Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ξυπνάς μέσα μου τον ΣΥΡΙΖΑ

σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την Κυριακάτικη Αυγή
από την Κυριακάτικη Αυγή

Οι συνεχείς επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με ψέματα και συκοφαντίες δεν είναι τόσο αθώες όσο δείχνει το περιεχόμενο των καταγγελιών, ιδίως όταν αντιπαραβάλλεται με το αντίστοιχο βίντεο. Στην πραγματικότητα ο κ. Πάγκαλος -και άλλοι συνάδελφοί του- θέλουν να παρουσιάσουν τις συγκεκριμένες αντιδράσεις που συναντούν, αποδοκιμασίες προφορικές στις περισσότερες περιπτώσεις, ως αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ανομία, ακόμα και τρομοκρατία. Να βάλουν δηλαδή πολύ χαμηλά τον πήχη των νόμιμων και θεμιτών μορφών διαμαρτυρίας.

Και επειδή στη σημερινή κατάσταση δεν χρειάζεται κάποιος πρωτοκλασάτος πασόκος ή νεοδημοκράτης να είναι αντιπαθής όσο ο κ. Πάγκαλος για να αποδοκιμαστεί, ο κ. αντιπρόεδρος "εξηγεί" το φαινόμενο ως μια οργανωμένη εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με το κίνημα "δεν πληρώνω", που επίσης τη μια είναι επιδημία αντικοινωνικών τζαμπατζήδων και την άλλη συνωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλιώς πώς να εξηγήσει ο κ. αντιπρόεδρος γιατί το πολιτικό και μιντιακό προσωπικό της χώρας, αυτοί που κυβερνούν και κανοναρχούν τη χώρα 40 χρόνια, δεν αισθάνονται πια ασφαλείς ούτε στο Κολωνάκι. Δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια.

Ο κ. Πάγκαλος όμως είναι πολιτικός με πείρα δεκαετιών και με ιστορικότητα στις προσεγγίσεις του. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ξέρει το βάρος των λέξεων και των σχημάτων και των ιστορικών παραλληλισμών που χρησιμοποιεί, και βαδίζει σε επικίνδυνο μονοπάτι. Τα ίδια πράγματα που λέει ο Άδωνις και γελάμε, ενισχύονται όταν τα υποστηρίζει ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Στέλνει μηνύματα...

Από 'κεί και πέρα οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης δεν μπορούν να παρακάμπτονται με την απλή επίκληση του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα. Το θέμα δεν είναι οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί, αλλά οι ψευδείς κατηγορίες τις οποίες εκτοξεύει δεξιά και αριστερά στοχοποιώντας συγκεκριμένα άτομα, για αδικήματα μάλιστα τα οποία ο ίδιος περιγράφει ως "τρομοκρατία" και "δολοφονικές επιθέσεις".

Είχε καταγγείλει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση κατά Παναγόπουλου και είχε προαναγγείλει και εντάλματα για συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα περιμένουμε ακόμα. Προχθές κατονόμασε ως πρωταγωνιστές των αποδοκιμασιών εναντίον του δύο ανθρώπους εκ των οποίων ο ένας βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν είχε τη βουλευτική ασυλία, θα ήταν τόσο εύκολος στις καταγγελίες;

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου