Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πετάει - πετάει ο γάιδαρος;

σκίτσο Γιάννη Ιωάννου
του Θανάση Καρτερού
από την ΑΥΓΗ

Να γελάς, ή να κλαις με το χάλι μας; Είχε λέει δυο χαρτιά μαζί του ο Παπανδρέου το βράδυ της Κυριακής. Με το ένα μας εξηγούσε γιατί αποφάσισε πρόωρες εκλογές, ενώ με το άλλο μας εξηγούσε ακριβώς το αντίθετο. Και τελικώς, αφού ενημερώθηκε από τους σπεύσαντες υπουργούς και παρατρεχάμενους ότι το ΠΑΣΟΚ είχε πάει καλά, αποφάσισε να σκίσει το ένα και να μας διαβάσει το άλλο. Και γλιτώσαμε τις πρόωρες κάλπες. Πάλι καλά δηλαδή που δεν έσκισε το λάθος χαρτί!

Για όλα αυτά τα άκρως παρασκηνιακά, άκρως δραματικά και άκρως ενδεικτικά για τη σοβαρότητα του ανδρός μας ενημερώνει η ημιεπίσημη της κυβερνήσεως. Η οποία μας διαβεβαιώνει -και γιατί να μην την πιστέψουμε άλλωστε;- ότι ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ. Και γιατί να μην είναι αφού τον διαβεβαίωσαν ότι πρέπει να είναι οι ειδήμονες υπουργοί του; Δεν είναι και Νικολακόπουλος για να ξέρει τι σημαίνουν τα ποσοστά και οι αριθμοί.

Και ύστερα πήγαν όλοι μαζί ευχαριστημένοι για ύπνο, αφού πρώτα ο brilliant Papandreou, μας ανακοίνωσε περιχαρής ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική με την έγκριση του λαού. Η αποχή; Το μαύρο; Το ένα εκατομμύριο λιγότεροι ψήφοι από το 2009; Η νεκρανάσταση της ΝΔ από την τέφρα του ΠΑΣΟΚ; Το μήνυμα εν τέλει; Χαμπάρι χαμπαράκι που έλεγε ένας παλιός. Του ήρθε να κάνει τις εκλογές δημοψήφισμα και τις έκανε. Του ήρθε ότι το δημοψήφισμα το κερδίζεις και με τριάντα και κάτι τοις εκατό και το κέρδισε. Πετάει-πετάει ο γάιδαρος; Φυσικά πετάει.

Και γιατί χρειαζόταν να μας πρήξει στα διλήμματα και στα εθνικά κηρύγματα και στους διαχωρισμούς -από δω οι εθνικόφρονες με τη Μνημόνιο, από κει τα μιάσματα κατά του μνημονίου- αφού έτσι κι αλλιώς ο γάιδαρος θα πετούσε; Ποιος ο λόγος να τρομάξει τόσο κόσμο, να στείλει τα spreads στον ουρανό και την ψυχή των υπουργών του στην Κούλουρη, αφού έτσι κι αλλιώς θα ήταν νικητής; Γιατί διάολε μας έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό;

Μα γιατί έτσι έβγαλε πρώτο τον Σγουρό εξηγούν σοβαρά-σοβαρά τα εξαπτέρυγα. Μαγκιά δηλαδή ο Γιώργος! Αμ έτσι βέβαια πετάει κι ο γάιδαρος. Μόνο ας προσέξουν, γιατί όπως λένε στα Δωδεκάνησα, γάιδαρος αμολητός, μαγκουφιά στα λάχανα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου