Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Στρος Καν σε φιλικό περιβάλλον...

Νέα επιτυχία της αριστεράς χθες... (πηγή)
από την Αυγή

Σε επιθεώρηση αγήματος εξελίχθηκε η χθεσινή παρουσία του Στρος Καν στη Βουλή. Ακόμη και η κλισέ φράση ότι "τα φάρμακα πρέπει να τα παίρνετε κι όταν δεν σας αρέσουν" παραπέμπει σε αποικιοκρατικού χαρακτήρα πατερναλισμό. Το ΠΑΣΟΚ ευπειθώς ερώτησε, η Ν.Δ. αναζήτησε διαπιστευτήρια συνεννόησης. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Στρος Καν μίλησε σε φιλικό περιβάλλον...

Μήπως όμως θα ήταν πιο ηχηρή η διαμαρτυρία, αν η αριστερά ήταν χθες παρούσα στη Βουλή; Στα δύσκολα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια η αριστερά έδινε μάχες μέσα στη Βουλή, συνέδεε τον κοινοβουλευτική αγώνα με τους μαζικούς αγώνες. Και κέρδιζε με το ήθος και τα επιχειρήματά της, που αντανακλούσαν τις αγωνίες της κοινωνίας.  

Μεταπολιτευτικά, το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση επέβαλε το λαϊκιστικό μοντέλο της αποχώρησης, δήθεν της "κάθετης" στάσης, στην ουσία όμως συνήθως διευκολυνόταν ο αντίπαλος. Στην Ευρωβουλή καμία πολιτική ομάδα δεν διανοήθηκε να απόσχει από συνεδρίαση. Αντιθέτως, θυμόμαστε τον Αλέκο Αλαβάνο να σηκώνει πανό κατά του Σρέντερ όταν ο καγκελάριος πήγε στην Ευρωβουλή να μιλήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Χθες ο ύπατος του ΔΝΤ μίλησε χωρίς να ακουστεί μέσα στην αίθουσα ο αντίλαλος της κοινωνίας. Αναιμικά τα συλλαλητήρια έξω από τη Βουλή, απούσα η αριστερά από τα έδρανα. Κι όμως, ακόμη και με επικοινωνιακούς όρους, ήταν δυνατόν να σταλεί μήνυμα αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να ακουστούν αλήθειες, να καταδικαστεί η πολιτική του ΔΝΤ, εκεί, στη Βουλή, να μετατραπεί το βήμα από θρόνο του ύπατου σε εδώλιο κατηγορουμένου.

Είπε πολλά και επικίνδυνα για τα λαϊκά συμφέροντα ο Στρος Καν. Αν αποκρυπτογραφήσει κανείς την ομιλία του, αντιλαμβάνεται ότι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων είναι στρατηγική επιδίωξη του Μνημονίου. Λίγες μέρες κράτησε η "αντίσταση" της κυβέρνησης, τώρα ξεχάστηκαν οι συμβάσεις και ανασύρεται επικοινωνιακά το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου.

2 σχόλια:

  1. Από το κακό στο χειρότερο πάει η Αριστερά. Αυτοεξαφανίζεται σιγά σιγά. Χωριστές συγκεντρώσεις, απούσα όταν θα έπρεπε να είναι κραυγαλέα παρούσα. Θα έλεγα "ας την κρίνει η Ιστορία", αλλά δυστυχώς όλα είναι σε... πραγματικό χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "απούσα όταν θα έπρεπε να είναι κραυγαλέα παρούσα"

    Όπως π.χ. σήμερα (Πέμπτη) όπου ας πούμε το ΚΚΕ ούτε ανακοίνωση δεν έβγαλε για την εξωφρενική παραπομπή παιδιών ως τρομοκράτες στη Λάρισα και ο ΣΥΝ απλά έβγαλε μια ανακοίνωση και έκανε μια επερώτηση η Διώτη...

    Απορώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή