Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος σε νέες περιπέτειες

από το Γρέκι
ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

του Τάσου Παππά 
από την Ελευθεροτυπία  

Το γιαούρτι που δέχθηκε ο Θ. Πάγκαλος στα Καλύβια και οι κατηγορίες του ότι οι δράστες ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ με πρωταγωνιστές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την αντιπολίτευση.

Στο στόχαστρο του κ. Πάγκαλου είναι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ, για τον αρχηγό του οποίου έχει πει ότι ασκεί εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση. Τέτοια «τιμή» δεν είχαν την τύχη να απολαύσουν τα σχήματα της αριστεράς.


Για τον κ. Πάγκαλο το ΚΚΕ είναι σταλινικό απολίθωμα και εξέφρασε την απορία πώς βρίσκονται πολίτες που το ψηφίζουν. Η πιο σοβαρή όμως κατηγορία που έχει εκτοξεύσει κατά του Περισσού είναι ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα. Στην έσχατη συνέπειά της αυτή η συλλογιστική οδηγεί στην άποψη ότι το ΚΚΕ κινείται εκτός συνταγματικής νομιμότητας. Οι προκλήσεις του δεν έμειναν αναπάντητες. Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τον κ. Πάγκαλο επαγγελματία προβοκάτορα, ενώ χρεώνει τη συμπεριφορά του στον ίδιο τον πρωθυπουργό, με το σκεπτικό ότι αφού τον ανέχεται, σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί του.

Εξίσου πολεμικές είναι οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για «ντιντήδες των βορείων προαστίων» έχει κάνει λόγο περιγράφοντας τον Α. Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Λάβρος είναι και κατά των φαινομένων πολιτικής ανυπακοής τα οποία, κατά τη γνώμη του, υποθάλπει η Κουμουνδούρου, την οποία κατηγορεί ότι επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού χάους, ακολουθώντας τη συνταγή του προέδρου Μάο «μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση».

Η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε από κάθε όριο όταν ο κ. Πάγκαλος προπηλακίστηκε στο Παρίσι και στα Καλύβια από πολίτες.

Και στις δύο περιπτώσεις ο αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι δράστες ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Για το επεισόδιο στα Καλύβια ο αντιπρόεδρος έδωσε και ονόματα, όπως του είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το περιστατικό στο Παρίσι. Ο ένας από τους δύο καταγγελλόμενους είπε ότι ήταν εκτός Αθηνών εκείνη την ώρα, ενώ ο άλλος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο γιαούρτωμα. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον Θ. Πάγκαλο.

Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ότι «δεν υπάρχει θέμα Πάγκαλου». Ο πρωθυπουργός δείχνει να μην ενοχλείται. Μπορεί και να τον εξυπηρετεί ότι υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει να κάνει τη «βρόμικη δουλειά». Παλιότερα μάλιστα ο κ. Πεταλωτής είχε «αθωώσει» τον αντιπρόεδρο, παραπέμποντας «στον ιδιαίτερο τρόπο που έχει να εκφράζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου