Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα ως οικόπεδο

από AntistaChef
του Θανάση Καρτερού 
από την Κυριακάτικη Αυγή

Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα, ενημέρωσε πριν τρεις περίπου μήνες τους ομογενείς της Νέας Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου. Και το πολυνομοσχέδιό του, που τρέχει ήδη με το εξπρές τού υπερεπείγοντος στη Βουλή, απέδειξε ότι τη φορά αυτή δεν έλεγε λόγια του αέρα. Διότι, αν δεν το καταλάβατε, το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Σφαίρα κατεδάφισης είναι και μπουλντόζα ισοπέδωσης. Όλα κάτω για να καθαρίσει το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί η νέα Ελλάδα. Ποια εργασιακά δικαιώματα και ποιες αμοιβές και ποιες συντάξεις και ποια κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνικός πολιτισμός; Αυτά είναι χαμόσπιτα του παρελθόντος, παράγκες συντηρητισμού, κατάλοιπα της παλιάς Ελλάδας. Το οικόπεδο πρέπει να καθαρίσει για να προσφερθεί ισοπεδωμένο και fast track στους αδημονούντες επενδυτές.

Η ΕΛΛΑΔΑ ως οικόπεδο; Η Ελλάδα ως οικόπεδο, μάλιστα. Γιατί όχι; Ένα όνειρο δεκαετιών για τους οικοπεδοφάγους -τον Δασκαλόπουλο, τον Μίχαλο, τους επενδυτές και τους τοκογλύφους- είναι πιο κοντά από ποτέ. Το ανείπωτο πια προφέρεται και το αδιανόητο το διανοούνται πια οι πάντες. Οι μεν για να χειροκροτήσουν τη μπουλντόζα και τον αθλητικό χειριστή της, οι δε για να τρομάξουν, να θυμώσουν ή να κλάψουν με μαύρο δάκρυ -η επιλογή δική τους. Το χειρότερο πάντως δεν πέρασε, όπως μας προειδοποίησε και ο σοσιαλιστής και πρώην κομμουνιστής Στρος Καν και κάτι ήξερε όταν μιλούσε. Όπως κάτι ήξερε κι όταν αγκάλιαζε πατρικά τον Παπανδρέου. Το ίδιο προφανώς που ήξεραν κι εκείνοι που βράβευαν τον Παπανδρέου, τον ανακήρυσσαν άνθρωπό τους στην Αθήνα, ακόμα και παγκόσμιο στοχαστή -Θεέ μου φύλαγε. Το οικόπεδο τους ενδιαφέρει και αν αυτοί βάζουν την μπουλντόζα, δεν είναι μικρός κι ο ρόλος του πρόθυμου οδηγού της...


ΚΑΙ να ήταν τουλάχιστον ταπεινός και σεμνός ο οδηγός! Να έλεγε, βρε αδελφέ, ότι τον εξανάγκασαν οι δανειστές, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όπως έλεγε όταν έπαιρνε τα πρώτα σκληρά μέτρα. Μπα. Ο Παπανδρέου έχει αποθρασυνθεί τελείως. Και γελοίως. Και αθλίως με το συμπάθιο. Τώρα την είδε ότι γκρεμίζει την παλιά Ελλάδα για να χτίσει τη νέα Ελλάδα -άλλος πρωτομάστορας μετά τον Μεταξά και τον Πατακό. Ότι έτσι διασφαλίζει θέσεις εργασίας. Ότι η κατεδάφιση είναι μεταρρύθμιση και μάλιστα γενναία. Κι ότι ο ίδιος δίνει τη μάχη με τον συντηρητισμό στο εσωτερικό και με τις μη φίλιες δυνάμεις στο εξωτερικό. Είδατε πώς χαρακτήρισε στο Υπουργικό Συμβούλιο την ανατροπή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών; Καθοριστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης! Άντε να βρεις άκρη μ’ αυτά τα ελληνικά.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Τώρα να σοβαρευτούμε όλοι, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Τα παραμύθια ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι βολεμένοι των ΔΕΚΟ κι ο γιατρός με το φακελάκι απέκτησαν δράκο. Ή μπουλντόζα. Και οι αυταπάτες ότι κάποιοι από τους μη προνομιούχους θα τη γλιτώσουν κατεδαφίστηκαν οριστικά. Η σκληρή πραγματικότητα και η σκληρή εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι αυτή η συμμαχία κυβέρνησης, τρόικας, δανειστών, οίκων και απανταχού βαμμένων νεοφιλελεύθερων έχει σκοπό να μην αφήσει λίθο επί λίθου. Να μας σύρει, με τον βολικό Παπανδρέου στο τιμόνι, στη νέα Ελλάδα της μιζέριας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της απόγνωσης, της δουλείας των μισθωτών και της απολυταρχίας των αγορών. Μια νέα Ελλάδα σαν μαύρη τρύπα -ορίζοντας των γεγονότων. Αφήστε κάθε ελπίδα έξω από δω…

ΑΝ ΜΑΣ βλέπουν σαν παπανδρεϊκά χοιρίδια και πειραματίζονται με μας οι Μέγκελε του σύγχρονου καπιταλισμού, αν οι διεθνείς κερδοσκόποι δοκιμάζουν πάνω μας τα νέα τους όπλα μαζικής καταστροφής, αν η Μέρκελ εκτονώνει πάνω μας τον πρωσικό σωβινισμό και τον οικονομικό γερμανισμό της, λίγο ενδιαφέρει. Το θέμα είναι ότι μας έχουν βάλει στο χέρι, οι άνθρωποί τους περιπολούν στα ελληνικά υπουργεία, ο στρατηγός Στρος Καν διατάζει τα ελληνικά κόμματα, οι τεχνοκράτες τους υπαγορεύουν νομοσχέδια όπως το τελευταίο. Και ο άνθρωπός τους στην Αθήνα (οι "Financial Times" τον είπαν έτσι, όχι εμείς) υπογράφει ό,τι του δίνουν και μετατρέπει την ιδιοτέλειά του σε νόμους της ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνο η σημαία τους λείπει από την Ακρόπολη -όπου να είναι θα τη δούμε κι αυτή, αν του περάσει του οικοδόμου της νέας Ελλάδας.

ΜΗΠΩΣ ήρθε η ώρα για κείνο το ελικόπτερο στο Μαξίμου;

από AntistaChef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου