Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μολών λαβέ!

σκίτσο Πάνου Ζάχαρη (πηγή)
του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
από την  

Ομολογούμε ότι τόσο σκληρές διαπραγματεύσεις είχαμε να δούμε από τότε που ο Λεωνίδας είπε στους Πέρσες «μολών λαβέ!», μόνο που, στην περίπτωση της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα έλαβε τελικώς παρά του μη έχοντος.

Παρ' όλα αυτά, η αντίσταση της κυβέρνησης έφερε αποτελέσματα, με σημαντικότερη πρόνοια ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών μόνο εφόσον δεν έχουν όρους «απεχθείς».

Ποίοι όροι όμως μπορεί να θεωρηθούν «απεχθείς»; Ότι, επί παραδείγματι, «ο εργοδότης θα δύναται να πτύει εκτός πτυελοδοχείου και να πυροβολεί τον πιανίστα» ή «να ψαύει τους αναπαραγωγικούς του αδένες, άνευ ουσιαστικού λόγου και παρουσία τρίτων προσώπων»;

Η άλλη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι κατόρθωσε οι μετατάξεις να λογίζονται ως προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι νέες προσλήψεις, ακόμη και στην παιδεία και την υγεία.

Αν βρεθείτε σε κάνα χειρουργείο και ακούσετε ξαφνικά «ρε Μήτσο, πιάσε το μπουζόκλειδο να ξεβιδώσω ένα συκώτι που έχει σφηνώσει στη σπλήνα!», μην ανησυχήσετε: Είναι ο καινούργιος χειρουργός που μετατάχθηκε από το συνεργείο των αστικών λεωφορείων.

«Βγάλε ρε φλας, γαμώ την Κίνα σου, γαμώ!» Αυτός είναι ο οδηγός λεωφορείου που διδάσκει γεωγραφία στο λύκειο της Γκράβας.

Να απολυθεί το 33,3% των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Προφανώς και ένεκα του ενθουσιασμού για το νέο κόμμα, η Ντόρα μπέρδεψε τα βιβλικά πρόσωπα και συγκεκριμένα την Παναγία με τον Ηρώδη.

Η διαφορά με τον Ηρώδη είναι ότι εκείνος τα ξεπάστρευε όταν ήταν μικρά, ενώ η Ντόρα τα αφήνει τουλάχιστον να μεγαλώσουν.

Την επομένη, βγήκε ο Σοσιαλιστής Αλέκος Παπαδόπουλος και ζήτησε να απολυθεί μόνο το 30% των δημοσίων υπαλλήλων, σώζοντας, σε σχέση με την Ντόρα, ένα ολάκερο 3,3%, δηλαδή πάνω από 20.000 ανθρώπους.

Τέτοια φιλευσπλαχνία είχαμε να δούμε από τη Λίστα του Σίντλερ.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος εισήχθη σε δημόσιο νοσοκομείο, εκεί όπου του έσωζαν την ζωή αυτοί που περισσεύουν. Περαστικά...

ΥΓ.: Ήταν όλοι τους παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου