Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ρητορικές του Μίσους, Ηθικές Αυτουργίες, και άλλα talking points του Χεσμένου Βολευτιστάν


από όπου και το σκίτσο

Παγωμένος” “σοκαρισμένος” ο πολιτικός κόσμος από την ανακάλυψη ότι  μπορούν να ανοίγουν και βουλευτικές μυτούλες, κι όχι μόνο των  διαμαρτυρόμενων σενς-κυλότ που μπορούμε να τους ψεκάζουμε, να τους  ποδοπατάμε και να τους λιανίζουμε χωρίς “να καταδικάζουμε τη βία απ’  όπου κι αν προέρχεται”.
 
Ο “Προστάτης του Πολίτη” Χ. Παπουτσής έδειξε από το βήμα της Βουλής τον ηθικό αυτουργό: είναι και πάλι ο Σύριζα, ο οποίος “πως γίνεται και είναι πάντα παρών όπου υπάρχουν επεισόδια;”
 
Εεεε… και Ματ υπάρχουν όπου υπάρχουν επεισόδια. Μήπως να δούμε αν φταίνε  και αυτά; Μήπως αυτό τεκμαίρεται ειδικότερα επί της φρέσκιας υπουργίας  σας, με την κατακόρυφη αύξηση τσαμπουκά και επιθετικότητας που  εγκαινιάστηκε την 6η Δεκέμβρη και έκτοτε πλήθος πολιτών απήλαυσε από  πρώτο χέρι;
 
(Παρένθεση: αλλά για να μη λέμε μόνο τα στραβά, τα συγχαρητήριά μου για  τη μάχη που δίνετε κατα της ανεργίας, όπως τεκμαίρεται από την  κατακόρυφη αύξηση “μυστικών” που μας κρατάγαν συντροφιά στις μοναχικές  κρύες πορείες των 70.000 ατόμων. Κλείνει η παρένθεση).*

Ειδικά για τον προπηλακισμό του Κ. Χατζηδάκη, η “εκσυγχρονιστική  γραμμή” του ευρύτερου “Φίλιον” αποκρυσταλώνεται από τον επιφανή  εκπρόσωπό της Φώτη Γεωργελέ:  φταίει, φυσικά, η “ρητορική του μίσους” και οι “πολεμοχαρείς όροι” που  χρησιμοποιεί σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία νομιμοποιεί τη βία στο  συγχισμένο νού των (προφανώς) άβουλων δεκτών της δόλειας ρητορείας.
 
Δόξα τω θεώ να λές, Φώτη, αν ισχύει ο ισχυρισμός σου. Κεράκι στην  Παναγιά ν’ ανάψεις, αν όντως οι πολίτες εμπνέονται από τη ρητορική της  αντιπολίτευσης.
 
Γιατί αν εμπνέονταν από την κυβερνητική ρητορική, με τα “πιστόλια στο  τραπέζι” τα “γεμάτα και με τις σφαίρες στο μύλο”, τώρα τον έρμο το   Χατζηδάκη θα τον είχαν κάνει ελβετικό τυρί.



.-.-.-.-.-.



* Μερικοί από τους κουκουλοφόρους ασφαλίτες του κυρίου Παπουτσή την Τετάρτη (από prezatv):


















Η μεγάλη παρέλαση των Ασφαλιτών
από Σχολιαστές χωρίς Σύνορα

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό



[το απακαλυπτικό βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ]


Ότι και να γραφτεί θα φαίνεται  υποκριτικό… Δεν υπάρχει πλέον καμία αυταπάτη και καμία επίκληση στη  “νομιμότητα” ή την “εύρυθμη λειτουργία” της αστικής δημοκρατίας” και των  θεσμών της. Το παραπάνω βίντεο, όπως και η φωτογραφία που ακολουθεί,  αλλά και μια σειρά άλλα ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο έχουν  ένα και μόνο απλό σκοπό… Να προσθέσουν άλλο ένα κομμάτι στην συμπλήρωση  του παζλ της εικόνας της ΧΟΥΝΤΑΣ που ζούμε σε όλα τα επιπεδα… εργασία,  ελεύθερη ενημέρωση, ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και το δικό τους  Συνταγμα…  όλα καταργούνται…

Ασφαλιτομάνι γωνία Ακαδημίας και Ομήρου την Τετάρτη 15/12 το μεσημέρι

Για άλλη μια φορά αστυνομικοί με  πολιτικά, χαφιέδες, ρουφιάνοι, ασφαλίτες, χωρίς διακριτικά κάναν  συλλήψεις στην πορεία της 15ης Δεκέμβρη… Μέρα γενικής απεργίας. Εμείς το  ξέραμε, τους είχαμε ξαναδεί την 6η Δεκέμβρη, την 17η Νοέμβρη, στις  γωνίες της Ακαδημίας στις φοιτητικές πορείες… αλλά και πιο πριν… Εσείς;

Τα προσχήματα δεν υπάρχουν. Υπουργός  “Προστασίας του Πολίτη” της χουντοκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην πρόεδρος  της ΕΦΕΕ Χρ. Παπουτσής. Κι αυτοί οι ρουφιάνοι που με κρυμμένα πρόσωπα  προπηλακίζουν, χτυπούν διαδηλωτές, τρομοκρατούν και συλλαμβάνουν είναι  οι υφιστάμενοί του, κομμάτι του στρατού που διοικεί.


Η δημοκρατία τους βρωμάει δακρυγόνα και  είναι πνιγμένη στο αίμα διαδηλωτών, γεννάει απολύσεις και προσφέρει  απλόχερα εξαθλίωση. Η βία έχει συνώνυμο… το κράτος τους…


Γ. Παπανδρέου να χαίρεσαι τους χαφιέδες σου.


Καλή Λευτεριά σ’ όλους μας.


Jaquou Utopie

υ.γ. Το βίντεο έφτασε στα χέρια μας από  αξιόπιστη πηγή, τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας. Σε δύο σημεία  έχει αλλοιωθεί για ευνόητους λόγους το ηχητικό κανάλι του βίντεο. Στη  δεύτερη περίπτωση,όταν ο “λόχος” των ασφαλιτών έχει στρίψει στη Χαριλάου  Τρικούπη, πολλοί πολίτες κοντοστέκονται απορημένοι μη μπορώντας να  πιστέψουν αυτό που βλέπουν, ενώ μια διαδηλωτής καταγγέλλει ότι είναι οι  ίδιοι που έχουν κάνει νωρίτερα μια παράνομη σύλληψη στα Προπύλαια,  καταπατώντας το άσυλο, (ενώ κάποιοι από αυτούς κράδαιναν δοκάρια).  Περισσότερες λεπτομέρειες για  παράνομες σύλληψεις στa  βίντεο που  ακολουθούν και έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο ίντερνετ.



από AtairiastosGr


από coulpa36



.-.-.-.-.-.-.



- Κι εδώ η επίθεση των Δελτάδων με μηχανές ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  που οργίζει ακόμα και αυτούς που δεν το περιμένεις... (π.χ.  στο 2.20'' ένας ηλικιωμένος ορμάει στον μπάτσο, ή στο 1.30'' που κόσμος μαζεύει πέτρες)

από TheAthensfeed


- Και μετά από αυτά -και δεκάδες ακόμα φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο-  αξίζει να διαβαστεί το πόνημα του Φώτη Γεωργελέ όπου κάνει μια εκπληκτική επίδειξη της μετατροπής του μαύρου σε άσπρο. Με απαραίτητο  αξεσουάρ τη σακούλα για εμετό... 



Ο νόμος του Λυντς
Ο Φώτης Γεωργελές για τη μετατροπή της κοινωνίας μας σε ζούγκλα
από Athens Voice


Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λαϊκισμού και της ρητορικής του μίσους. Για τον φτωχό λαό που «ποτέ δεν φταίει» και τους «δοσίλογους πολιτικούς» που προωθούν τα σχέδια των «κατοχικών δυνάμεων». Μια κοινωνία ζούγκλα, μια κοινωνία μεσοπολέμου πριν την έλευση του φασισμού. Όταν αρχηγοί κομμάτων μιλάνε για «πόλεμο», όταν δημοσιογράφοι στις μεγάλες εφημερίδες ονομάζουν τον πρωθυπουργό «πολιτικό δολοφόνο και οικονομικό τρομοκράτη», όταν πολιτικοί δηλώνουν «οι τρομοκράτες βρίσκονται στο υπουργείο οικονομικών», ξέρουν τι κάνουν.


Δεν έχουμε να κάνουμε με τις συνηθισμένες υπερβολές της πολιτικής αντιπαράθεσης, οι τεχνικοί της εξουσίας ξέρουν πολύ καλά τη σημασία των λέξεων. Όταν ένας πολιτικός αρχηγός, μια φράση πάντα, μόνιμα προσπαθεί να εμπεδώσει στην συνείδηση της κοινής γνώμης «έχουμε πόλεμο», πόλεμος, πόλεμος συνέχεια, η αποτρόπαια λέξη να γίνει οικεία, ξέρει τα αποτελέσματα: ένα πολιτικό κλίμα που θα λυντσάρονται οι πολιτικοί και θα καίγονται ζωντανοί οι υπάλληλοι της Μαρφίν γιατί δουλεύουν όταν οι άλλοι διαδηλώνουν. Αν έχουμε «πόλεμο», αν έχουμε «κατοχή», αν πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδια των «ξένων», λέει το κρυφό μήνυμα του λαϊκισμού, τότε επιτρέπεται η αυτοδικία, επιτρέπεται η τρομοκρατία, επιτρέπεται η βία, δεν υπάρχουν νόμοι.


Οι δυνάμεις της συντήρησης, οι ιδεολογικοί εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου συστήματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασώσουν τα προνόμιά τους, να αποτρέψουν τις μεταρρυθμίσεις, κρυμμένοι πίσω από την δήθεν υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων. Αντί η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή να δουλεύει μέρα νύχτα για να αποτρέψει την πτώχευση, έχει κατεβάσει τα ρολά, έχει παραλύσει την αγορά και διεκδικεί την αδύνατη επαναφορά στο παρελθόν, στην κατάσταση πριν την χρεοκοπία. Αντί οι πολιτικές δυνάμεις κάθε μέρα να καταθέτουν προτάσεις για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο, δίνουν «αγώνες», διαιρούν το λαό σε αγωνιστές και υποτελείς, πατριώτες και προσκυνημένους.


Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Όταν προωθείς τη βία ως επίλυση των προβλημάτων, τότε πρέπει να αποδέχεσαι για τον εαυτό σου και τους άλλους τον κίνδυνο να δεις άλλα όπλα να παίρνουν μια μέρα την εξουσία. Αντίθετα η δημοκρατία έχει σκοπό ακριβώς, να αφαιρέσει τα όπλα από την εξουσία. Είναι θέμα χρόνου, μέχρι κάποιος αστυνομικός φρουρός να τραβήξει πιστόλι για να υπερασπίσει τον Χατζηδάκη από το λυντσάρισμα. Είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος απελπισμένος μαγαζάτορας που βλέπει για πολλοστή φορά τους κόπους του να καίγονται, να βγάλει καραμπίνα. Και τότε η κοινωνία μας θα ‘χει φτάσει στο τέλος, θα περιμένει «ένα στιβαρό χέρι» να τη σώσει. Παρασυρμένοι από την αμετροέπεια και τον λαϊκισμό, νομίζουμε ότι αυτή την εποχή διακυβεύονται τα επιδόματα και το ύψος των μισθών. Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό που κινδυνεύει είναι η δημοκρατία, η ίδια η δυνατότητά μας να ζούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία.





- Αν κατάλαβα καλά κάνουν ζούγκλα την κοινωνία μας και η δημοκρατία κινδυνεύει από την Αριστερά, τον Δελαστίκ, τον Θεοδωράκη, τον Μίσσιο, την Σακοράφα, την Αυγή, τον Ριζοσπάστη, τον Δρόμο, την Εποχή, το Πριν,  το Άρδην, πανεπιστημιακούς και διανοούμενους και κάθε έναν τέλος πάντων που δεν εννοεί να συμμορφωθεί με τας διατάξεις του εσμού των προθύμων και της κυβέρνησης μειοψηφίας του ΓΑΠ. Ομοίως, από τους ιδίους εγκληματίες-ηθικούς αυτουργούς κινδυνεύει και κάθε "απελπισμένος μαγαζάτορας που βλέπει για πολλοστή φορά τους κόπους του να καίγονται" και όπου να 'ναι θα "βγάλει καραμπίνα". Εμ, το πολύ το lifestyle σε κάνει να βλέπεις να καίγονται συνεχώς μαγαζιά ή, αλλιώς, το πολύ Κλικ και Men κάνει το παιδί μαλάκα! Φώτη Γεωργελέ, δικό σου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου