Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Η καλύτερη διαμαρτυρία

- "Δεν είναι λοιπόν και τόσο υποτιμημένο νόμισμα, όσο πιστεύουν ορισμένοι, η αξιοπρέπεια ενός λαού –η εθνική αξιοπρέπεια που μεταφράζεται σε προσωπική αξιοπρέπεια κάθε πολίτη" έγραφε χθες ο Θ. Καρτερός. Κι οι μαθητές της Σύρου με μια έξοχη συμβολική κίνηση την διεκδίκησαν:από Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου


Αποστρέφοντας το πρόσωπο τους από τους επισήμους και γυρίζοντας το αριστερά προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στα κανάλια της Αθήνας, στο κύριο Ρήγα και τα πράσινα παπαγαλάκια. Το ζεστό χειροκρότημα των γονιών τους τούς δικαίωσε! Μετά το τέλος της παρέλασης, παρέλασαν με μαύρα ρούχα και φιμωμένα στόματα οι μαθητές των δύο λυκείων που συγχωνεύονται.

Ακολούθησε διαμαρτυρία στα σκαλιά του Δημαρχείου και πορεία, πάντα κάτω από το χειροκρότημα του κόσμου. H πορεία από όπου περνούσε εισέπρατε ζεστό χειροκρότημα και πολλοί ενσωματώθηκαν στην πορεία που κατέληξε στο Α.Τ. όπου οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση των ΜΑΤ κατά  την επίσκεψη Παπανδρέου.

Τώρα κύριε Ρήγα τί ανακοίνωση θα βγάλετε; Ότι τα παιδιά που παρέλασαν ήταν και αυτά μεταφερόμενα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου