Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πώς προμηθεύεστε τα απαγορευμένα χημικά που ρίχνετε στις πορείες;

από την Αυγή

Η εκτεταμένη χρήση των παράνομων, απαγορευμένων ακόμη και σε περίοδο πολέμου και εξαιρετικά επικίνδυνων για την υγεία των πολιτών χημικών από τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έρχεται και πάλι στη Βουλή με νέα ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Δρίτσα και Ηρώς Διώτη. 

Η ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη γίνεται για τα γεγονότα στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα με αφορμή τη δημόσια καταγγελία της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννας Ιωαννίδου, ότι περισυνέλεξε «φρέσκο» φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CS στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω φιαλίδιο, όπως κατήγγειλε η Ε. Ιωαννίδου στη δημόσια ανακοίνωση των Ο-Π την επομένη της πορείας, είχε εκτοξευτεί από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων βίαιης διάλυσης των διαδηλωτών, ενώ ελέγχεται η πληροφορία και για χρησιμοποίηση του Admisite-DM, αερίου με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν τη σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο, στην οποία επεσήμαναν την απαγόρευση, με βάση αποφάσεις του ΟΗΕ και της Σύμβασης του Παρισιού, της χρήσης και παραγωγής χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων και άλλων βλαπτικών ουσιών, και ρωτούν τον Χρ. Παπουτσή αν διαθέτει, πώς τα προμηθεύεται κι αν σκοπεύει άμεσα να καταστρέψει τα απαγορευμένα αέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου