Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Γερόντισσες χωρίς φάρμακα...


του Στάθη

Αν ο κ. Κακλαμάνης είχε κάνει μία (έστω) δήλωση εναντίον της Χρυσής Αυγής, θα έδειχνε (έστω κι αν δεν ήταν) σαν κάτι περισσότερο από «Ομέρ Πριόνης». Υπάρχουν και ψήφοι που βρωμάνε! Οι φασιστικές. Η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ και ο κ. Κακλαμάνης δείχνουν να επιζητούν, έστω προς στιγμήν, τις ψήφους του τέρατος.

Θα τις πάρουν! Αλλά, κύριε Σαμαρά, «στιγμιαίες» σχέσεις με τους φασίστες δεν υπάρχουν. Μόνον ανεξίτηλα, βεβαίως ανεξίτηλα, στίγματα...

...

Στον έκτο ουρανό τα σπρεντ της Ιρλανδίας, καθ' οδόν προς τον έβδομον, όπου ακόμα και οι γάτες χάνουν την έβδομη ψυχή τους!

Ομως γιατί έτσι;

Είναι και οι Ιρλανδοί «διεφθαρμένοι»; Είναι κι αυτοί οι «τεμπέληδες του Βορρά» καθ' οίον τρόπον διαβάλλουν ορισμένοι (με πρώτον τον πρωθυπουργό μας) εμάς ως «τεμπέληδες του Νότου»;

Μόλις λίγα χρόνια πριν, η Ιρλανδία ήταν το «Ιρλανδικό Θαύμα», τώρα τους πάνε κι αυτούς στην ταπείνωση (δηλαδή την αφαίμαξη) και την ξεφτίλα (δηλαδή την υποδούλωση). Κι ύστερα τους Πορτογάλους κι ύστερα τους Ισπανούς. Ντροπής πράγματα, με εργαλείο την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, οι πλουτοκράτες σπρώχνουν τους λαούς στη σκλαβιά τον έναν μετά τον άλλον. Καθαιρώντας πρώτα, συστηματικώς και εις βάθος χρόνου, την εθνική αξιοπρέπεια, αδύναμους μετά κι ενοχικούς, τους σφάζουν στο γόνατο σαν αρνιά - ή μάλλον σαν συκοφαντημένα τραγιά...

...

Δεν γνώριζα ότι έχουμε Υφυπουργό ονόματι Μανώλη Οθωνα. Ομως έχουμε. Είναι υφυπ Προστασίας του Πολίτη. Ο καλός λοιπόν αυτός πολιτικός δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα αν απολύονταν ορισμένοι απ' το Δημόσιο. «Αν κάποιοι δεν χρειάζονται, παρασιτούν, είναι αργόμισθοι», ας απολυθούν. Ετσι «άπλωσε» το θέμα, ωσάν ένας καλός λαγός ο κ. Οθωνας κι ύστερα το «μάζεψε», ωσάν ένας καλός Πασόκιος, «ανασκευάζοντας», «ανακαλώντας», «διευκρινίζοντας» και τα λοιπά παρόμοια. (Αλλωστε αυτό το θέμα το «ανοιγοκλείνει» καιρό τώρα η κυβέρνηση).

Ομως ποιος είναι αυτός ο Τιμητής, Μανώλης Οθωνας όστις κρίνει ζώντες, αν πάνε για νεκροί ή όχι. Ποια είναι η λαμπρή του επαγγελματική σταδιοδρομία (όχι πως κάτι τέτοιο θα του έδινε το δικαίωμα) ώστε να κρίνει ποιος ζει και ποιος απολείπεται.

Ο κ. Οθωνας γεννήθηκε το 1963. Μπήκε στη μαθητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 1978. Σπούδασε Μηχανολόγος κι άσκησε το επάγγελμά του από το 1989 ώς το 1994, πέντε ολόκληρα χρόνια. Ολα τα υπόλοιπα, ο κ. Οθων έχει διατελέσει νομάρχης, περιφερειακός διευθυντής, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ. Βουλευτής από το 2004 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το 2009, ο καλός αυτός πολίτης Οθωνας δεν θα έλεγα ότι εκπροσωπεί την κλασική περίπτωση ενός κομματάνθρωπου καρεκλοκένταυρου, αλλά ότι αντιθέτως δείχνει να 'ναι ένα αγλάισμα των Φίλων τού Λαού. Αλλο είναι να 'χεις κάποιον μουζίκο στο χέρι για να τον διορίσεις κι άλλο να τον έχεις και στο άλλο χέρι για να μην τον ξεδιορίσεις.

ΥΓ.: Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάχθηκε και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Χάος χωρίζει εν τέλει τη Ν.Δ. απ' το ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ. 2: Εχουν λυσσάξει ορισμένοι δημοσιογράφοι υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Τι διάολο;

...

Ελαβα κι εγώ όπως χιλιάδες άλλοι Ελληνες πολίτες (ή μήπως υπήκοοι, ραγιάδες και είλωτες) την περαίωση που μου... αναλογεί.

Παρ' ότι πληρώνω ανελλιπώς τους φόρους μου από το 1982 που υποβάλλω φορολογική δήλωση, το κράτος των Κωστάκη και Γιωργάκη με κατηγορεί για κλέφτη και για να με επιβραβεύσει που είμαι τέτοιος αληταράς μού δείνει συγχωροχάρτι έναντι του ευτελούς ποσού των 3.500 ευρώ - μάλιστα με δελεάζει και με μια μικρή έκπτωση, ώστε, αν σπεύσω ραγιάς, να πληρώσω μόνο 3.220 ευρώ!

[Ερώτησις: αν επίσης σπεύσω να ψηφίσω Σγουρό μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη, θα λάβω κάποιαν περαιτέρω εκπτωσούλα;]

Κύριε Πρωθυπουργέ

να είστε βέβαιος ότι δεν θα πληρώσω φράγκο! Οπως δεν πλήρωσα και σε όλες τις άλλες (δύο ή τρεις) περαιώσεις που μου στείλατε, εσείς, ο κ. Σημίτης και το Κωστάκη.

Για τους εξής λόγους:

Πρώτον: εσείς και ο Υπουργός σας, κ. Παπακωνσταντίνου, λέγατε ότι οι περαιώσεις είναι ανήθικες.

Δεύτερον: Δεν παραδέχομαι ότι είμαι κλέφτης. Απαιτώ να με ελέγξετε κι όχι να με συκοφαντείτε.

Τρίτον: την ανικανότητά σας να ελέγξετε τους φοροφυγάδες σε συνδυασμό με την προθυμία σας να ληστέψετε αντ' αυτών τα νοικοκυριά, δεν θα τη (συν)πληρώσω εγώ, ούτε ως συνένοχος με την υποταγή μου ούτε ως ηθικός αυτουργός με τη συναίνεσή μου.

Τέταρτον: Δεν ντρέπεσθε;

Δεν είναι θέμα IQ! Είναι θέμα υψηλής αίσθησης του καθήκοντος. Οντως κατάλαβε το «μήνυμα» που έλαβε από το εκλογικό σώμα ο κ. Πρωθυπουργός και το περιέγραψε ως «βαθειά κατανόηση» απ' τον λαό «της κυβέρνησης» και «ευρύτατη συναίνεση»!

Αφού λοιπόν είναι έτσι, εφ' όσον έτσι νομίζει, ας μην τον στενοχωρήσουμε κι ας του στείλουμε την Κυριακή το ίδιο μήνυμα -και μάλιστα βελτιωμένο...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 12.ΧΙ.2010 stathis@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου