Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η στρατηγική της έντασης

σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη
από την Αυγή

Ο αρθρογράφος του "Βήματος" και τηλεπαρουσιαστής κ. Ι.Κ. Πρετεντέρης, σε μια σπάνια επίδειξη αγνής και άδολης άγνοιας ή εσκεμμένης αδιαφορίας για την πολύ πρόσφατη ευρωπαϊκή πολιτική Ιστορία, έκανε στο κυριακάτικο κομμάτι του έναν ωραίο αχταρμά τρεις δεκαετίες και καμιά δεκαριά κινήματα για να καταλήξει με το συμπέρασμα ότι... στην Ιταλία ξεκίνησαν με το "δεν πληρώνω" και βρέθηκαν με Ερυθρές Ταξιαρχίες. Φυσικά ήθελε να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην "κακόγουστη και απάνθρωπη (με αυτή τη σειρά) βεντέτα" με τον κ. Πάγκαλο. Έχουμε περάσει πλέον στη φάση της τερατολογίας.


Κατά τον κ. Πρετεντέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη "στρατηγική της έντασης" και αυτό προκύπτει από το ότι ο Τσίπρας "φέρεται προ εβδομάδων" να ανέφερε το ρητό του Μάο "μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση", εξ ου και επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. κ.λπ., τα γνωστά του Πάγκαλου.

Γιατί όμως φρικάρει τόσο πολύ ο "ανατροπέας" με το τσιτάτο του Μάο; Μήπως η "κρίση, που είναι ταυτόχρονα και μεγάλη ευκαιρία", το μότο του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου, λέει κάτι διαφορετικό; Μήπως την αναταραχή ή την κρίση στη χώρα την έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Και μήπως η "μεγάλη ευκαιρία" αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τους εργαζόμενους ή τελικά αυτούς που ετοιμάζονται να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία μπιρ παρά; 

Αυτούς δηλαδή που "δεν πληρώνουν - δεν πληρώνουν" και μας τρομοκρατούν. Αυτή είναι η πραγματική "στρατηγική της έντασης".
Γ.Κ.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.



Εδώ το Πρετεντέριο "ιστορικό" πόνημα-σαλάτα-φαντασίωση-κατασκευή... 
Εδώ κι εδώ δύο κείμενα για την Ιταλική Αυτονομία (για να κάνουμε συγκρίσεις με την μαλακία της τηλεκατίνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου