά στην επιστολή. Και προσθέτουν: «Οταν με γνωστούς δημοσιογράφους, στρέφουν τον έναn κλάδο κατά του άλλου, αλλοιώνοντας και αποσιωπώντας τα όποια αιτήματά τους, τότε υπάρχει έλλειμμα ορθής, έγκαιρης, αντικειμενικής πληροφόρησης»

Μια παρατήρηση πάνω σε αυτό: Το θέμα της παραπληροφόρησης δεν αφορά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτοί, ως φορείς εξουσίας, τροφοδοτούν αυτά τα δημοσιεύματα προκειμένου να προωθήσουν την πολιτική τους. Πρόκειται για συστατικό κάθε εξουσίας και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τη σημερινή. 

Το ουσιαστικό πρόβλημα αφορά τους ίδιους τους δημοσιογράφους που δέχονται να μετατρέπονται σε οχήματα της κυβέρνησης. Της σημερινής, της χθεσινής και της αυριανής. Αναφερόμαστε σε όλους αυτούς τους «γνωστούς δημοσιογράφους», όπως αναφέρονται και στην ανακοίνωση, που δεν φιλτράρουν τις διοχετευμένες από την κυβέρνηση πληροφορίες, αλλά αρκούνται στην αναπαραγωγή τους. 

Σκόπιμα ή όχι, παραπληροφορούν την κοινωνία με στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την παραγματικότητα. Και συμβάλλουν στη μετατροπή της κοινωνίας αυτής σε μια ζούγκλα. Οι μισοί εναντίον των άλλων μισών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου